Nelítostní rivalové

Nelítostní rivalové https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74359/mid_nelitostni-rivalove-CAX-74359.jpg 4 23 7

Danny Buchanan je nejvlivnější a nejbohatší lobbista ve Washingtonu. Kontaktů s nejvyššími politiky se snaží využít k získání financí pro rozvojové země - a to i cestou podplácení. Prostředky sice získá, ale zároveň je odhalen agentem CIA, který ho donutí, aby mu předal materiály usvědčující kongresmany a senátory z podvodů. Dannyho spolupracovnice tuší, že se její kolega dostal do problémů, a oznámí vše FBI. Rozjede se kolotoč horečného pátrání a intrik...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Saving Faith , 1999


více info...

Přidat komentář

Luigi1
30.01.2023 4 z 5

Tak začátek rozvláčný ale od polovina to mělo spád

ALFELUS
20.02.2022 2 z 5

Bylo fakt těžké než jsem se do toho "včetl", začátek zdlouhavý, ukecany... A to finále zase hrozně rychlý a takový jednoduchý... Nic moc za mě...


harena
19.04.2020

Poslední den před karanténou jsem si půjčila opravdu hodně knih, kdo ví, kdy bude knihovna zase v provozu. Mezi nimi i Baldacciho, kterého jsem kdysi taky četla a bylo to nenáročné odpočinkové čtení.
Ale myslím si, že Nelítostné rivaly snad ani nemohl napsat Baldacci.
Už na str.25 se dozvíme, že " lobista Buchanan ve Washingtonu platil za největšího ze všech handlířů kupčících s vlivem" dále pak "byl politický stratég u farmaceutických kolosů, které usmrcovaly matky a jejich děti" atd a "...... prorážel cestu tabákovým společnostem v jejich krvavých bojích proti všem", atd.
Ale pozor. Hned o stranu dál, na straně 26 se dozvíme, že při cestování po světě "......viděl umírat děti a staré lidi a v Číně viděl nepředstavitelně znečištěné ovzduší a ještě jim tam jsou vykládány miliardy amerických cigaret ...." a hle - u tohoto lobisty nastal obrovský přerod. Už netouží po manželství, ale : "všechny umírající děti, které viděl, se staly jeho vlastními, jeho rodinou." Hmmmm.
Přesto jsem pokračovala ve čtení až na str. 200, ale bohužel nedočetla, proto nebudu dávat hvězdičky.. Velice výstižně to tu napsal 1AMU. To se Baldaccimu opravdu nepovedlo.

1amu
17.04.2020 1 z 5

Podle komentářů zjišťuji, že jsem možná četl jinou knihu, protože :
není mi jasno, zda to co autor na 342 stránkách "zplodil" myslel vážně, anebo (to bych přijal) napsal parodii thrilleru. Vzhledem k jeho jménu se bohužel domnívám, že jde o možnost zmíněnou jako první.
Jako v Bibli zde proti sobě stojí :
Zloduch tak odporný, že již nic horšího nemůže po tomto světě chodit a úspěšný lobbista, který se na stará kolena pustí do konání dobra v ušlechtilé podobě pomoci hladovějícím dětem v zemích t.zv.3.světa. Tomuto dobrákovi pomáhá mladá schopná žena, zpočátku nikoli zámožná, ale díky lobbistovi mající dostatečné a neprůstřelně zabezpečené konto ve švýcarské bance a k tomu kdesi v Severní Karolíně u břehu moře luxusní dům, perfektně zařízený s množstvím koupelen a ložnic, bazénem, perličkovými koupelemi a dalším nadstandardem.
Činnost lobbisty se nelíbí jedné z čelních agentur v zemi.
Aby bylo zalidněno, vraždí se, střílí se, dělají se podrazy, vše z cílem zlikvidovat nepohodlné svědky.
Autor k nám promlouvá " "Washington představuje ten ten největší koláč v historii lidstva. A všichni z celého světa by si chtěli kousek tohoto koláče ukrojit, existují lidé, kteří mají nůž, kterým se ten koláč porcuje. Když ho chceš ukrojit, musíš přes ně !"
Pokud by CIA a FBI jednaly způsoby, jak je popisuje autor, lze pouze dodat "Ó Bože, ochraňuj Ameriku". To se děje v blížícím se finále četby.
Zloduch pracuje na "plné pecky", aby dosáhl splnění svých zabijáckých choutek, ale je zde onen nyní již čestný lobbista, aby mu vše překazil.
Nemůže následovat nic jiného než "HAPPY END", na který diváci netrpělivě čekali takovou dobu.
Čekal jsem pořád, zda se David Baldacci vzpamatuje... nestalo se tak.
Přečetl jsem si cosi připomínající libreto podřadné operety .
A ještě malá poznámka: finále má být plné vzrušení a až do závěru nečitelné. Nestalo se tak.

aneta3874
25.02.2016 5 z 5

Baldacci je synonymem pro perfektní politický thriller, což dokazuje i v Nelítostných rivalech. Dokonalý dějový spád, zajímavé postavy, skvělá záplatka - to vše a mnohem více najdete v knihách tohoto autora. Baví Vás politika a nebaví Vás číst pořád dokola ty naše trapné zprávy?Zveďněte se od televize a vemte si Davida do rukou, zaručeně nebudete litovat.

šipek
03.11.2014 4 z 5

Baldacci je můj oblíbený spisovatel,ale tuto knihu hodnotím jako nejslabší co jsem od tohoto autora četl.Zdlouhavé pasáže ohledně lobbisty Dannyho Buchanana.

malen
16.12.2013 4 z 5

Nejdřív jsem se do toho nemohla začíst, ale potom mě to chytlo.

Autorovy další knížky

David Baldacci
americká, 1960
2014  76%Tváří v tvář
1997  86%Absolutní moc
2008  77%Camel Club
2009  75%Mrazivá pomsta
2007  82%Ve zlomku vteřiny

Kniha Nelítostní rivalové je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce68x
Chystám se číst4x