Nejděsivější československé zločiny

Nejděsivější československé zločiny https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406756/bmid_nejdesivejsi-ceskoslovenske-zlociny-ezp-406756.JPG 4 101 25

Jedenáct příběhů českých bestiálních vrahů, jedenáct osudů nejen zločinců, ale i jejich obětí a pozůstalých, kterým se tragicky změnil život.

Přidat komentář

Pedruska01
30.08.2022 5 z 5

Na mé poměry dosti netradiční kniha. Však náhodně jsem na ní narazila a chvály bylo taky dost. To téma je otřesné, neskutečné, zrůdné, ale i fascinující a zajímavé. Má to mnoho přívlastků a pojmenování. Myslím, že každý si v tom svůj popis najde. A nejen to.
S podobnou knihou, takového rázu jsem se setkala asi opravdu poprvé anebo si nic dalšího honem nevybavím. Svým způsobem je to stejnak pro širokou veřejnost "zajímavé". Nebyla jsem výjimkou. Obsahově je ta kniha šílená, člověku stojí rozum, když čte - opravdu pouhé čtení - o těch činech, nápadech, provedení, chladnokrevnosti a smrti, tak moc zbytečné. Vrazi, na první pohled obyčejní lidé. Uvnitř zrůdy. Bez ohledu na dobu či jejich věk. Přesto to autor sepsal velmi čtivým stylem, který mě chytl a celkem jsem to hltala. Musím se přiznat, četla jsem to po večerech a rozhodně jsem měla zatraceně hodně nedobrý pocit, když ta vyprávění a fakta na mě začali působit.
Když se rozhlédnu kolem sebe, ptám se, jak je to vůbec možné, že se to děje. Známe to z beletrie, známe to z filmové či seriálové tvorby, ale horko těžko si uvědomujeme, že toto opravdu existuje mezi námi, v reálném světě. Není to nic příjemného. Takové zjistění, že to nejsou televizní obrazovky a listy papíru s něčí fantazií. A rozhodně to nikdo nechce zažít anebo se s tím jen letmo potkat.
Obsahově na mě tedy neudělala žádný pozitivní dojem, to ani omylem. Tahle nepříjemný pocit jsem z knihy ještě neměla, přitom musím uznat, že je paradoxně dobrá. V knize je 11 příběhů a v podvědomí jsem měla možná dva, max. tři, o kterých jsem něco kdysi zaslechla a zahlídla, však jen minimálně. Tady se mi dostal ucelený pohled na věc a skutky.
Pokud to někoho alespoň trochu zajímá, měl by si knihu přečíst, pro takové ji rozhodně doporučím. Je to skoro výsměch, že toto hodnotím plným počtem, protože co vlastně hodnotím - fakta a skutečnosti, smrt a utrpení mnoha lidí a vrahy samotné. Ne, tohle si hodnocení nezaslouží, respektive je to mimo. Hodnotím zpracování.

Kacii2705
29.08.2022 3 z 5

Kniha se čte velmi dobře. Jen je škoda překlepů.
Za co jsem ale musela snížit hodnocení je, že si autor plete pojmy "masový" a "sériový", což by někdo, kdo se této tématice věnuje, neměl.


Uma
01.08.2022 4 z 5

Kniha se čte lehce. Všechny případy jsou zajímavé a některé nejsou ani tolik známé. Ale postupem času mi to začalo přijít zdlouhavé a celkem nudné, protože některé případy znám či mě moc nebavili. Ale je to kniha s pěkným nápadem.

StrYke
26.07.2022 1 z 5

Nechápu zdejší hodnocení... Tématika zajímavá, ale kniha je napsána jako od 10letého dítěte.

ClaireW
23.01.2022 5 z 5

Dostatek informací o životě, motivech a vraždách. Kniha se četla rychle.

terezarath
16.01.2022 4 z 5

Velmi pěkně zpracované nahlédnutí do životů československých zločinců. Na literaturu faktu celkem svižné čtení, velmi příjemný styl psaní.

Ainyska
09.12.2021 4 z 5

Tak tohle není vůbec špatné, jsem ráda, že tato knížka je součástí mé knihovny. Případy jsou popsány celistvě, ale bez zbytečné omáčky kolem. Líbí se mi, jak autor poukazuje až na nesmyslné chyby a laxnost policie a naproti tomu, jak se policie dokázala ze svých chyb poučit. Což se vyplatilo u dalších případů.

Jednu hvězdu dolů za překlepy, které jsou dost rušivé.

Ramondia1
08.10.2021 5 z 5

Přečetla jsem jedním dechem, o některých případech jsem věděla, přesto jsem neznala všechny okolnosti. Díky této knize jsem se dověděla více o pohnutkách, které pachatele vedly k těmto hrůzným činům, z nichž běhá mráz po zádech. O některých, zvláště o těch, co se staly před mým narozením, jsem nevěděla vůbec, o to víc šokující to pro mě bylo. Kniha moc zajímavá, ale nedoporučuji slabším povahám.

hu_87
26.09.2021 5 z 5

Zajímavě napsáno o zločinech viz zmíněných na obálce knihy. Pěkné informace, které jsem se třeba jinde nedočetla, takže za mě super. Ale není pro slabší a citlivější povahy, tady se prostě setkáváme se zločinem takovým, jakým ve skutečnosti je. Žádný ťuťu ňuňu.

Sumatrae
07.03.2021 3 z 5

Knizka se dobre cetla, dobre ve zkratce sepsane zakladni informace pripadu Vadily mi gramaticke chyby a uplne jsem nesouhlasila s tim, jak byl podan pripad Olgy Hepnarove, o kterem jsem hodne cetla ze zasvecenejsich zdroju Asi mi vyhovuje vic podani pana Viktorina Šulce, ktery pri sepsani svych knih spolupracoval prave se zminenym vysetrovatelem Markovicem, nez toto I tak jsem se o nekterych pripadech dozvedela neco noveho, napr. Roubal a Stodolovi, nebo se docetla o kauzach, o kterych jsem nikdy necetla, a to o Josefu Svobodovi nebo o Polakovych

Mruskulka
23.02.2021 5 z 5

Zajímavě napsané zločiny, které se staly na našem území. Neuvěřitelné, že někteří už jsou na svobodě. Dokonce vím, že jeden z nich bydlí docela blízko.

LutherKing
03.02.2021 3 z 5

Knížka se četla sama. Zvládnuto za pouhý jeden den.

1207
31.10.2020

Velmi dobre popsano. Bez zbytecneho moralizovani, ukazuje i ruzne preslapy ve vysetrovani. Z rozsudku vyplyva, ze se vetsina pachatelu vrati jednou do spolecnosti.

Baja333
12.10.2020 5 z 5

Kniha docela podrobně a zajímavě popisuje československé zločince. Jak zázemí z kterého vzešli, tak důvody jejich činů. Žádné odborné nic neříkají popisy, které by čtenáře nudily. Velmi čtivě napsáno.

DraculasLady
27.09.2020 5 z 5

Ten pocit, když se v jednom z příběhů několikrát objeví jméno vašeho rodného města, je děsivý stejně tak, jak zločin samotný. Když procházíte okolo domu, který hrál důležitou roli v životech a smrti několika osob, raději přidáte do kroku. A paradoxně - jméno města, ve kterém nyní bydlím bylo zmíněno rovněž. Temná a děsivá historie naší země a jejích obyvatel nás může dostihnout na každém kroku. Autor si dal na každém příběhu velice záležet a nebál se otevřeně promluvit o věcech, které jsou dnes ke zjištění spíše už jen v archivech nebo u pamětníků. Za mě velice povedená práce!

Papik.21
05.07.2020 5 z 5

Jasně a stručně jsou představeni vrazi a jejich zločiny. Líbí se mi, jak se k dané problematice autor postavil - pokud policie odvedla kus práce, pochválil ji. V opačném případě, kdy byl případ předčasně a "chybně" uzavřen, neváhal zmínit, že to byla chyba policie, když se rozhodla přehlížet nějaké důkazy.

Hell_Rihova
14.06.2020 5 z 5

Mám ráda knihy psané podle skutečných událostí, proto jsem sáhla i po téhle knize. Očekávala jsem, že čtení nebude úplně veselé, ale to, jak byly jednotlivé kapitoly napsané mne hodně překvapilo. Vyprávění mne dokázalo doslova pohltit, někdy mi dělalo problém věřit vlastním očím. Přestože jsou jednotlivé příběhy dost brutální, tak jsem knihu přečetla skoro na jeden zátah a neustále si říkala, jak je vůbec možné, že tohle dokáže někdo udělat druhému člověku. Hrůzné, ale dobré čtení.

Verdel163
14.05.2020 5 z 5

Strašně zajímavé,i když je to tolik ďěsivé.

rutto45
21.03.2020 4 z 5

Som rád, že na rozdiel od iných autorov, Jaromír Slúšný veľakrát vyzdvihuje tažkú prácu kriminalistov a forenzných analytikov a vzdáva im tak hold, ktorý si zaslúžia.

Opisska
29.02.2020 5 z 5

Velmi čtivé a zajimavé