Nesmíš mě milovat

Nesmíš mě milovat https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/316808/bmid_nesmis-me-milovat-XPm-316808.jpg 4 50 19

Nesmieš ma milovať série

1. díl >

Poutavý příběh konžské otrokyně Ashanti a jejího majitele Arthura a příběh ze současnosti líčící vztah mezi saudským korunním princem a belgickou gemologičkou Sandy de Vos spojuje pouze tenká nit mezi přítomností a hříchy minulosti. Nechte se pohltit dějem knihy, který vás dojme nevinností skutečné lásky. Dokáží city odsouzené k zániku přežít nemilosrdné předsudky společnosti?... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , Brána
Originální název:

Farby lásky , 2016


více info...

Přidat komentář

Rose-Mary
20.08.2023 5 z 5

Kniha od Moniky Würmové popisuje ve dvou liniích téma zakázané lásky. Jedním příběhem je život otrokyně Ashanti v kolonizovaném Kongu v 19. století. Hlavní hrdinka, Belgičanka Sandy, našla ve vyřazených knihách starý deník, v němž pisatelka popisovala krutý život otroků v tehdejším Kongu.
Svůj vlastní život popisuje v druhé linii knihy. Jako geoložka, která pracovala při zkoumání a certifikaci drahých kamenů, se dostala na 16-ti denní pracovní cestu do Saúdské Arábie, kde měla pracovat na zhodnocení a ocenění drahých kamenů po zemřelém králi. Zde poznává dva prince, královy následovníky.
Setkává se zcela neočekávaně s Rashidem, kterého poznala již v Belgii, při cestě taxíkem a posléze v šermířském kurzu, kde se jí podařilo ho v šermu porazit. Rashid ji pronásleduje, oba jsou do sebe zamilovaní. Kromě Rashida ji pronásleduje i princ Hasan, který je velmi hezký, ale je mladší než ona a nechce se s princem zaplést.
Konečné poznání, kdo vlastně Rashid je, ji poznamenává zjištěním, že jejich láska nikdy nemůže být naplněna. Rashid se jí ale nemíní vzdát a dělá vše pro to, aby z její společnosti nezmizel.
Kniha se mi moc líbila, dobře se četla, ale byla jsem zklamaná, že příběh zůstal nedokončený. Jak příběh otrokyně Ashanti, kterou odvezl její pán a ochránce Arthur Lambert z konžského pralesa do Belgie, tak i příběh Sandy a Rashida. Kniha má mít pokračování s názvem Nesmíš mne milovat- prokletý tanzanit.

Jurajovamaka
28.02.2021 5 z 5

Výborná. Velmi jednoducho sa číta. Zaujme vas dej. Neustále som na knižku myslela. Co asi bude ďalej. Ako to bude s hlavnou hrdinkou Ashanti. Pacilo sa mi aj prelínanie deja. Zo zápiskov z minulosti k prítomnosti a jej dnešnej povrchnosti a stupni priorít.
O D P O R Ú Č A M.❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡


LilianaFalcon
15.09.2020 4 z 5

Mám trochu rozporuplné pocity, protože se hlavní hrdinka chovala velmi dětinsky. A některé pasáže by si zasloužily zkrátit.
Jenže... Příběh s Ashanti byl neskutečně napínavý. A nakonec jsem vážně byla zvědavá, jak se to všechno vyvine s Rashidem a Sandy. Takže už jsem vážně zvědavá na druhý díl.

Luccy78
05.08.2020 5 z 5

Moc příjemné čtení, ve kterém se prolíná současnost, a díky záznamů ze starého deníku, i minulost. Některé věci z období kolonizace, které se děli černochům při násilném zabrání jejich země a jejich následné zotročování, jsem ani neznala. A neni špatné se občas zamyslet nad zlem, které se páchalo a není to až tak dávno.. Knihu doporučuji a jdu se vrhnout na druhý díl..

daza.dt
03.08.2020 5 z 5

Po předchozích dílkách autorky je tako kniha velmi milým překvapení. Čte se opravdu sama, děj má spád, je napínavý a vtáhne vás. Dvě prolínající se dějové linky se skvělě doplňují - ani jedna nepokulhává. Hlavní hrdinka oproti hrdince z knih o Pákistánu - je uvěřitelná, používá mozek a její myšlenkové pochody vám budou připadat logické. Rozhodně doporučuji.

Jajina564
08.04.2020 5 z 5

Svělá kniha. Má spád, ale čtu, čtu a nečekaně přišel konec knihy v tom nejlepším. Ještěže mám hned po ruce další díl, jinak bych byla hodně naštvaná :-D

LauraNoah
04.08.2019 4 z 5

Kniha má dvě dějové linie a nevím, jak ostatní, ale mě ihned napadlo, kdo je kdo... Chvíli jsem byla strhnutá spíše příběhem Ashanti, chvíli jsem hltala příběh ze současnosti. Trošku jsem se vrátila v době, kdy "frčely" telenovely typu Esmeralda, ale to rozhodně nemyslím ve zlém. Čte se to velmi rychle, tudíž doporučuji začít po zakoupení obou dílů :D

suzanne1997
09.07.2019 5 z 5

Až se třikrát spojí nespojitelné, nemyslitelné a zakázané. Tohle není jen příběh, který někde začíná a na poslední stránce se uzavírá. Tahle kniha plyne, s každou další stranou se čtenáři přibližují hned dva příběhy a autorka pomalu odhaluje příběhy hrdinů. I přese všechno utrpení, které z části zápisků Ashanti vystupuje, se kniha čte až příliš lehce. Osobně se mi více líbily pasáže se Sandy a Rashidem, přesto i vyprávění i mělo něco do sebe. Bez toho, aby měl čtenář po ruce druhý díl, doporučuji se do knihy raději nepouštět. I uprostřed noci máte totiž potřebu hned za poslední stránkou otevřít pokračování tohoto příběhu.

viki77
13.03.2019 5 z 5

Zajímavý napínavý román

birgitte
01.12.2018 5 z 5

Nádherný příběh, vřele doporučuji, přečteno jedním dechem, těším se na pokračování ...

Danago
24.11.2018 3 z 5

V knížce jsou dvě časové linky . Příběh ze současnosti mě zase tak moc nezaujal, ale naopak příběh otrokyně Ashanti byl skvělý. Knížka vůbec neměla konec , takže je dobré mít po ruce hned další díl . Protože jinak je to jakoby jste přestali číst v půlce knihy.

peitho.1
04.11.2018 2 z 5

Bohužel knihu musím hodnotit spíše negativně, postava Sandy mi byla neskutečně nesympatická a místy až protivná, styl psaní mi připomínal spíš slohovou práci ze střední a postavy používají slova a slovní obraty, jako kdyby jim bylo osmdesát nebo se narodili v 18. století. No a k tomu to neskutečné množství překlepů a nereálných náhod...
Co ale hodnotím pozitivně je příběh Ashanti, který odhaluje pohnutou historii o které se moc neví a nemluví.
Přišel mi celkem zajímavý kontrast, kdy je o více než polovinu mladší dívka, která prožila život v pralese a v zajetí otrokářů, stokrát vyspělejší a silnější osobností než nevyzrálá doktorka Sandy, která neví co chce, je protivná a celkově se chová spíš jako puberťák.
Ale už kvůli příběhu Ashanti si druhý díl přečtu a budu doufat, že bude Sandy v druhém díle trochu snesitelnější :)

petrulkaa
15.07.2018 5 z 5

Spisovatelka mě opět nezklamala. Tak jako Pakistánskou princeznu jsem i tuto knihu četla téměř jedním dechem. Jaké štěstí, že mám prázdniny. Dva napínavé příběhy, každý z jiné doby. Člověk si opět uvědomí, jaké má štěstí, že žije teď a tady. Na jedné straně krásná pohádka, na druhé straně krutý a smutný příběh. Už se těším na další díl.

Doubravka1975
09.01.2018 5 z 5

K dvoudílné sérii jsem se dostala v knihovně když ji kamarádka vracela a prý je to dobrý! Tak podle obálky jsem si myslela, že snad nějaká sladká romantika. Od začátku velice zajímavé a čtivé, ale chvílemi drsné a smutné. Chytil mě jak příběh Sandy ze součastnosti a trochu víc příběh z minulosti Ashanti a byla jsem celá netrpělivá a napnutá co mají společného tyhle dvě dějové linie.

alnahu
07.10.2017 4 z 5

V této knize se prolínají dvě dějové linie.Příběh begické geoložky Sandy ze současnosti,která při nehodě příjde o otce a snoubence Filipa.Nakonec musí unést hořkost pravdy o Filipovi z úst své kamarádky Amber.Také se mi lépe četl příběh ,který si čte Sandy ze starého sešitu -příběh ,který si prožila konžská otrokyně Asanti v zajetí,příběh plný lidské krutosti a beznaděje.Určitě si přečtu pokračování .

ave55
14.08.2017 5 z 5

Ach, ta čeština. To je Nakladatelství Brána tak chudobné, že si nemůže dovolit kvalitní redaktory ke kontrole pravopisu? No, ale hodnotíme knihy.
Příběh z dnešní doby čtivý, ale velmi naivní a přeslazený. Příběh z minulosti krutý, nepředstavitelný a surový. Dech beroucí. K zamyšlení. Celkově hodnotím knihu jako pěkně napsanou a těším se na další díl.

veronika0382
02.05.2017 5 z 5

Tato kniha je pro mě velikým překvapením! Byla opravdu skvělá a mate svou sladkou obálkou a anotací! Je to román plný bolesti, otroků, vražd, znásilňování, lidské krutosti, ale také víry v lepší budoucnost.... Těším se na druhý díl :-) více v mojí recenzi zde v záložkách :)

Kamienkova33
07.02.2017 2 z 5

Námet a anotácia ma veľmi zaujali, tak som po knihe hneď skočila a to aj preto, že autorka je moja obľúbená, jej knihy ma doteraz nikdy nesklamali. Táto trošku áno. Prelínajú sa dva príbehy - súčasnosť v Belgicku a minulosť v pralesoch v Kongu. Príbeh gemologičky z Belgicka ma pravdupovediac až tak nepohltil, hlavná hrdinka sa správala miestami ako puberťáčka, čo nevie, čo so sebou a hlavne vo vzťahu k mužom. Možno to bolo aj prekladom, ale mala som pocit, že používajú jazyk a slovné spojenia spred 200 rokov.
Druhý príbeh bol oveľa lepší - skrývanie sa domorodcov v pralesoch, ich úteky a následne odchytenie ,,bielymi". Miestami tvrdé čítanie, ale autorka pekne opísala rozmýšľanie mladej domorodkyne v zajatí aj v prírode. Záver knihy bol taký nijaký, nedokončený a vlastne až na konci som sa bohužiaľ dozvedela, že to má aj druhú časť.

zuzana2599
14.01.2017 4 z 5

Velmi příjemné, oddechové čtení, dva příběhy, které se prolínají. Příběh otrokyně Ashanti se mi líbil víc, praktiky kolonizátorů provádění na domorodcích jsou opravdu nelidsky kruté a autorka je vylíčila velmi přesvědčivě a věrohodně. Ráda si přečtu i pokračování této knihy.