Tramvaj plná strašidel

Tramvaj plná strašidel https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123775/tramvaj-plna-strasidel-123775.jpg 4 43 18

Desetiletý David z Prahy řeší zapeklitou situaci. Za okny jeho pokoje se v noci vznášela tramvaj plná strašidel! Začaly prázdniny a David odjel do moravského Uničova. Nad bratranci a sestřenicemi vždycky ohrnoval nos a neustále se vytahoval. Tentokrát ho však dvanáctiletá Bětka, desetiletá Žofka a sedmiletý Cyrda nemůžou poznat. Přijel celý vystrašený, a brzy se přiznal proč. Děti historce o tramvaji nevěří, a rozhodnou se záhadu prozkoumat na vlastní oči přímo v hlavním městě.... celý text

SimulinaT
SimulinaT
22.02.2024

Kniha se nám moc líbila a byly jsme napjati jak příběh skončí a co všechno budou děti odvážné udělat. Poučná o Praze. A hlavně o zábavě dnešních dětí.

broskev28
broskev28
14.04.2023 4 z 5

Po Ibce jsem se dostala i k další, tentokrát dětské knize Petry Braunové, kterou jsem v době jejího vzniku jaksi minula. A musím přiznat, že se mi líbila, ač dávno nejsem dítko. Jedním dechem ale dodávám, že být dítko 1.stupněm povinné, raději bych, aby mi knihu někdo předčítal než abych si ji četla já sama.
David a jeho rodina jsou poněkud exkluzivním vzorkem české populace, ale ani Bětčina rodina nepatří mezi typické dnešní rodiny. Autorka na to občas nenápadně upozorní, ale rozhodně to není hlavní téma. A já osobně jsem si zamilovala dětské postavy - samozřejmě předevší šikovnou a chytrou Bětku, ale taky Cyrdu, Žoži a Martínka (ten mi připomněl Sunny z Řady nešťastných příhod). David mi moc k srdci nepřirostl, zato děda Břeťa a jeho hanáčtina, to bylo pošušňáníčko!
Na obrázky Filipa Pošivače jsem si zase, podobně jako v knize Nejhorší den třeťáka Filipa, musela zvykat, definitivní přijetí se dostavilo s celostránkovou ilustrací na s.107, ta mě fakt pobavila. A Nedokončená, to je skvělý nápad - koneckonců ani nám v knihovně by nevadilo nějaké ruční dokončení . . .

"Tade seš na Hané. Já so Hanák, rodák z Červenke o Letovle, potomek jedneho z velkéch moravskéch kmenů západních Slovanů", řekl děda hrdě. "Me Hanáci žejeme na Moravě ož tisíc pět set let! Mlovim proto hanáckym nářečim. To be se moje rodiče mosele obracet v hrobě, kdebech přestal mlovit hanácke!"


marketa3815
marketa3815
20.06.2022 5 z 5

Dobrodružná knížka, sedmiletá dcera byla poslechem nadšená a donutila mě koupit i knížku kvůli ilustracím. Kupodivu jí vůbec nevadily poučné pasáže. Ilustrace se bohužel vůbec nepovedly.

Pavlína197
Pavlína197
28.05.2022 5 z 5

Petru Braunovou čtu ráda, a to nejen její knihy pro dospělé ale i pro děti. Tato knížka mi nějak unikla, až nedávno se mi dostala do ruky. Kvůli formátu a ilustracím jsem čekala čtení pro mrňata, ale po přečtení bych ji doporučila spíš starším nebojácným klukům a holkám. Knížka mě bavila. Je napínavá, dobře se čte a ještě má výchovný přesah.

RenoPi
RenoPi
07.02.2020 5 z 5

Zatím jsme s desetiletým klukem asi v polovině, ale nedá mi, abych nenapsal několik postřehů.
1. výborné a velmi aktuální téma
2.mistrně napsaná, dobře, řekl bych mistrně vystavěná kniha
3. krásně se čte nahlas
4. určitě ještě doplním po přečtení celé knihy

Matt_024
Matt_024
07.11.2018

Tuto knihu doporučuji proto že je napínavá a vždy kdy jí čtu tak si řikam co bude dál
dávám deset hvězd z deseti.Doporučuji i rodičům i ďetem.
Tato kniha mě překvapila tím že šli na hřbitov a že Martínek vyďel duchy taky.

DaxasDK
DaxasDK
13.09.2018 4 z 5

Příběh se odehrává v Praze, kde David také bydlí, a v Uničově, kde žije jeho babička. Největší zápletka v knize je, když David v noci zahlédne z okna Tramvaj plnou strašidel. A pak se bojí dělat cokoliv, že ho najdou. Potom, až přijede k babičce, začne záhadu řešit s bratrancem a sestřenicemi. Příhoda, která mě nejvíce zaujala, byla jak se setkali se strašidly na Vyšehradu. Tuto knihu hodnotím 4 hvězdičkami, protože byla pořád zajímavá a napínavá.

Makrela Liška
Makrela Liška
21.10.2017 3 z 5

S touhle knihou jsem se nějak nesešla. Místy těžkopádné vyprávění, poselství příběhu i závěrečná pointa mě zklamaly.

iva23
iva23
02.05.2017 1 z 5

Vůbec nás to nebavilo, dlouhé nekonečné kapitoly, dlouhé dialogy, obrázky podivné.

stepa7
stepa7
13.01.2017 5 z 5

Nejhezčí kniha, kterou jsem od Petry Braunové četl.

Temný snílek
Temný snílek
29.08.2015 4 z 5

Příběh je dětsky naivní, čím si všechny děti rychle získá, a věřím, že by mohl být vhodný i pro společné čtení rodičů a dětí, protože si děj všichni užijí.

Tramvaj plná strašidel je skvělá pohádková kniha, která nejen pobaví, ale také ponaučení. Jen jsem litovala, že jsem dětským létům již odrostla, knihu bych si jistě užila mnohem více, než jako dospělák.

gimli35
gimli35
29.04.2014 5 z 5

Výborná knížka pro malé i velké :-).

Sasenkasuska
Sasenkasuska
22.10.2013 5 z 5

Hezká a dobrodružná knížka o sourozencích a bratranci, kteří pátrají po strašidelné tramvaji. Kniha se mi moc líbila, protože mám ráda napínavé knihy.

Skawin
Skawin
14.10.2013 5 z 5

Velice čtivá a pro děti zároveň zábavná i poučná kniha. Autorka se zabývá velkým problém některých dnešních dětí a tím je nuda a osamocenost dětí, protože žádná technika ani sociální sítě ty pravé kamarády a rodiče nenahradí. Vřele doporučuji!

Kyta
Kyta
12.08.2013 4 z 5

Skvělá kniha pro děti. Zajímalo mě, o čem bude a vůbec mě nezklamala. Když jsem ji poprvé zahlédla v knihovně, řekla jsem si (podle obálky), že to bude asi kniha pro menší. Hodně jsem přemýšlela, jestli si knihu mám půjčit. Došla jsem k závěru, že i když je pro malé, nikomu nebude vadit, když si jí přečtu. I název mě nalákal k tomu, abych to opravdu udělala... A nelituju!! Ano, pravda, že byla malinko dětinská, ale na tom opravdu nesejde. Děti se můžou i ponaučit. Tahle detektivní, dobrodružná, napínavá a vůbec ne složitá knížka o duchách se mi nehorázně zalíbila. Konec byl však trochu krátký a jednoduchý - jedině to bych autorce vytkla. Škoda, že ji čtenáři nečtou více, doporučila bych ji!

TerJac
TerJac
25.01.2013 5 z 5

Velmi pěkná kniha a mohu říci, po dlouhé době to byla kniha, která mě zaujala smysluplným obsahem nabízející dětem, jak nějaké užitečné informace, tak zábavu, napětí a dobrodružství. Četlo se to velmi dobře a autorka P. Braunová zase nezklamala :-)

kamibe
kamibe
15.08.2012 4 z 5

Líbí se mi, jak se v ní - k tomu všemu, co se bude líbit dětem - ještě najde spousta poučení. Odhaduju, že i pro dospělého. A důvod, proč se strašidla objevovala, mi připadá skvěle vymyšlený. Také závěr je inspirující a moc mě bude zajímat, jak to s tímhle nápadem dopadne.

superrodina
superrodina
10.06.2012 2 z 5

Dětem se knížka bude moct líbit, je dobrodružná, detektivní a duchařská.