Nebezpečné osobnosti

Nebezpečné osobnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/254689/bmid_nebezpecne-osobnosti-254689.jpg 4 54 12

Jak je odhalit a chránit se před nimi. Jak rozpoznat nebezpečné osobnosti kolem nás? Autor, bývalý agent FBI, ve své knize přibližuje nejčastější typy nebezpečných osobností — narcistickou, emočně nevyrovnanou, paranoidní a predátorskou — a ukazuje, jak včas zareagovat. Nebezpečné osobnosti jsou blíže, než si myslíte. Chraňte se před nimi!... celý text

Literatura světová Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: ekniha , Grada
Originální název:

Dangerous personalities , 2014


více info...

Přidat komentář

MarciLiška
13.02.2024 3 z 5

Celkem čtivá kniha, dobře zpracovaná pro obyčejného člověka. Nenáročná a poučná.

eltondo
20.01.2022 3 z 5

Psáno laicky pochopitelnou formou. Celkem podrobný a názorný popis jednotlivých vadných charakterů. Bohužel pasáž "Jak se před nimi chránit" je odbytá. Protože rady typu: "Nastavte si hranice a když je někdo porušuje, tak zakročte", jsou víceméně k ničemu.
A taky se to americky všechno často opakuje, zejména výčty vlastních úspěchů. A taky ty kapitoly na začátku knihy: O autorech - Poznámka autora - Poděkování - Řekli o knize - Předmluva. A následuje kapitola Úvod :)


Opatov
14.12.2021 5 z 5

Zajímavá knížka, poučná v mnoha směrech.
Součástí je i test.
Ale kniha myslím sama o sobě nepomůže....

Mira7
25.12.2019 5 z 5

Podobnou knihu jsem hledal poměrně dlouho. Mohu ji hodnotit jen v superlativech, psaná je opravdu skoro jako detektivka. Kontrolní testy, vysvětlování a uvádění praktických případů pomůže problematiku pochopit.
Přečtením knihy jsem si navíc potvrdil, co jsem už delší dobu tušil. Několik takových povedenců jsem potkal a mám možnost potkávat i nyní a je až neuvěřitelné, kam to někteří dokázali dotáhnout.

Shamm
22.05.2019 4 z 5

Velmi dobrá kniha, pomohla mě i známým..

DK197
28.02.2019 4 z 5

Kniha mě zaujala natolik, že se ji chystám koupit. Je srozumitelně a lidsky napsaná. Hrozně se mi zamlouvají i kontrolní testy. Za mě palec nahoru.

Ovšem mám pocit, že po jednom přečtení člověku všechno nepředá. Chce to číst víc než jednou (což i sám autor naznačuje), v klidu, pomalu a zamyslet se... vstřebávat postupně. Zvnitřňovat opakováním.

hu_87
07.09.2018 2 z 5

Průměrná kniha. Vlastně by se nic nestalo, kdyby z mé strany zůstala nepřečtená. Zdlouhavě se věnuje něčemu, co lze shrnout do několika pár stránek.

Lenka8418
24.07.2018 4 z 5

Spíše "učebnice", ale určitě by si měl přečíst každý, koho tato problematika zajímá.

barbora0275
27.11.2017 4 z 5

Velmi zajímavá kniha o predátorech. Když už nic, minimálně vás naučí být obezřetný.

Icequeen
16.09.2017 3 z 5

Takto nejako si predstavujem špeciálne vydanie Cosmopolitanu (ak niečo také vôbec existuje) so sadou osobnostných testov zostavených za jeden večer kolektívom redaktorov popíjajúcich vínko a požierajúcich pizzu u niektorého z nich v byte na koberci v obývačke. Páči sa mi ten punc príručky bývalého agenta FBI, ktorý nám na obálke hneď udrie do oka. Nenechajte sa zmiasť, s odbornou literatúrou nepočítajte. Sám autor na to dôrazne a opakovane upozorňuje (oceňujem) a obsah tomu zodpovedá. Veľmi mi je sympatické, že nás Joe hneď v úvode ubezpečuje, že sme normálni, zdraví ľudia a tým pádom aj potenciálne obete nebezpečných osobností. Pokračuje tak, že tieto osobnosti rozdelí do štyroch skupín, v osobitných kapitolách popíše ich charakteristické črty a na záver každej z nich poskytne test na zistenie miery nebezpečnosti osoby vášho záujmu a tým pádom, aj či ju máte poslať do hája alebo k psychiatrovi (radšej si ho nerobte sami na sebe). Pri každej príležitosti sa chváli svojou prácou, statusom agenta a ako za ním všetci chodia po radu. Väčšina príkladov, ktoré uvádza, sú len také šteky typu "XY za mnou prišla, keď som prednášal (školil...) a povedala mi, že chce, aby jej matka zomrela a keď mi povedala prečo, ani som sa nedivil". Koniec príbehu. A ak spomína nejakú celebritu, tak nás odkáže na knihu, ktorú si máme prečítať, aby sme vedeli, o čom je reč. Zato nezabudne na každej strane spomenúť svoje geniálne testy. Záver sa nesie v duchu dobrá rada nad zlato a tak si jednu dovolím zacitovať:

"Rovněž nikdy nenastupujte do auta k cizím lidem, kteří mají pochybné úmysly."
Až mám zimomriavky.

Musím ale skonštatovať, že niektoré pasáže boli zaujímavo a pútavo napísané a čítanie nezamestnávalo príliš mnoho mozgových buniek (občas som sa síce pristihla, že myslím na niečo iné, ale inak to beriem ako plus). Takže smelo do toho, len opatrne s pálením mostov.

bakjo95
08.11.2016 4 z 5

Moje 3. kniha čtená od Navarra...šel jsem už na jistotu a zklamán jsem nebyl. Je to sice napsané a čte se to jako učebnice, k tomu hodně přispívají „testy osobností“, ale pokud si to rozplánujete na dva týdny, tak se vám to i zalíbí. Mě osobně přišlo čtení přínosné, ale chvilkami i nudné, nudu většinou zapříčinilo přílišné opakování, ale pro Američany asi potřebné (vzhledem k hrůzným vraždám, popisovaných v knize). Určitě doporučuji přečíst, jelikož každý někdy za život na nějakou nebezpečnou osobnost určitě narazí. Doporučuji - 85%

Janamarie
28.09.2015 4 z 5

Celkem zajímavá kniha! Obsahuje i testy...
"Nebezpečné osobnosti jsou blíže, než si myslíte. Chraňte se před nimi!"