Probouzení

Probouzení https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218353/bmid_probouzeni-yOr-218353.jpg 4 230 40

Nejtemnější síly série

< 2. díl >

Chloe Saundersová je na útěku a probouzí k životu pekelné síly. Doslova. Kdybyste mě potkali před pár týdny, patrně by vás nenapadlo považovat mě za dívku jakkoliv odlišnou od běžného průměru. Normální patnáctiletá holka. Teď je však můj život navždy obrácen naruby, tak vzdálen normálu, jak je to jen možné. Stala jsem se živoucím výsledkem podivného vědeckého experimentu – nejenže se mi zjevují duchové, dokonce dokážu probouzet mrtvé, aniž bych něco takového vůbec zamýšlela. Můžete mi věřit, že není o co stát. Teď jsem na útěku s třemi dalšími vrstevníky, kteří jsou obdařeni podobně neobvyklými schopnostmi. Nevím, komu mohu důvěřovat, ale Edisonova skupina je nám v patách a tohle je otázka života a smrti. Musíme najít někoho, kdo nám pomůže…... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Galatea
Originální název:

The Awakening , 2009


více info...

Přidat komentář

Luigi1
24.11.2023 5 z 5

Tento díl mě moc bavil

Babu002
01.03.2021 4 z 5

Lepší než první díl. Dvojka se mi četla lépe.


Lokina
24.05.2020 4 z 5

Od druhého dílu jsem neměla velká očekávání, ale kupodivu se mi líbil a bavilo mě to. Je vidět, že kniha je pro mladší ročníky, kostra příběhu je jednoduchá, najdou se tam jak napínavé chvilky, tak i "akčnější" pasáže.
Romantická linka zde skoro není a když se někde něco takového vyskytne, tak rychle zase zmizí. Přítomnost výraznějších projevů lásky nebo vášně mi tady nechybí, nezasahuje to do děje a nedělá to z knihy duchařskou teen telenovelu.
Co mi přišlo na škodu, že příběh je vyprávěn z pohledu jedné osoby. Když se hrdinové rozdělili a zase se shledali, krátce bylo naznačeno, co zažili, ale to mi nestačilo a chtěla jsem se dozvědět více. Vůbec by nebylo na škodu, kdyby i ostatní hlavně Derek a Simon dostali více prostoru.

Niky91
14.08.2019 3 z 5

Pěkný námět, ale od knihy jsem čekala více.

anibeni
31.08.2018 4 z 5

Nedokážu napsat, jestli byl první díl lepší než tento druhý, protože každý díl byl úplně o něčem jiném. Zatímco v prvním díle nikdo nevěděl, kdo a kde je, v této knize se s tím, co o sobě zjistil, musí nějak popasovat a každý to samozřejmě dělá po svém... navíc jsou všichni na útěku.
Jsem zvědavá na pokračování.

Monika82
06.07.2018 5 z 5

Druhý díl se mi líbil víc než ten první :)

Symphie
05.04.2018 5 z 5

Opět druhý díl jsem přečetla za ani ne den. Lepší než první, Dereka začínám mít ráda čím dál víc :-) jsem zvědavá s kým nakonec Chloe skončí...

Arwen329
29.01.2018 3 z 5

Druhý díl o něco lepší než první.

EffyMerillis
04.12.2017 4 z 5

Lépe čtivá, než první díl. Přečetla jsem ji asi za 3 dny - cesty vlakem jsou nudné, měla jsem dost času na čtení. Třetí díl už se rozpaluje.
Neočekávala jsem od toho nic extra (prostě proto, že je to je pro teenagery). Děj se dal lehce očekávat, přesto tam bylo i napětí a tentokrát jsem,i přes to, že jsem si řekla,že po jedné kapitole, půjdu spát, přečetla ještě další dvě.

sherinka
19.09.2017 5 z 5

Výborná série. Jsem mile překvapená. Bála jsem se, aby kniha nebyla až moc v rámci YA, ale mé obavy byly zbytečné. Rozhodně sérii dočtu.

Ivuska97
01.09.2017 3 z 5

Druhý díl mě docela překvapil, protože první mi přišel dost slabý.. 3* a doufám že to bude jen lepší! :)

Kačkaknihomol
19.08.2017 5 z 5

Stokrát lepší než Přivolávání! A to je to druhý díl. V knize se pořád něco dělo, rozhodně jsem se nenudila. Oblíbila jsem si Dereka, u Toriných poznámek jsem se fakt nasmála, Simon byl ještě otravnější než kdy dřív, Chloe je prostě někdy natvrdlá, někdy mě její postava baví. Nevím co bych řekla, snad jen to, že mě tahle trilogie baví, a že se těším na závěrečný díl. A že ty obálky jsou úplně příšerný. :D

KaileyBlot
21.05.2017 5 z 5

Druhý díl opět super! Fakt tuhle sérii žeru - když nepočítám tu obálku je to skvělý, vtipný, napínavý, pořád mě to hrozně baví a těším se na poslední díl! Škoda, že nejsou tyhle knihy víc známé, protože by si to kvalitou zasloužily! (Ehmm tady opravdu platí nesuď knihu podle obalu! :D)

TerraNova
01.05.2017 5 z 5

Druhý díl téhle trilogie byl napínavý minimálně stejně tak dobře, jako první. Víc tady jde lze pochopit Dereka. Tori byla pořád stejně otravná a vlezlá a Chloe se pořád nenaučila dopovídat věty. (hehe, možná to je právě na knize specifické a zajímavé a díky tomu bych ji poznala snad vždycky :D). I přes to se mi ale knížka líbila a moc. Chvílemi mě i připomínala Hex Hall (hlavně ty části s Liz – kdo četl Hex Hall, pochopí). Ke konci jsem se nemohla odtrhnout a všechny stresy a emoce jsem prožívala s Chloe, protože to snad ani nejde to neprožívat. Díl mi dal zabrat dva dny ale pokud máte dostatek času, stihnete ho přečíst i během jednoho dne. Jinak určitě doporučuji jak první díl, tak i druhý a myslím, že můžu dopředu říct, že i ten třetí bude skvělý (ale nebudu předbíhat, protože nemůžu vědět, jestli se mi bude líbit).

Elsa14
27.02.2017 5 z 5

Krásné pokračování Nebezpečných sil. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a jen velmi nerada jsem ji odkládala. Už se těším na třetí díl a na to, jak tento příběh skončí :)

*Pájuše*
19.02.2017 4 z 5

Tenhle díl se mi líbil víc. O hodně víc! Postavy jsou již uvěřitelné, hlavní hrdinka už není tak tupá - bohu díky za to! - a celkově tento díl hodnotím jako velmi zdařilý. Není to typický "nic neříkající druhý díl", ale k dokonalosti má ještě daleko. Nemůžu říct ani půl slova na autorčin styl psaní. Tentokrát jsem se, jak se říká, do příběhu opravdu zakousla a nepustila. :-)
Nicméně, i tady mi pár věcí vadilo. Žádná katastrofa to nebyla - jako v prvním díle - ale občas jsem měla pocit, že na to, kolik let je protagonistům, mají občas myšlení jako dospělí. Což sice není na škodu, ale u patnáctiletých teenagerů jim to opravdu nežerete. Další problémy jsou některé nedořešené věci. Doufám, že mi je autorka v poslední a závěrečném díle obstojně vysvětlí, protože... je jich v knize fakt hodně.
A opět mě autorka pěkně nakrkla s otevřeným konce! :D Zvláště, když třetí díl nemám momentálně po ruce. Jen doufám, že poslední a závěrečný díl neskončí také otevřeně. :-)

LoverBooks
08.01.2017 5 z 5

Nevím, jak vám, ale mně to přišlo o něco slabší, než první díl. Doufám, že je to jen takový, ten střed a poslední díl bude opět tak skvělý, jako tenhle.

Sarfias
28.07.2016 5 z 5

I když se říká, že druhé díly knih bývají horší, než ty první, neřekla bych, že to platí i o této knize. Pokračování příběhu o nekromantce Chloe čtenáře provedlo bližším poznáním jednotlivých postav a charakterů (což opravdu oceňuji u spisovatelky - charaktery moc pěkně odlišila). Hlavně v první části knihy jsem byla skutečně napnutá, co se bude dít. Trochu mě mrzí, že se Chloe musela dát na útěk, protože delší pobyt v jiné "léčebné" instituci by mohl být ještě velmi zajímavý.
Ale dalšími stránkami jsem nebyla ani trochu zklamaná, naopak.. Knihu jsem opět skoro nemohla odložit!

anonym02
28.07.2016 5 z 5

Probouzení mi přišlo trochu slabší, než první díl. Nebyl tolik napínavý ,ale zvratů tam bylo dost.Velmi se těším na další díl a doufám , že tento díl byl jen takový ten prostředek celé série , a že třetí díl bude nejlepší ze všech knih v této sérii =D

vedana
03.07.2016 3 z 5

Po prvním díle, jsem chtěla vědět, jak se bude příběh odvíjet dál, ale nebyl tak napínavý, jak jsem čekala. nemyslím si, že budu pokračovat ve čtení dalšího dílu.

Štítky knihy

duchové a přízraky peklo

Autorovy další knížky

Kelley Armstrong
kanadská, 1968
2014  81%Přivolávání
2015  86%Prozření
2014  83%Probouzení
2018  65%Město ztracených
2015  85%Nejtemnější síly (komplet)

Kniha Probouzení je v

Právě čtených1x
Přečtených322x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených23x
Knihotéce198x
Chystám se číst128x
Chci si koupit30x
dalších seznamech7x