Thor

Thor https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359756/bmid_thor-qZw-359756.jpg 4 54 11

Thor, obyvatel nebeského města Asgardu, je mezi smrtelníky bohem. S kladivem v ruce přísahal, že bude chránit Zemi, a je jedním z nejikoničtějších hrdinů Marvelu. Obsahuje: Thor a kamenní lidé ze Saturnu Ragnarök

Komiksy
Vydáno: , Hachette
více info...

Přidat komentář

Luigi1
08.07.2023 5 z 5

Tak tenhle komiks se povedl

ludek.n
24.04.2023 4 z 5

"Jsem Thor, syn Odinův. Nejsem bůh pochopení a rozprav, jsem bůh hromů a blesků." S tímto provoláním otevíráme třicátý druhý svazek Nejmocnějších hrdinů Marvelu, abychom se seznámili napřed s Thorovým debutem na stránkách Journey Into Mystery (scénář od Larryho Liebera zkreslil nesmrtelný Jack Kirby), poté v minisérii Michaela Avona Oeminga, Daniela Bermana a Andrey di Vita s názvem Ragnarök. Zatímco Kamenní lidé ze Saturnu jsou takovým jednoduchým a nezáludným příběhem, Ragnarök už má ambice daleko vyšší. Thor zde nemusí ukázat jen sílu svých svalů a své odhodlání pokořit nepřítele, musí překročit svůj stín a nalézt moudrost nad moudrost. Soumrak bohů si žádá monumentálnost: velká slova, velká gesta a velká osudová rozhodnutí. Tady se mu jich dostává měrou vrchovatou. Andrea di Vito pak onu scénickou velkolepost zhmotňuje svými panely. Žádné drobné kresbičky, kde se jich tucet vleze na stránku, ale pořádné panely, kterým je jedna stránka malá. Má to drive i myšlenku, krev i slzy. K plnému hodnocení chybělo málo: být víc vtažen do příběhu, být rozdrcen a znovu poskládán, polaskán a pohlazen...


ArkAngel
10.07.2022 3 z 5

Na tomhle rozsahu se toho děje až příliš. Skáče to ze světa do světa, objevuje se tam velké množství postav, ať už na moment kamarádi Avengers nebo hrdinové a padouši napříč celou severskou mytologií. Pokud chtěli autoři udělat příběh takového epického rozměru, měli to natáhnout na dvanáct čísel, jak je u velkých eventů zvykem, takhle to působí, neskutečně uspěchaně a člověk to má jen jako stručnou galerii toho, co se během Ragnaroku stalo.

lamar3000
02.01.2021

Lepší je thor rognarok ale je to supér kniha.
Je to i podle filmu.

Bobik9
30.06.2019 3 z 5

Moc jsem se na Thora těšil a možná proto jsem čekal více, než jsem dostal. Ten komiks je samozřejmě krásný. Kresba je naprosto úchvatná, ale co se týče příběhu, tak jsem s enmohl zbavit dojmu, že mi chvilkama chyběly nějaké stránky. Přišlo mi to zmatené a nedotažené. Ale asi je to jen můj ojedinělý názor.

Wojta777
15.07.2018 5 z 5

Jeden z mých nejoblíbenějších NHMek. Toto NHM obsahuje dva příběhy. Jeden z je Thor a kamenní lidé ze Saturnu. Velice krátký příběh, který pojednává o doktoru Blakeovi, který najde hůl, která se je ve skutečnosti Mjolnir a s ním musí odvrátit invazi kamenných lidí ze Saturnu. Druhý příběh pojednává o Ragnaröku. Tento příběh je (doslova) BOŽÍ. Obsahuje šest sešitů, které jsou výborně nakreslené a božsky napsané. Thor zde přijde o hromadu přátel, členů rodiny a svých poddaných. Konec je nečekaný a je udělaný, aby jste se nad tím zamysleli. Přečtený za hodinu a dávám 5 (božských) hvězdiček.

Aki12
09.02.2018 3 z 5

Kniha na začátku nabídne retro příběh, který byl celkem fajn.
Ovšem to hlavní nastává příběhem RAGNARÖK, který byl po celou dobu naprosto dokonale nakreslený! Příběh, i když byl pěkný, měl občas díry a člověk si řekne zda tam nechybí stránka. Epické scény z bitevních polí, kde je dobojováno jsou super, ale naopak ty kde se bojuje jsou příliš strohé. Za mě se zbytečně velká část knihy věnuje metafyzičnu na úkor mlácení kladivem.

B-artX
02.01.2018 5 z 5

Jeden z nejlepších komiksů z NhM. Jedna z nejkrásnějších kreseb ze všech komiksů, co jsem kdy četl a neuvěřitelný příběh. Zcela doporučuji :).

martinstefko
22.11.2017 3 z 5

Na jednu stranu se mi hlavní příběh v knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 32: Thor" líbil právě v tom, jak je mytologicky pojatý a jak má fatální následky, které jsou ale relativně domnělé. Na druhou stranu se mi nelíbí, že je to vyprávěno s menším citem pro příběh, spíše šlo o to zaznamenat epochální události, ke kterým v Asgardu došlo.

hroubek
07.11.2017 4 z 5

Nedávno jsem byl v kině na Thor: Ragnarok a z filmu jsem odcházel zklamaný. Nejen kvůli tomu, že tam je nevyužitá adaptace Hulkovy planety, že je to prakticky komedie, ale hlavně proto, že je Ragnarök udělaný, tak jak je. Naštěstí nejnovější NHM mě mé pocity napravuje a konečně dostávám opravdový soumrak Bohů. Ragnarök je v komiksové podobě opravdu epická podívaná a četba. Kresba přes dvě stránky, zajímavé panely plné detailů, bitvy, tragická smrt postav a do toho zajímavý příběh plný severské mytologie. Je to prostě nadupaný komiks se vším všudy. A to je jeho jediná větší chyba. Je tam toho prostě až moc. Tolik postav a motivací, že jsem se občas trochu ztrácel. Některé z postav jsem viděl poprvé, a to samé platí i pro severskou mytologii, kterou nemám tolik načtenou. I tak to nic nemění na tom, že Thor je parádní komiks a jeho čtení mě moc bavilo a krásně vyplňuje mezeru, před komiksem Thor: Znovuzrození od Straczynskiho. Doporučuji hlavně pro ty, které zklame film.

Lenka.Vílka
03.11.2017 5 z 5

Nemám tušení, co teď napsat, protože tenhle zážitek se ještě neusadil. Kašlu na starý komiks, ten byl taky dobrej, ale v porovnáním s hlavním příběhem to byla jenom vata, aby to mělo vic stran (hodnotu mu tím nesrážím, jenom v porovnání). Epické, brutální, přestože tady není skoro žádný násilí (jak jsem se podle začátku obávala). Tohle je od druhé poloviny hlubokej psychickej zážitek. Thor nepatří mezi moje favority a mezi top postavy, ale tady se stalo to stejné, co jsem měla s Capem (můj vztah k němu má stejné základy a tady to nebudu rozepisovat, to je jinde). Dokud nepřijde příběh, kterej nesroluje ponožky, nevystřelí mozek z hlavy a nezanechá ten pocit, kterej neumim pojmenovat, tak mu obecně říkám "ach". To celý posune onu postavu na jinej level. Nechci pomlouvat starou školu, ale většina těch příběhů je z té nové. Po vizuální stránce mé oblíbené wau, nic jiného napsat nejde. Kresba byla nádherná, takže se oba aspekty dobrého komiksu v mojí hlavě spojily a vytvořily ono "ach". Opět hezky sepsaná stručná historie a vybrané knihy, které u nás nevyšly (a potom po večerech brečim u svíčky, protože amazon se zase nažral, aby takhle koza Lenka.Vílka byla spokojená). Doporučuji všema deseti a řadím na první místo roho, co v rámci NHM vyšlo (soráč Danny...).