Nezkrotný Berserkr

Nezkrotný Berserkr https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439305/bmid_nezkrotny-berserk-oNO-439305.jpg 4 49 19

Nezkrotný Berserkr série

1. díl

Nemilosrdný bojovník z drsného světa "meče a magie" se záhadným způsobem ocitá v dnešní moderní době, kde musí ochránit svého čerstvě nabytého přítele před zlým čarodějem usilujícím mu o život. Městská dobrodružná fantasy série je společným dílem oceňovaných tvůrců Jeffa Lemirea, Mikea Deodata Jr. a Franka Martina.

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Berserker Unbound Volume 1 , 2020


více info...

Přidat komentář

Tomas@S
21.02.2023 3 z 5

Pekne ilustrace. Dynamicky nicmene jednoduchy pribeh, ktery opravdu utika vpred a za chvili jste na konci. A chtelo by to nejake pokracovani.

adevr
23.10.2022 3 z 5

Konečně něco od Lemira, co má i nějaký konec. I když tedy to má být první dil... tak uvidíme. Mě to takhle stačilo, a docela se mi ten příběh líbil. Kresba profesionální, v mantinelech mainstreamu.


adevr
21.10.2022 3 z 5

Konečně něco od Lemira, co má i nějaký konec. I když tedy to má být první dil... tak uvidíme. Mě to takhle stačilo, a docela se mi ten příběh líbil. Kresba profesionální, v mantinelech mainstreamu.

perko
06.06.2022 4 z 5

Na tohle jsem byl hodně zvědavý... A moc se mi to líbilo. Kresba je perfektní, souboje brutální. Na konci mě mrzelo, že je to tak krátké. A tak nezbývá, než vyhlížet pokračování. Nemůžu se dočkat.

Norri
10.03.2022 5 z 5

Paráda! Tahle kniha je ještě lepší, než jsem čekal a to jsem čekal hodně. Nezřídka jsem po otočení stránky obdivně vykřikoval. Ale dost tohoto infantilního hodnocení…

Nápad propojit reálný svět a fantasy svět není nijak originální. Když se do toho ale pustí Jeff Lemire, tak to stojí za to. Lemire tomu totiž dokáže dát příběhu emoce jako nikdo jiný. Dokáže vyprávění a sbližování dvou nesourodých postav gradovat naprosto precizním stylem, kterým si vás získá. Ale tento příběh není jen o emocích, jako některé jiné Lemireovy knihy. Tenhle příběh je i o akci - řádně divoké, brutální a krásně krvavé. A tím se dostávám ke druhému autorovi, kterým je Mike Deodato junior. Ten dokázal nádherně nakreslit jak emoce, tak i krvavou řež. Jeho kresba postav a obličejů, kompozice panelů a práce s nimi je prostě parádní! Velký podíl na úžasném výsledném dojmu má i kolorista Frank Martin. Přes všechnu chválu mám ke komiksu i jednu drobnou výtku. V knize jsou často úžasné dvoustránkové panely, které si však nemůžete užít naplno, protože hlavní hrdina porcuje své nepřátele přesně uprostřed ve vazbě. Ale to je opravdu jenom drobnost. Už teď se nemůžu dočkat pokračování!

Četl jsem to v angličtině. Knihu od Comics Centra jsem neviděl.

Kate18
21.02.2022 4 z 5

Slibný začátek příběhu barbara. Je to bojovník, válečník a král, který bojuje proti vrchnosti čarodějů ze Zlatého města. Dostane se do novodobého města, kde najde nového přítele. V prvním díle se toho tolik nestalo, ale je to dobré seznámení a jsem zvědavá co bude dál, i tahle jednohubka mel bavila a to nejen skvělou kresbou.

GoodGames
01.12.2021 4 z 5

Nezkrotný Berserkr je trochu inou variáciou na Barbara Conana. Do popredia sa tu dostáva psychológia dvoch hlavných postáv na okraji spoločnosti, ktorých počiatočná nedôvera sa postupne mení na priateľstvo. Jeff Lemire napísal túto conanovku svojským štýlom. Aj keď to tak spočiatku nevypadá, akcia je odsunutá na druhú koľaj a v podstate sa jej dočkáme len v úvode a na konci. Dej je jednoduchý a v prostriedku stráca kniha výrazne tempo. Aj napriek tomu je však ako celok dostatočne pútavá. Vyzdvihnúť musím skvelú kresbu od Deodata.

Denny456
08.10.2021 3 z 5

Někdy ani super kresba nezachrání, že v příběhu se toho moc neděje. Takže se uvidíme u druhého dílu.

mirec88
29.09.2021 5 z 5

Vynikajúce. Nová variácia na Conana bola skvelá, vtipná aj dojemná. Prečítal som to za necelú hodinu, zato dojem to vo mne zanechalo obrovský. Comics Centrum, kde je druhý diel??

lordchaos
19.03.2021 3 z 5

Zajímavý nápad a hezká kresba. Ale je to dost krátké. Než se do toho člověk stihne trošku zavrtat a porochnit, je konec.

jarynek
07.03.2021 4 z 5

Zpočátku je to takový obyčejný Conan na cestě za pomstou, který na své cestě kosí nepřátele bez ohledu na jejich počet mečem velkým tak, že bych ho nejspíš ani neuzvednul. Ale následným přesunem do dnešní doby příběh získává něco navíc. Asi to nebude pro každého a pro mnohé to bude jen plytký příběh a já se jim úplně nedivím (stejně jako mnohým nesedla Lemirova Plutona), ale mne ta vzájemná interakce dvou ztracenců bavila. Deodonatova kresba mi v tomto příběhu sedla mnohem více než u Thanose a líbila se mi práce s panely, kdy je mnohé obrázky jsou rozděleny na více panelů.

t_gon
22.07.2020 3 z 5

Je to Conan (kompletní úvod), ale není to Conan (ufňukaný útěk z boje do tepla chladné jeskyně). Co je to? Je to Berserkr, který by měl jistě co vyprávět ve svém světě, ale teleportem snad do předměstí New Yorku vhozený, tam už toho nemá moc co říct. A i když se snaží sebevíc, tak více než na vychlastání flašky chlastu s bezdomovcem se domluvit nedokáže. Takže sledujeme jeho probíjení se hordou „vlko-vikingských“ komparsistů na nádherně syrových a brutalitu detailních panelech zpět do svého světa, kde ho společně s jeho nových kamarádem necháme na prahu nového dobrodružství. Více kniha bohužel nenabídne a slouží tak pouze jako rychlý úvod do dalších příběhu ze země Berserkra (popř. jiných světů, protože StarGate v jeskyni má klasických 7 symbolů, a Tauri vede přesně tam kde má (: ), které už by mohly být to pravé ořechové fantasy…

3DD!3
08.05.2020 4 z 5

Zajímavá variace na Conana se po vzoru Králů noci dostává do časového vortexu a končí v současnosti, kde se skamarádí s jedním bezďákem. Příjemně staromilský příběh pozvedá kresba Deodata Jr., který úžasně ztvárnil titulního hrdinu. Nádherné malby a stylový začátek série.

FireOfFilth
01.05.2020 3 z 5

Máme tu příběh jakéhosi Bersekra, který kosí nepřátele po hordách jako v nějaké diablovce. Tento hrdina se dostane jakýmsi portálem do jiného světa, kde potká bezďáka, který žije v lesíku u města. Každý mluví jiným jazykem, nerozumí si, ale přesto stále furt něco melou a melou a melou.
Tento komiks nepřináší nic nového a vlastně ani nic moc zábavného.
Kresba je vcelku fajn, ale moc nechápu to panelování. Proč jeden panel rozdělit do vícero, aby člověk koukal přes rámečky na celý obraz. Ano vypadá to docela graficky zajímavě, ale výsledný dojem pro mě tedy nic moc.
Na konci příběhu tu ani nemáme žádný pořádný cliffhanger, který by mě navnadil na další knihu.
Pro mě to vypadá, že jsem tímto prvním dílem u této série skončil.
Celkové hodnocení 50%

Ma-ra
29.04.2020 5 z 5

Tenhle komiks mě neskutečně bavil. V příběhu se neodehrává nic přelomového, ale způsob, jakým zachytil kreslíř akci, emoce a celkově atmosféru je neskutečná. Nemůžu sebevíc pochválit kresbu a rozvržení komiksu. U některých momentek jsem se jen zastavil a dlouhé minuty se kochal. Opravdu paráda, doufám, že se u nás dočkáme i pokračování. Nakonec musím ještě pochválit celkové zpracování a kvalitu knihy od Comics Centra.

Lenka.Vílka
29.04.2020 5 z 5

Bylo nebylo v krutém světě barbarských vaječníků...

Berserkr má rád kožešiny. A taky meče. A taky svojí rodinu. Ale tu mu zabijou a chtějí i jeho. Na úvod luxusní. Ona výmluva k úvodní řežbě je dost používaná...myslím tím, že by to nebylo tak wau, kdyby děj začínal ve městě a byly použité flashbacky...ale stálo to za to. Krve jak u řezníka, kterej má svojí práci až moc rád (kresbu budu rozebírat celkově dál v textu) a těžko si nevybabit 300, při té dvoustránce, kde jde "davový váleček" proti našemu bojovníkovi. A potom se dostane kouzlem do přítomnosti. A tam potká Joa. A já se vážně bavila. Třeba při hovoru, kdy si každý mlel svou svým jazykem a oba byli v přesvědčení, že ví, co ten druhý říká, a jak si perfektně rozumí! A když přijde na řadu chlast, hezky zapaří! K tomu znát jazyk toho druhého nepotřebují...
Ale nepřítel se blíží.

Celá první kniha je perfektním úvodem do magického dobrodružství. A já si tu jízdu užívala plnými doušky.

Nelze nezmínit kresbu. Moc mě bavila. Hlavně v detailech. Hlavně ty části " jako přes síto", kde začnete po chvíli vidět (když civíte moc dlouho) věci, které tam nejsou. A takhle nádherně zpracované cákance krve jsem neviděla už hodně dlouho! Barvy jsou skvělý stejně jako kresba a já slintala.

Líbilo se mi rozvržení oken. Ty místa, kde strana vypadá jako šachovnice nebo bílé obrysy oken, takže obrázek vypadá, jako když k sobě dáte několik televizí, kde hraje něco jiného a to udělá celý obraz. Čili ta nepravidelnost dělá i hezké okraje.

Už před čtení mě mrzelo, že má kniha tak málo stran. Jenže ona jich má, pro příběh samotný, ještě o trochu míň, protože je na konci dost "dalšího materiálu". Kdybych chtěla rejpat, jediný teoretický důvod snížení hodnocení. Ale...mám ráda Jeffa, no... :D

PS: ten vtípek, když se chlapci poprvé setkají, byl dobrej...

DennisMoore
26.04.2020 5 z 5

Co byste čekali, že Jeff Lemire udělá s conanovským barbarem, který se dostane do našeho světa? No přesně to, co umí nejlépe a co udělal v Černé palici nebo v Plutoně se superhrdiny. Totiž vezme prostý až béčkový příběh a udělá z něj metaforu o něčem mnohem vážnějším, přičemž některá neodmyslitelná „klišé“, lépe řečeno nezbytné atributy takového příběhu, zachová, a jiným se vyhne s obratností mistra. Podle mě je to jediná možná cesta k výsledku, který nepůsobí směšně. Ano, byl bych rád, kdyby měla kniha dvakrát tolik stran, ale na druhou stranu zase věřím, že se tahle série ujme a dalších dílů se dočkáme také u nás.____P.S. U vousu Zamonova, málem bych zapomněl pochválit tu skvělou kresbu!

memphisz
25.04.2020 3 z 5

Krátká jednohubka. Barbar přijde o ženu a dítě, magicky se přenese do našeho světa, kde se o něj stará homeless buddy, aby se nakonec postavil zlému čaroději. V osmdesátkách by z toho byl pěkný béčkový film, ale o 40 let později už to působí poněkud okoukaně.

Covenant
25.04.2020 4 z 5

Lemire a Deodato? Přiznám se, že jsem vůbec nevěděl o co půjde, ale nemělo smysl váhat, když máte takovou vražednou kombinaci. Ono je beztak někdy lepší nevědět, co vás čeká. Takže když jsem začal číst, samozřejmě první co mě upoutalo, byla kresba. Akční sekvence byly vážně skvělé a dynamika v nich, fungovala úžasně. Vadou na kráse byla akorát mírná nepřehlednost. Co se týče příběhu v úvodu, byl jsem poněkud rozladěn, protože připomínal nejklišovitější zápletku, jakou vůbec akční béčko, může mít. Když se, ale přesunul děj "jinam", začalo to být zajímavější. Tady se konečně projevil Lemireův autorský um. Konečně jsem v příběhu dostal to, co mi v takových typech příběhu chybělo. A to komunikace dvou lidí, jenž mluví jiným jazykem. Normálně se to neřeší a všichni, ať jsou z dimenze Fň nebo z Horní Dolní, se plynule vykecávaj a vypráví si historky. U tohoto komiksu jsem si vzpomněl na film The 13th Warrior, který se mi líbil vlastně jenom kvůli tomu. To a kresba, jsou hlavní klady, proč se mi komiks líbil. Ještě tedy k tomu takový ten milý, nevtíravý humor. Co mi vadilo, je tedy ten začátek, ale možná to byla nadsázka, schválně to bylo tak tupé a čas ukáže, že jsem to nepochopil správně. Tím se dostávám ke druhému, menšímu záporu a tím je délka. Stručně - tenhle můj komentář, je už pomalu delší, než děj v této knize, jenž je prvním dílem, nevim z kolika. A tak jsem se nevědomky stal obětí další komiksové serie, protože mě i přes těch pár drobností zajímá, jak to bude pokračovat a hlavně se chci pokochat další skvělou kresbou. Takže kámo, jedeme dál!

Štítky knihy

komiksy fantasy

Autorovy další knížky

Jeff Lemire
kanadská, 1976
2019  90%Essex County
2021  87%Potápěč
2019  91%Rváč
2017  87%Tajemství počátků
2019  83%Thanos se vrací