Červené zvitky mágie

Červené zvitky mágie https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436142/bmid_cervene-zvitky-magie-t8u-436142.jpg 4 204 41

Nová fantasy séria bestselleristky Casandry Clare a ďalšie osudy obľúbených hrdinov! Magnus Bane netúžil po ničom inom okrem dovolenky. Chcel sa vydať na veľkolepú cestu po Európe s Alecom Lightwoodom, s ktorým konečne tvoria pár. No len čo pricestujú do Paríža, objaví sa správa o démonskom kulte, ktorý má vraj v úmysle uvrhnúť celý svet do chaosu. A tento kult údajne založil práve Magnus. Pred mnohými rokmi. Zo žartu. Magnus a Alec sa musia rýchlo vydať na cestu krížom cez Európu v stopách kultu, skôr ako narobí ešte väčšie škody. Akoby to nestačilo, celou cestou ich prenasledujú démoni a je čoraz ťažšie odlíšiť priateľov od nepriateľov. Magnus a Alec si musia navzájom dôverovať ešte viac ako predtým – aj keby to malo znamenať, že odhalia tajomstvá, ktoré doteraz zostali skryté.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Red Scrolls of Magic , 2019


více info...

Přidat komentář

Roniki
11.11.2023 odpad!

Málokdy se stane, že knihu nedočtu, odložím a vím, že se k ní už nikdy nevrátím. Přišlo mi, že hlavním námětem knihy je vztah mezi dvěma muži, který je až velmi přeslazený. Nedokázal jsem se od toho oprostit a vychutnat si tak žádoucí fantasy příběh.

Carol1122
11.06.2023 3 z 5

Velký palec nahoru za úžasný a čtivý styl autorky. A taky za sarkasmus Magnuse. Možná přidám i velké plus za oba hlavní hrdiny a jejich chemii. Ale bohužel se jinak už jednalo o trochu zbytečné klišé a spin off příběhu.


HockeyGirl
23.01.2023 5 z 5

Skvělý a čtivý gay fantasy příběh o Alekovi, který je lovec stínů a Magnusovi, který je čaroděj a syn samotného vládce pekel. Knížka se četla sama, počet stránek byl takový ten normál, ale nenudila jsem se a každá kapitola měla nějakou akci, takže jednoznačně paráda! Tyto typy knížek mám ráda, gay a fantasy dohromady, to je moje gusto. ;)

knizninadsenec
12.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Skvělý příběh o Alexandrovi a Magnusovi . Hledají pravdu o tajemném spolku. Takové malé dobrodružství s bojováním, magií, démony a postavami, které můžeme znát z jiných knižních sérii, které s tím souvisí.

Kdo četl, tak ví, že jsou série propojené.

Což je další věc, že mi děj hezky trochu doplnil (tedy kousek) události/fakta mezi Nástroji smrti a sérii Temné lsti. Ze začátku jsem se až lekla, zda mi Temné lsti nevyspoileruje, ale nevyspoileroval. Četla jsem zatím jen první díl.

Každopádně, bylo hrozně hezké číst také příběh, kde je hlavní postavou Alek, o kterém jsem se tak něco více dozvěděla. Jaký je, jeho city a tak. A samozřejmě i o Magnusovi, jeho minulosti, povaze... A miluji jeho hlášky a chování... Alek je zase starostlivý a nebojácný, citlivý... Jsou opravdu dokonalý pár. ️
Příběh je samozřejmě i o jiných postavách.

Bylo to skvělé čtení, příběh plný akce, zvratů, překvapení, zrady, pomoci, rozhodnutí, bojů a samozřejmě i lásky. Ašmodaj mě svými proslovy také dostával.

Je to dokonalý příběh a já ho rozhodně přidám na seznam svých letos nej přečtených.

Babsie
12.09.2022 3 z 5

Zábavná kniha, která doplňuje příběh Aleca a Magnuse, příběh však nebyl tak zajímavý a napínavý jako ostatní z tohoto světa a navíc trochu předvídatelný. Rozhodně ale doporučuju, hlavní postavy si nejde neoblíbit.

Princezna22
17.06.2022 4 z 5

Tuhle dvojici naprosto zbožňuju, takže kniha pro mě byla povinnosti přečíst. Byla jsem zvědavá, jak jejich příběh bude pokračovat. Krásné, krásné a ještě jednou krásne.. Milostných scén by ale zde mohlo být více, přeci jen oni jsou tak strašně roztomilí.. Dávám 4 ⭐

Duchoslp
28.03.2022 4 z 5

Četla jsem celou sérii Lovců stínů a byla jsem zvědavá na pokračování s Alekem a Magnusem. A tahle dvojka rozhodně nezklamala. Nechybí nebezpečí ani svérázný humor. Super a těším se na další díl

Vjeerus
03.01.2022 4 z 5

Už jen spojení mých dvou nejoblíbenějších postav z nástrojů smrti mi dost říkalo, že to bude bomba. A byla.

Upřímně jsem celkem potěšena, že to nebyla slaďárna na cukrovku od začátku do konce, ale opravdu si příběh zachoval velkou dávku akce.

Před čtením této knihy je lepší mít za sebou první tři díly nástrojů smrti, jelikož na ně příběh volně navazuje a lépe pak člověk pochopí některé vazby a narážky, ale potřebné to není.

Za mě je svět lovců stínů opravdu bombovej a opravdu se těším na další příběhy .

Kaya77911
30.12.2021 4 z 5

Ty jo, už tady asi 15 minut sedím a nevim co napsat.. Jsem si jistá, že drtivá většina z vás, která četla cokoli od Cassie, kde se objevil Magnus, nebo Alek, tak mi dají za pravdu, když řeknu, že to je úžasná dvojka (nechci říkat nejlepší, protože Cassandru zatím nemám tolik načtenou, takže třeba jsou tam i větší zlatíčka). Taky si myslím, že ti dva jsou jeden z hlavních důvodů, proč si pak přečtete tuto knihu. Na začátek bych ráda řekla, že je to teda zase fantasy, odehrávající se v Evropě (ne jen na jednom místě) a odehrává se to těsně po Nástrojích smrti, takže kolem roku 2008 (asi? Nástroje smrti jsem stále nečetla a lituju toho čím dál, tím víc, ale mám doma Město z kostí, takže nebojte, všechno bude). Pokud jste od Cassie už něco četli, tak víte, že tam je akce a romantiky spousta. Tady mi přišlo, že se autorka snaží dát větší důraz na tu romantickou linku mezi Magnusem a Alekem. To si myslím, že bylo povedené a že hodně lidem se to bude líbit, i když tam teda není nějaká pořádná chemie. Příběh se samozřejmě rozjede už na začátku, autorka se s ničím nemaže, což většina z vás určitě taky bude brát jako velké plus. Ale v knize se docela dost odkazuje na Nástroje smrti. Není to tak, že byste to nepochopili, když jste si je nepřečetli, ale za mě je škoda si je nepřečíst, protože já jsem je nečetla a zdá se mi, jako bych o něco ohromného přišla a taky jsem si to tím trochu vyzradila. Na konci samozřejmě nechyběl pořádný zvrat, takže si radši rovnou přichystejte i další díl!

Co se mě týče, tak mně se to moc líbilo a myslím, že Cassandru Clare by mělo číst více lidí, protože ona umí psát. Magnus a Alek byli báječní. Akorát mi přišlo, že Magnus tady už není TEN Magnus, jako v Temných lstích, nebo Pekelných strojích, ale spíš se snažil, aby mu to s Alekem fungovalo a to bylo fakt roztomilé (konečně ti dva dostali více prostoru)! Já teda můžu jen doporučit a moc se těším na Ztracenou bílou knihu.

DiaTess
11.11.2021 4 z 5

Magnus a Alec vždy byly mé nejoblíbenější postavy ze světa stínů, a proto mi rozhodně nevadí, že v této knížce není tolik akce, ale více mluví o jejich vztahu, intimitě a podobně. Za mě skvělý, čekám na další díl!

Mishak
11.09.2021 3 z 5

Knihy této autorky mám moc ráda, ale s touhle mám trochu problém. Na mě je moc přeslazená a děj velmi ustupuje do pozadí. Sexuální narážky Aleka a Magnuse bych zcela jistě oželela. Autorka se až moc zaměřila na vztah hrdinů než na příběh, což je teda za mě průšvih. Její knihy jsem si oblíbila právě kvůli těm zamotaným příběhům…

Asi neurazí, ani nenadchne, ale jestli půjdu i do dalších dílů, abych měla sbírku kompletní? To upřímně nevím…

Pitraska
27.07.2021 4 z 5

Takové sladké. Poutavé. Vlastně nevím co víc říct.

SknihouVrukách
14.07.2021 5 z 5

Po tejto knihe môžem oficiálne povedať Malec, pretože Magnus a Alec sú úžasní takisto ako aj aj celá táto kniha.

Červené zvitky mágie som dlho odkladala, keďže veľa ľudí túto spin-off knihu nemusí, ale mne sa nesmierne páčila. Vrátiť sa do stredu série Nástroje smrteľníkov bolo úžasné a som rada, že som si mohla čítať o ich dovolenke, ktorá sa v knihe spomínala. Hlavnými postavami sú Alec a Magnus, ktorí tu už pár. V TMI som im takú veľkú pozornosť nevenovala, ale vďaka tomuto príbehu som si ich nesmierne obľúbila. Magnus je jedna z najviac prepracovaných postáv a veľmi sa mi páčilo no mať za hlavného hrdinu. Páčilo sa mi pozorovať vývoj ich vzťahu.

Od začiatku sa v deji niečo deje. Začiatok nie je natiahnutý ako pri ostatných knihách, ale od začiatku môžete pozorovať vývin príbehu. V knihe nechýbajú ani boje s démonmi a pokiaľ ich máte radi tak vás asi poteším. Je ich tu nesmierne veľa. Oceňujem, že kniha má iba 370 strán takže v nej nie sú extra hluché miesta. Zvraty boli ako vždy prekvapivé. Cassie nás zoznámila aj s novými postavami, s ktorých mám síce zmiešané pocity, ale uvidím ešte v ďalších knihách, či si ich obľúbim. Veľmi ma potešilo, že sa tu vyskytli aj postavy z mojich milovaných Pekelných strojov. Štýl písania obidvoch autorov bol úžasný a príbeh sa mi ľahúčko čítal.

Knihu odporúčam, ale myslím si, že je super ak máte prečítané aspoň Nástroje smrteľníkov. Ja však odporúčam mať prečítané aj Pekelné stroje, kvôli možným menším spojlerom. 5/5

Peťulka3
11.06.2021 5 z 5

Parádní. Magnus je prostě skvělej.

Luigi1
01.06.2021 5 z 5

Kniha se mi moc líbila a toto téma mám moc rád,tak ho čtu jedním dechem až zapomínám jít spát,ale někdy můj zdravotní stav to stejně nedovoluje.Uvidíme jak dopadne pátrání po kultu který si říká Karmínová ruka.

Lea_41
16.05.2021 4 z 5

Svět lovců stínů miluji. A Aleka s Magnusem nejvíc. Tohle byla příjemná odpočinková kniha. Není to nic strhující, ale byla super. Akce, romantika, supr hlášky..

dontbullshitme
29.04.2021 2 z 5

(SPOILER) Já jsem tak nepoučitelná. Proč se k ní pořád vracím? Je to zvědavost, určitě ano, která mě však v průběhu čtení vždycky opustí. Já chápu, že je to pro mladší lidičky, ale myslím si, že i pro young adults je to místy (hodně často) tak hrozně dětinské. Romantika na každém řádku, až si říkáte.. wtf, bude se tam dít i něco jiného? Já už přeci chápu, že se milují nejvíc na světě, i když měl Magnus plno partnerů dávno před Alekem, je Alek z nich ten nejlepší a blabla. Pak ty jeho vtipy? Vůbec mi nepřišly vtipné. A co mě dál hrozně pobavilo, bylo to, jak se ten kult přiznal k vraždám, pohodička, vůbec za to nebudete potrestání, tak na sebe všechno vyklopte. Ne, prostě ne, k dočtení se nutím. Přesně tak, ještě jsem to ani nedočetla a už hodnotím, protože vím, že tam nic lepšího již nenajdu. A pardon za hate, ale.. ugh!

chodícírohožka
18.04.2021 3 z 5

Docela fajn kniha s příjemným příběhem a sympatickými hrdiny. Děj ani zápletka nejsou bůhvíjak složité, ale vtipné rozhovory a scény i roztomilá romantika to celkem kompenzují. Prostředí na mě bylo trochu moc pohádkové (příliš mnoho kouzelných druhů), některá klišé poněkud zbytečná a extravagance Magnusových gest až příliš přehnaná, ale snést se to dalo. Příběh byl příjemný a odsýpal (nebo mi to tak jenom připadalo kvůli gigantickým písmenům?), líbil se mi nápad recese, která se zvrhla, a bavily mě charaktery hlavních postav i jejich překažené žhavé chvilky. Prostě příjemné čtení.

Lucik100
17.04.2021 5 z 5

Jako vždy od autorky velmi pěkně napsané. Taková oddechovka.

Kiuska
06.03.2021 2 z 5

Nepíše se mi to snadno. Hrozně jsem se těšila na Aleka a Magnuse, na jejich vztah a dobrodružství, ale nějak se mi toho nedostalo, jak jsem si přála. Snažila jsem se, ale já tady mezi nimi necítila nějakou větší chemii. Neříkám že vůbec, na konci byl Malec super. A za tohle kniha úplně nemůže, ale potom, co vidíte seriál a to, jak tam jsou ti dva úžasní a mají tu přitažlivost a vášeň mezi sebou, tak tady to prostě postrádáte. Jako jasně, uvědomuji si, že seriál a knihy jsou jiné, tady jejich vztah začíná, ale hlavě neporučíte. Konec ale dobrý, takže romantika a velká láska se konala. Druhý kámen urazů je to, jak přemýšleli, nebo spíš nepřemýšleli. To mě fakt vytáčelo! Co jim nebylo jasné, já věděla už dávno, a proto konec nebyl nijak překvapující. Zápletka dobrá, nápad super, ale zpracování takové mdlé, hrozně jednoduché, nic moc zajímavého se nedělo, ale pak v závěru už jsem se začetla víc, už se něco dělo, o něco šlo, a zajímalo mě, jak se se situací poperou. Stejně jak jsem psala výše, konec byl dobrý (až na jednu chvíli, kdy jsem s knihou chtěla hodit o zeď). Takže na konci jsem byla i napnutá, jak to dopadne.

Ale... Celkově achjo. Já miluji svět stínů. Nevím, jestli je to tím, že jsem Nástroje smrti a Pekelné stroje četla už před lety a nebyla jsem tak „vyčtená” a jsou také v tomto jednodušším duchu, nebo (a doufám v tuto možnost) jsou ty knihy prostě lepší. Já si je pamatuji jako úžasné příběhy, od kterých jsem se nemohla odtrhnout. Asi zkusím rozečíst znovu Město z kostí, snad se mi to bude stále líbit.