Navždy tátovo děvče

Navždy tátovo děvče https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180115/bmid_navzdy-tatovo-devce-180115.jpg 4 13 8

Kniha pojednává o vztahu mezi otcem a dcerou, který je pro mnoho žen trýznivý a zraňující. Kniha nejenom rozebírá tyto vztahy, ale také nabízí řešení, jak se sprožitými traumaty vypořádát.

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Always Daddy´s Girl , 1989


více info...

Přidat komentář

Staňule48
24.10.2020 5 z 5

Velmi dobrá, pravdivá a poučná kniha.

lilienn
26.03.2020 5 z 5

Doporučuji knihu vlastně všem ženám. Rozebírá všechny možné druhy vztahů mezi otci s dcerami, od těch idylických a dobrých, přes ty horší, až k těm hrůzným, a nalézá řešení, jak se vyrovnat s tím, co se stalo, nebo stát mělo a nestalo. Léčí rány skrz poznání okolností dřívějších a snaží se najít cestu ke zdravějším vztahům. Já toho moc od knihy nečekala a jsem mile překvapena. Už jsem návod na zlepšení použila :)


DádazPrahy
18.12.2019 5 z 5

Velmi poučná kniha, která umožní mnohé v životě pochopit.
Doporučila bych ji jako povinnou četbu pro všechny otce, aby si uvědomili, jakou obrovskou moc mají ve svých rukou - svým přístupem a chováním ke své dceři budˇmohou dát dceři do života největší dar nebo naopak jí život i dost zkomplikovat.
Také doporučuji tuto knihu všem dcerám, zejména těm, kteří neměly/nemají to štěstí prožít se svým otcem hluboký a láskyplný vztah.
Z knížky jsem si udělala stručné výpisky - pokud by to někoho zajímalo, ráda pošlu e-mailem.
Jako jedinou zápornou stránku této knihy vidím nepříliš povedený překlad z angličtiny ( vydání u nakl. Návrat domů, rok 1998), např. věta " (Otec) může chtít, aby ho dcera viděla jako většího než život" - obrat "larger than life" obrazně znamená v angličtině "velký, nesmírný, obrovský", aj.

janulka1310
10.08.2016 4 z 5

Jedná se o celkem náročnou knihu, ale určitě bych ji doporučila každé ženě a v podstatě i každému otci, který má nebo bude mít dceru. Autor zde popisuje všechny možné typy vztahů mezi dcerou a otcem, od těch nefunkčních až po ty pevné. Nejdůležitejší ale je, že zde nabízí i možnosti řešení problému, zabývá se i odpuštěním, uvědoměním vlastní hodnoty a prochází zde spoustu dalších situací, které ženě pomohou (pokud je potřeba) srovnat si v hlavě svůj vztah k otci. Je pochopitelné, že se autor zabývá i vztahem k Bohu a skrze něj řeší vztah k otci.

pecka02
13.06.2015 4 z 5

Jelikož jsem z rozvedeného manželství, tak mi tato kniha mi opravdu hodně dala. Zařadila bych ji mezi základní a povinnou pro všechny rodiče. Člověk ani netuší, jaký vliv na dítě mohou různé situace a chování mít. Škoda, že je už téměř nesehnatelná :(

-Daniela-
26.02.2015 5 z 5

Tuhle knížku by si měli přečíst všichni rodiče, protože jejich vliv na budoucnost dítěte je obrovský, i když si to někdy ani neuvědomují. A těm, kteří kvůli špatné výchově trpí v dospělosti různými psychickými problémy a zraněními, kniha ukazuje naději a nabízí řešení.

rados
09.12.2013 5 z 5

osvobozující čtení:-)
je podivem jak obrovský !!!Vliv- jak špatný -zde rozebíraný-
tak i dobrý- má otec na charakter, život , rodinu a celý vývoj (nejen!!!) dcer.
Cesta k vysvobození z špatného vlivu z dětství.
Nádherná praktická kniha-spousty příkladů a rad ,jak se stát svobodným ze ,zajetí , vlivu svého otce.
Všem doporučuji :-)))

rados
30.10.2013 5 z 5

Velmi zajímavý popis vlivu otce na vývoj dcery =
ať již kladný-povzbuzuje, naslouchá,poradí,věnuje čas.,mazlí se s ní,obdivuje,podporuje v zájmech a dovednostech...
nebo se o ní vůbec nezajímá, sráží ji,kritizuje,ponižuje, zneužívá...či odejde po rozvodu či se jí zřekne...
a dcera trpí celý život tím, že nemá otce...

Jaký velký vliv to má na rozvoj osobnosti , jsem sice tušil, ale netušil, že až tak obrovský vliv to může mít i na to jak se pak holka dívá na další muže-vše srovnává s otcem a vidí i ty zranění ,které má od otce ve všech dalších mužích či budoucím možných partnerech.

Knihu určitě doporučuji všem dcerám:-) ale také otcům...,aby se vyvarovali chyb ve výchově a pomohli svým drahým dětem citově dozrát.

Štítky knihy

psychologie psychoterapie

Autorovy další knížky

H. Norman Wright
americká, 1937
1998  83%Navždy tátovo děvče
2019  0%Cestou zármutku
2004  %Průvodce křesťanským rodičovstvím

Kniha Navždy tátovo děvče je v

Právě čtených4x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst24x
Chci si koupit5x