Nespoutaná duše

Nespoutaná duše https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351630/mid_nespoutana-duse-ZYb-351630.jpg 4 13 5

Cesta za hranice sebe sama V knize Nespoutaná duše duchovní učitel Michael Singer zkoumá otázku, kdo jsme, a dochází k závěru, že naši identitu lze nalézt v našem vědomí, vlastně v naší schopnosti pozorovat sami sebe a svět kolem nás. Dotknutím naší tradiční meditace a všímavosti Singer ukazuje, jak může rozvíjení vědomí nám všem umožnit, abychom přebývali v přítomnosti a oprostili se od bolestivých myšlenek a vzpomínek, které nám brání, abychom dosáhli štěstí a seberealizace.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Anag
Originální název:

The Untethered Soul: The Journey Beyond Yourself , 2007


více info...

Přidat komentář

brunettlibrary
26.10.2021 3 z 5

Skvělá kniha, ale napsaná velmi těžce. Já jako velký čtenář jsem s ní měla problém. Myšlenky jsou zde ale zajímavé a důležité pro uvědomění. Doporučuji!

Peyka
25.10.2020 4 z 5

Jedna z mých oblíbených "self-help", motivačních, pozitivně naladěných knih. Už jsem přečetla nespočet knih s touto tématikou, tahle se liší převážně ve formě psaní. Jakoby vypravěč opravdu promlouval k vašemu vnitřnímu já. Několikrát jsem se zamyslela a řekla si: " nojo, tohle se mi fakt děje v hlavě.! :D Pro anglicky mluvící doporučuji o novou sériii od Sarah Knight - Calm the f*ck down; You do you; F*ck no! Její sarkasmem překypující text čtenáře dokáže nabít energií a optimismem, že zjistíte, že když nejde o život, tak jde fakt o h*vno. ;)


Leusee
19.10.2020 5 z 5

Skvělá spirituální knížka, která se však velmi snadno čte a je jednoduché ji pochopit.

Honza555
18.08.2019 5 z 5

Podobné jako Moc přítomného okamžiku, ale daleko srozumitelnější. Autor začíná pěkně popořádku, aby i někdo, kdo přišel k podobnému tématu poprvé, věděl o čem je vlastně řeč. Tolle na vás hned vyprskne mysl, vědomí, ago atd. A kdo nemá s podobnou tématikou alespoň trochu zkušenosti, tak si myslím, že nemá šanci dopravdy rozlišit, co je vlastně co, natož tak ještě v sobě. A celkově mi to přijde srozumitelnější než E.T. je tam víc různých příkladů atd. Neopakuje se tam pořád jen: Když Vám shoří dům, buďte přítomní, když Vám parní válec přejede obě nohy, nic se neděje, to jen Vaše mysl z toho dělá problém atd. Takže určitě doporučuji začátečníkům, jenže každý hned skočí po M.P.O, protože je to zrovna hit a potom furt papouškujou buďtě přítomní, buďte přítomní, aniž by ve skutečnosti pochopili vo co vlastně go.

LBZ
27.12.2018 3 z 5

Dost mi vadila autorova snaha čtenářům něco podsouvat - ve smyslu, že píše: "cítíte nebo zažíváte to a to"; "to a to se vám honí v hlavě" atp. Já osobně to často nemám v souladu s tím, co autor píše a tak jsem byl dost zmaten. Mimo to byl text místy hodně abstraktní a následně se z toho vyklubalo, že mám mít trauma z poškrábaného auta a nebo jiné banality. :-( Opravdu těžkým věcem se autor z mého pohledu moc nevěnuje a také moc konkrétně nepopisuje, jak se s věcmi vypořádat. Na druhé straně některé zajímavé myšlenky. Celkově mi to přišlo, že si prošel nějakou cestu a ta mu fungovala, tak ji popsal. OK, může to fungovat, ale jiní to mohou mít dost jinak...

Autorovy knížky

Michael A. Singer
americká, 1945
2014  83%Nespoutaná duše