Nejdůležitější na světě je kouzelné jablko

Nejdůležitější na světě je kouzelné jablko https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488021/bmid_nejdulezitejsi-je-kouzelne-jablko-2rV-488021.jpg 4 9 4

Není hned tak někdo s bohatou fantazií, jako je Maruška. Ráda si povídá s vymyšlenými postavami a ztrácí se v představách. Kamarádka Veronika to chce taky umět, a tak ji Maruška na výpravu do svého světa vezme s sebou. Po návratu je něco jinak - v Maruščině kapse zůstane červené jablíčko. Co je to za kouzlo?

Přidat komentář

Luciluc
05.05.2023 3 z 5

"Máš velmi cenné jablíčko. Opatruj ho jako oko v hlavě. A nechtěj ho ovládat. To není hezká vlastnost. Člověk by měl umět ovládat sám sebe, a ne druhé." (str. 62)
Knížka čtená dceři. Když si ji vybrala v knihovně, neměla jsem od ní příliš velká očekávání. Název mě sice zaujal, ilustrace na první dobrou moc ne, ale v průběhu čtení jsem si na ně zvykla a i příběh mi přišel z počátku zajímavý. Pak se ale děj docela zasekl a pasáž se školním inspektorem mě nebavila vůbec. Celkově jsem měla s některými pasážemi problém a četla je se "zaťatými zuby". Nejsem si ani jistá, jestli jsem pochopila hlavní myšlenku...z knihy mám rozpačitý dojem. Ale líbilo se mi, že zde bylo ukázáno, jakou mohou mít děti představivost.

TerJac
10.02.2022 5 z 5

Kniha, která dětem dokáže říci, proč je fantazie dobrá, proč je důležitá, a že představovat si není vůbec špatné. Naopak, tento příběh Vás zavede do světa snění, které se rázem změní v napínavé dobrodružství končící u toho, co je pro nás všechny nakonec nejdůležitější. Tuhle knihu hluboko ukládám do své paměti a těším se až přijde ta chvíle, kdy si ji se synem přečteme. Opět děkuji Petře za krásný příběh s hlubokou dávkou citů a slov mezi řádky. Jste skvělá!


Žirka
30.01.2022 4 z 5

Závěr mně dojal. A teď jsem zvědavá, co na to děti.

broskev28
11.01.2022 4 z 5

Nová kniha Petry Braunové nezklamala.
Pohádkový příběh Marušky, nadané obdivuhodnou fantazií, se mi dobře četl a líbil se mi - maminka byla rozumná, dědeček skvělý, pan ředitel chápavý. V případě nekvetoucího vánočního kaktusu jsem užuž měla na jazyku radu pro maminku, ale nebylo to potřeba. A víceméně jsem souzněla i s Maruščiným názorem na úklid, obzvláště na ten předvánoční. Aspoň to, protože fantazii mám zřejmě zakrnělou - možná právě proto čtu tak ráda knihy . . .
Jen jsem se občas sama pro sebe usmívala při představě, že tuhle knížku budou číst paní vychovatelky v naší družině - ty totiž nesnášejí, když je kdokoli (ať dítě, nebo dospělý) oslovuje "paní družinářko". . .
P.S. Ilustrace mě zpočátku moc neoslovily, všechny postavy s výjimkou těch pánských mi připadaly jakési nesportovní (?). Ale časem jsem si na ně zvykla a třeba poslední obrázek v téhle knížce se mi líbíl převelice.

"Maruška si vůbec neumí představit, že bude stará! Občas se na sebe dívá do zrcadla, valí modrá kukadla, češe si dlouhé světlé vlasy a na culíky si umí sama připevnit červené berušky. Jak asi bude vypadat jako stará? Co se stane s beruškami? Bude je moct stále nosit? Na žádné staré paní je neviděla. Ach jo."

Kniha Nejdůležitější na světě je kouzelné jablko je v

Přečtených11x
Doporučených1x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x