Město ztracených

Město ztracených https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391077/bmid_mesto-ztracenych-sXs-391077.jpg 3 67 17

Rockton série

1. díl

Casey Duncanová vyšetřuje vraždy, sama však bojuje s temnou minulostí. Aby před manželem ukryla svou přítelkyni, uprchnou do Rocktonu. Jenže město uprostřed kanadské divočiny je útočištěm i pro další ztracené existence. Místní šerif není z dalších uprchlic nadšený, ale potřebuje od Casey pomoc s vyšetřováním sériových vražd. Casey poznává místní obyvatele a zjišťuje, že ne všichni sem utekli před nebezpečím. Naopak. Sami představují větší hrozbu... (Založil/a: icekafe)... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

City of the Lost , 2016


více info...

Přidat komentář

lenka7679
22.03.2024 5 z 5

Asi bych dala normálně hvězdy čtyři, ale protože se mi nelíbí místní hodnocení, je potřeba ho trochu vylepšit. Nechápu, jak je možné, že po některých knihách je takový hype a jiné mají takové nízké hodnocení a přitom si to oboje nezaslouží. Četla jsem mnohem horší knihy s mnohem vyšším hodnocením.
Jasně, souhlasím, že to není úplně realistické, jenže je to, překvapení, fikce.
I mě někdy naštve, že si autor knihy, tak nějak v průběhu, děj ohýbá podle toho, jak se mu to zrovna hodí. Četla jsem knížky, které se tvářily, že ten nejkrutější mafián se kvůli ženě změnil doslova na beránka božího a to mě taky naštvalo. Jenže tady je blbě jen to, že autorka více nepromyslela a nepropracovala ten princip Rocktonu. Jinak byla zápletka v pohodě a nelišilo se to od kdejakého detektivního příběhu v televize. A tohle bych si klidně na obrazovkách dokázala představit.
Postavy byly sympatické, líbilo se mi, že příběh byl bez zbytečně velkých a vleklých vztahových dramat, to úplně nemusím. Bylo to čtivé a děj se posouval a zároveň s ním i postavy. Za mě určitě doporučuji.

Luigi1
23.11.2023 4 z 5

Zajímavě napsané a dobře čtivé


santa1212
05.08.2023 3 z 5

Mně tahle knížka nesedla. Ani nerealistickým tématem (zápletkou) ani stylem psaní. Určitě si své čtenáře najde, není jistě špatná, ale já se s ní nesžil.

Janík511
30.03.2023 5 z 5

Paráda, byla jsem nadšená. Kniha si nezaslouží tak nízké hodnocení. Je skvělá, žádné hluche místo. Vraha jsem neodhadla a klidně bych ocenila i další díly.

dzzarka
26.03.2023 4 z 5

Záměrně se knihám, které zde mají nízké hodnocení, vyhýbám. Ale knihu jsem balila na rychlo do práce a nestihla jsem si přečíst zdejší hodnocení a udělala jsem dobře.
Četla se mi dobře, líbílo se mi prostředí, ve kterém se děj odehrával.
Ano, konec byl trochu osekaný a chtělo by ho více rozvinout, ano hlavní hrdinka byla skoro super žena, ale i přesto se mi knížka líbila a určitě si zaslouží více než 60%

maličkán
22.02.2023 3 z 5

Divím se tak nízkému hodnocení tady. Mě se kniha četla dobře, Casey mi byla sympatická, děj pekně odsýpal. Za mě průměrný thriller. Nenudila jsem se.

Leena
22.11.2022 4 z 5

Překvapuje mě nízké hodnocení.
Já jsem toho tedy moc neočekávala, jen nudný útěk dvou kamarádek před minulostí.
Ale nakonec se z toho stala docela dobrá vyvražďovačka a bavilo mě to:-)

Adriena838772
05.04.2022 5 z 5

Autorka píše píše užasně strašně moc se mi to líbilo a těším se na další

Páájinka
17.03.2022 3 z 5

Bylo to docela zajímavé, jen ten konec byl takový dost zvláštní.

Dreamal
08.04.2021 3 z 5

Pro mě to byla dobrá oddechovka, ocenila jsem psychologickou stránku i napětí, něco už ale byl příliš (kanibalismus?). Hlavně mě mrzel ten zrychlený a nedotažený konec, dalo se z toho vytěžit víc...

DelMar
02.11.2020 1 z 5

no nevim no, rekla jsem si ze to doctu do konce... ze treba neco... no a nakonec ne :D :D

Leniii
28.07.2019 4 z 5

Mě se to líbilo...sice trošku delší detektivka, ale zajímavý námět a ještě zajímavější konec..:)

orinka3
15.06.2019 1 z 5

Náhodou....zrovna jsem na začátku, a moc se mi to líbí! Zatím. Co lepšího číst v tomhle děsném počasí? Hlavu to nenamáhá, děj mě udržuje v bdělém stavu, napsané je to skvěle. Až dočtu, napíšu víc a dám i nějaké hvězdičky.

Tak jo. Měli jste pravdu, Je to čím dál rozplizlejší. Šerif navíc pořád odfrkává, detektiv Butlerová je přechytralá, pořád se tam vedou velkohubé psychologizující rozhovory ve stylu Beverly Hills 90210, typické klišé (chceš si o tom popovídat? Jsi v pořádku?) - a konec mě už vlastně nezajímá. Jedna hvězda za čtivost, to je odpovídající a neubližující.

DominaCZ
03.04.2019 1 z 5

Jak píšete - suché, nijak.
Casey je taková jakože koza, hrající si na drsnýho místního šerifa, kterej je taky odpornej.

(nesmíme zapomenout, že je to týpka, jíž rodiče odkázali peníze se sedmimístnou částkou, čili hustých pár milionů. Prostě nudná částka pro nudnej life žejo.)
Divočina tu představuje pár pochůzek do lesů a popisy přeběhnuvších svišťů nebo lišek přes cestu.
Atmo tam znamená dva bary, ožralé osadníky a pár zmínek o tom lese, kde žijí "lidožrouti", kteří ale ve finále nikoho prý nežerou...
Čekala jsem městečko chudáků, jež unikli před hrůzou, jenže ona je to osada šlapek (šlapou za peníze i tam) , vrahů a drogařů, prostě odpadu.
Navíc to rozsekala ona, když se při projížďkách lesíkem ptá na šerifovo oznámení "to je tetřev" - "To je pták, viďte??? "
.....sorry, prostě debil.
Jsem v půlce a dál to nedávám.
(jediný co se mi líbilo bylo spaní a sezení na balkoně ...to mít jakousi atmo za noci při ječení pářících se lišek mít mohlo).

BrianMorello
25.03.2019 3 z 5

Začátek nic extra, prostředek se slušně rozjíždí a já se začínám těšit jak to celé dopadne, ale konec je bohužel naprosto bez nápadu, příliš zrychlený a jak se chvilkami tváří kniha i trochu mysteriozně, vše je nakonec tak obyčejné, že to čtenáře vážně zamrzí. Navíc ke konci se věnujeme spíš tomu kdo se s kým vyspí, než kdo je vrah, což může být chvilkami frusrující. Čtení rozhodně nelituji, ale svůj potenciál to bohužel vůbec nevytěžilo.

Peršanka
09.03.2019 1 z 5

Totálně vycucané z prstu.

Klarinecka
03.11.2018 3 z 5

Není to teda žádné literární veledílo, navíc mě trochu zklamal docela urychlený konec, ale líbil se mi styl, jakým to bylo napsáno. Když je venku hnusně a člověk přijde unavený z práce, tak tohle je vcelku vhodné čtivo k odpoledni strávenému s čajem po dekou :) Nemusí se u toho moc přemýšlet a docela to odsejpá :)

Štítky knihy

vraždy tajemství Kanada kamarádky kriminální thrillery nová identita

Autorovy další knížky

Kelley Armstrong
kanadská, 1968
2014  81%Přivolávání
2015  86%Prozření
2014  83%Probouzení
2018  65%Město ztracených
2015  85%Nejtemnější síly (komplet)

Kniha Město ztracených je v

Přečtených89x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených1x
Knihotéce133x
Chystám se číst55x
Chci si koupit17x
dalších seznamech2x