Nejkrásnější čas v roce

Nejkrásnější čas v roce https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405839/bmid_nejkrasnejsi-cas-v-roce-ICg-405839.jpg 4 195 55

Humorná lovestory, která zahřeje u srdce Emily má skvělou práci, přátele a nádherný byt, dostatečně vzdálený od její bláznivé rodiny, kterou navštěvuje jen jednou za rok. S přítelem Robertem jí to taky klape, a tak jediný stres v jejím životě představuje její hlučný soused Evan. Jenže pak se její vztah nečekaně rozpadne a Emily se dostane do úzkých. S kým pojede na Vánoce domů?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , XYZ (ČR)
Originální název:

The Most Wonderful Time of The Year , 2016


více info...

Přidat komentář

hledaseniki
12.12.2023 4 z 5

Máme období Vánoc a to člověka vyloženě svádí k tomu si přečíst příběh zasazený do toho období. Knihu, kterou mám ve své čtečce už roky jsem se rozhodla "oprášit" a dát jí šanci a víte co? Tohle mi sedlo, mám pár dalších tradičních vánočních knih, ke kterým se vracím každé Vánoce, tak Nejkrásnější čas v roce musím do toho zařadit taky.
Hlavní hrdinka nebyla v pubertě, ale byla to dospěla pracující svobodná žena po kterou tradiční návštěva rodiny na Vánoce je spíš stresující hlavně z toho důvodu, že je sama, tak se rozhodne, že sama nepřijede.
Námět není originální, ale řekněme si upřímně nekoukáme na vánoční filmy nebo nečteme knihy, kde hrají roli Vánoce pro jejich originalitu, chceme se nechat unášet tím kouzlem a to jsem přesně udělala a dostala jsem víc než jsem čekala.
Bylo to milé, vtipné, že jsem se u toho smála nahlas, hlavní hrdinové mi sedli a hlavně sedlo to i jim, jejich společné chvilky jsem si užívala, stejně jako praštěnou věčně přiopilou rodinku.

A víte co, kdybych měla souseda Evana, tak bych si ho klidně vzala domu, aby mi dělal přítele a vlastně bych o tom nemusela ani tak přemýšlet jako Emily :D
Jestli hledáte něco vtipného ze světa dospělých v období Vánoc, nechte se okouzlit Emily a Evanem a bláznivou rodinkou.

bookcase
27.11.2023 4 z 5

Trvalo mi, než jsem si zvykla na hovorovou češtinu, ta mi rvala uši, ale jinak fajn vánoční romantika se sympatickými postavami.


Vendis
23.09.2023 4 z 5

Knížka se mi líbila. Je předvídatelná, ale je čtivá a humor a vystupování rodiny hlavní hrdinky mi bylo příjemné. Byli sarkastičtí a ironičtí a to mam ráda.
Po dlouhe dobe romantické čtení které příjemně překvapilo

Tamirai
16.04.2023 4 z 5

Vtipné čítanie, pri ktorom sa zasmejete, ak sa viete na príbeh pozrieť aj s nadhľadom. Zároveň to bola super romantická komédia, kde hlavná hrdinka občas , okej často, používa slovník plný nadávok, ale viete čo? Mne to tak nejak padlo v tom momente do nôty a ja som si príbeh užila a riadne som im obom fandila :)

Evaho73
01.01.2023 2 z 5

Knihu som si vybrala tematický podľa jej názvu, aby mi pri čítaní trochu navodila vianočnú atmosféru.
Príbeh mal otrepaný námet, čo mi až tak nevadilo, ako skutočnosť, že som sa pri čítaní skôr nudila, ako zabávala. Hlavná protagonistka bola na môj vkus taká nemastná - neslaná...

Micandy
23.12.2022 5 z 5

Tahle bláznivá komedie pro mě byla jak ušitá. Bavila mě od začátku až do konce, vůbec jsem se ani na chvíli nenudila, právě naopak jsem se furt usmívala. Zvládla jsem ji za dva dny, byla strašně moc čtivá. Evana jsem si zamilovala ,Emilin slovnik mi nevadil,prostě to k ní patřilo. Líbili se mi jejich bláznivé rozhovory a vyvíjející se vztah. Doporučuji.

Hvězdinka
19.12.2022 2 z 5

Nejsem cílová skupina. Chtěla jsem se jen trošku vánočně naladit. Děj je tak strašně předvídatelný, že kdybyste si přečetli jen anotaci, tak vám to úplně stačí.

Dela111
18.12.2022 4 z 5

Po této knize jsem sáhla kvůli vánočnímu období, ve kterém se příběh odehrává a tohle mi sedlo, výborně jsem se pobavila.
Příběh je plný vánoční a rodinné atmosféry, je tu spousta vtipných hlášek a trapasů, které mě rozesmály. Rodina Emily je sice trochu praštěná, ale zároveň je to rodina, která drží při sobě a mají se skutečně rádi a právě v tom nejkrásnějším čase v roce, o Vánocích, si člověk uvědomí, že to je nejdůležitější.
Knihu nedoporučuji čtenářkám, které jsou citlivé na jadrnější výrazy, Emily je totiž používá. Mně to nevadí, hlavní hrdinka je prostě taková, patří to k ní. Pro mne je takový vtipný příběh lepší než nějaká přeslazená ukňouraná lovestory.
Nic ve zlém, ale vzhledem k té hromadě stížností tady na vulgární výrazy, víte, že slova obsahující uprostřed "r" odbourávají stres? ;-) To je vtip, opravdu se nechci nikoho dotknout :-).
Za mne je Nejkrásnější čas v roce pohodové odpočinkové počtení :-)

Jája92
17.12.2022 4 z 5

Na začátku čtení jsem očekávala, že mě tato kniha příjemně naladí do vánoční atmosféry. Když jsem se postupně pročítala prvními kapitolami zarazilo mě a někde vyloženě znechutilo vulgárnost hlavní hrdinky. To jako vážně ?! Takže do chvíle, než Emily s "Robertem" odjede za svou praštěnou rodinkou, řadila jsem tento příběh spíše mezi průměrnější knihy a i z tohoto důvodu jsem snížila hodnocení.
Naštěstí se pak kniha rozjela do příjemnějších tónů a já se mnohokrát zasmála i zasnila, i když i zde se najdou nějaké ty vulgární slovíčka, ale už to nebylo na každé druhé stránce.
Evan mi byl překvapivě sympatičtější nežli Emily, i když v mnoha ohledech jsem hrdinku chápala. Jen mi přišlo, že konec je tak trochu uspěchaný, přesto mohu knihu nakonec ohodnotit kladně.

Lenka2533
16.12.2022 4 z 5

Tato kniha mě mile překvapila. Nečekala jsem od ní nic velkého, jen romantický vánoční příběh. A to jsem dostala. A moc jsem si ho užila.
Začátek se pomalu rozjížděl, ale jakmile jela hlavní hrdinka ke svým rodičům, tak mě to začalo hrozně bavit. Celý to předstírání bylo hrozně zábavný a vtipný. Jenom konec byl takový zvláštní. Trochu uspěchaný a rychlý. Ale jinak moc fajn knížka.

evineckY
10.12.2022 4 z 5

Pěkné, vtipné, trhlé naladění vánoční aneb
Jak najít lásku, kde ji vůbec nečekáte :-)

tanecnica
09.02.2022 5 z 5

Tuhle knížku mám moc ráda. Četla jsem ji už podruhé. Jestli hledáte milý vánoční příběh pro holky, je za mě tento ten nejlepší.

Gibis
31.12.2021 4 z 5

Emily má o vánocích představit svého vyvoleného své velmi kritické rodině, což ji zrovna nenaplňuje štěstím. O to hůř, když zjistí, že její partner je darebák a naráz není koho představovat. Předvídatelně se nabízí řešení, vzít k rodině na svátky svého problematického souseda Evana a vydávat ho za svou lásku. Bylo to sice předvídatelné, ale docela zábavné a bavilo mě to číst. Ovšem dost mi vadila Emilyina vulgárnost, sprosté slovo téměř na každé stránce a to mi zkrátka k romantice vůbec nesedí.

JointlieKat94
27.12.2021 5 z 5

Jéje, to bylo ale pěkné romantické čtení! :)

V tomto vánočním čase jsem vytáhla jednu opomenutou knihu, o který jsem si říkala, že si jí dám na Vánoce. Tak jsem udělala. :)

Bylo to vtipný, sprostý (ale hodilo se mi to sem!), romantický a tak. Co víc člověk na Vánoce potřebuje? :D

Mě se teda rodina Carsonových líbila, i Emily. Ale Evan, tak takovýho bych taky chtěla! :D moc jsem se u čtení bavila, stránky ubíhaly rychle a četlo se to moc dobře. :)

gossipavlina
08.12.2021 2 z 5

Když je teď ten advent, měla jsem chuť přečíst si nějakou vánočně laděnou knihu.
Před pár lety jsem takhle objevila Vánoční koledu od Ch. Dickense. A ta se mi líbila moc. Od té doby jsem v ruce měla nekolik knih s vánoční tématikou, ale ani jedna nestála ta nic.
To včetně hodnocené Nejkrásnější čas v roce
Hl.postava Emily byla hysterická a afektovaná. Že mi vlastně ani nepřišlo zvláštní, že je ve svých letech svobodná . A celá její povedená rodinka, z nichž nejvíc na sebe upozorňovala matka, byla vyšinutá. Snad jediný, kdo si z celého příběhu získal trochu mých sympatií, byl Evan. Nakonec to byl fajn kluk který měl srdce na správném místě.
Ostatním tady se čtení líbilo, já jsem byla spíš otrávená.

Evka27
03.10.2021 5 z 5

Bezvadně jsem se pobavila i početla, doporučuji všem, kdo si touží přečíst super oddechovku.

mala.bloncka
17.05.2021 3 z 5

Příjemná vánoční oddechovka.

Pralinka1910
13.01.2021 5 z 5

Velmi vtipný vánoční příběh. Moc dobre se to četlo!

Lucia1989
05.01.2021 5 z 5

Výborná vianočná odychovka. Niečo medzi Bridget Jonesovou a americkými romantickými vianočnymi komédiami.

musivila
01.01.2021 4 z 5

Vtipná, romantická, nenáročná oddechovka, odehrávající se v čase vánočním… přirovnala bych k Bridget Jonesové.
38letá Emily stále žije v pronájmu se dvěma spolubydlícími. Její matka na ní neustále tlačí, kdy si najde vhodného partnera a vdá se. Zdá se, že se konečně zadařilo … Robert je starší a seriózní muž, s kterým se již 8 měsíců vídá.... Zato její 29letý soused Evan ji vytáčí k nepříčetnosti. A přesto se souhrou několika událostí stane, že právě on s ní jede k její rodině na Vánoce.... Začátek mě moc nenadchl, děj mě začal víc bavit v okamžiku, kdy se Emily vydala s Evanem na Vánoce za svoji rodinou. Kde o vtipné situace není nouze. Závěr knihy mi přišel takový utnutý, hop skok … rok v tahu a žádné vysvětlení.

Štítky knihy

Vánoce láska vztahy sousedé

Autorovy další knížky

2018  80%Nejkrásnější čas v roce
2014  75%Se(x)znam
2015  76%Podle pravidel

Kniha Nejkrásnější čas v roce je v

Právě čtených3x
Přečtených240x
Čtenářské výzvě35x
Doporučených9x
Knihotéce201x
Chystám se číst110x
Chci si koupit15x
dalších seznamech8x