Nejbarevnější cesta

Nejbarevnější cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522587/bmid_nejbarevnejsi-cesta-rRm-522587.png 2 3 2

Nejbarevnější CESTA aneb Lexikon rostlinného vaření je velikou pestrobarevnou kuchařkou o 432 stranách ve velkém formátu 217x320mm a je největší a nejobsáhlejší kuchařkou, kterou jsem vydala. Nabízí 555 receptů a tipů, které jsem vařila pro sebe a svého manžela během společného cestování naší obytnou dodávkou. Recepty jsou obohacené o příběhy a fotografie, jejichž autorem je můj muž Robi. V pořadí již čtvrtá kuchařka se tentokrát zaobírá evropskými ingrediencemi z Čech, Francie či Španělska. Jednoduché a rychlé recepty jsou zaměřené na zcela běžné suroviny, které se dají přeměnit v lahodná, na živiny bohatá a barevná jídla bez masa, bez lepku i laktózy. Kuchařka poukazuje na to, že každý z nás má cestu stravováním individuální a přesto se všichni můžeme sejít u jednoho stolu. Kromě komplexních receptů v knize najdeme i základní recepty na výrobu rostlinných mlék, másel, chlebů, placek, sušenek, koření i zmrzlin. Tuto knihu považuju za svůj "masterpiece" a věřím, že je nadčasovou kuchařkou, kterou by měl mít každý nadšenec do vaření ve své knihovně.... celý text

Přidat komentář

siki6615
02.03.2024 odpad!

Jestli Kamu považuje tuto kuchařku jako svůj masterpiece, tak už opravdu ztratila veškerou soudnost.
To, že její předchozí kuchařky (kuchařky, ne ten paskvil o vesmíru) měly úspěch, je základem toho, že se nejednalo o její recepty, ale recepty lidí, které během cestování potkala.
V této kuchařce jde ovšem vidět, že se poprvé pokusila o vlastní výtvory. A nedopadlo to moc dobře. Hrátky s nejrůznejšími dietami, “zdravé vaření a absence chuti, struktury i některých předem popsaných surovin. To je za mě ve zkratce tato kniha.
Možná by bylo lepší zůstat u klasické “kopírky receptů (i fotek, haha), jak to měla Kamu ve zvyku.
Ušetřete si peníze i čas. Jsou tu mnohem lepší kuchařky, se zaměřením na zdravý životní styl, než tento počin :)

christine1554
27.11.2023 2 z 5

No nevím, zatím jsem vařila 2 jídla a pokaždé se textura během vaření neshodovala s popisem v receptu. První jídlo jsem stejně nakonec vyhodila, protože se to nedalo jíst - kukuřičný chléb suchý jak cesta. Ve druhém receptu - jablečném koláči, se opět textura neshoduje plus je v ingrediencích na těsto vypsána 2x sůl, takže ještě navíc tato chyba. Tyto první dva pokusy celkem otřásly mojí důvěrou v kuchařku.


Autorovy další knížky

Kamila Rundusová
česká, 1990
2017  86%Nejbarevnější kuchařka
2018  60%Nejbarevnější Mexiko
2021  13%Jak si uvařit vesMÍR
2023  47%Nejbarevnější cesta

Kniha Nejbarevnější cesta je v

Přečtených2x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x
Chci si koupit4x