Návrat bohů 2012

Návrat bohů 2012 https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100687/mid_navrat-bohu-2012-wSt-100687.jpg 4 50 9

Soudný den poznání stojí před námi, prorokuje Erich von Däniken a odvolává se na proroctví vytesané do kamenů civilizací Mayů. Podle tohoto proroctví se dne 23. prosince 2012 vrátí na naši Zemi z dlouhé cesty bůh „Bolon Yokte“. Co nám to přinese? táže se autor světových bestsellerů. Vydává se po hmatatelných stopách bohů do bolivijských And k ruinám předvěkého sídliště ve výši 4 000 metrů, v němž rozhodně nepřebýval člověk doby kamenné. Dovolává se svědectví Inků, kteří tvrdili, že toto impozantní sídlo vystavěli během jediné noci bohové. Připomíná, že prastaré sídliště objevili archeologové pracující v bolivijských Andách před sto lety. Ti zde nalezli kalendář mapující až do 15 000 let starou minulost. EvD navštívil rovněž egyptské Serafeum pod Sakarou, v němž byly pohřbeny monstrózní bytosti neznámého původu... Autor strhuje závoj z mytologických dějin lidstva a důsledně stírá jejich religiózní nátěr. Nemůže být pochyb – v prosinci 2012 končí kalandář Mayů. Poté by se kromě boha „Bolon Yokte“ měli vrátit z dlouhých cest na Zemi také jiní bohové. V tomto smyslu cituje EvD z prastaré knihy tzv. Jaguářího kněze: Vrátí se nazpět z cest po hvězdách. A když přistanou, třináct a pak ještě devět bohů, pak znovu nastolí řád, který už jednou vytvořili. EvD předpokládá, že návrat bohů je pouze otázkou času a že jejich přítomnost otřese až do základů naší samolibostí.... celý text

Mytologie Záhady
Vydáno: , Dialog
Originální název:

Götterdämmerung , 2009


více info...

Přidat komentář

Elea
09.04.2022 4 z 5

Ať už s autorem souhlasím nebo ne, pro většinu jeho knihy platí, že se dobře čtou a přinášejí zajímavé informace.

YA-girl
24.04.2020 4 z 5

Autor předkládá své důkazy svědčící o tom, že na Zemi již před dávnými věky byli mimozemšťané, kteří původním obyvatelům Země předali spoustu vědomostí i artefaktů, a kteří slíbili, že se jednoho dne vrátí. Tento odkaz je obsažen ve svatých knihách všech světových náboženství, stejně jako je tam "zašifrováno", že "Bohové" opravdu na naši planetu vstoupili, jak vypadali a co všechno pro lidstvo udělali... Kniha ve mně zanechala silný dojem, že "takhle nějak by to opravdu mohlo být"; všechno to do sebe zapadlo - autor prostě provádí svůj výzkum pečlivě a nemám dojem, že by nás vědomě tahal za nos. Spíš jde o to nechat oči i uši dokořán, nedívat se jen jedním směrem, ale zůstat přístupný i dalším možným vysvětlením :).


DuncanIdaho
19.01.2016 3 z 5

Dobrá kniha.

Terva
07.06.2015 5 z 5

Další spousta doplňujících údajů. Už jsem si na tento styl zvykl a prostě se jen těším na další knihy. Tady ten rok sice moc nevyšel, ale kdoví, jak to s tím našim kalendářem vlastně je.

Simonov
24.01.2015 5 z 5

Dobře napsané, nelze nic vytknout, skvělé jako vždy.

matesatan
25.05.2014 5 z 5

bomba uplně boží mám moc rád danikena a jeho názory uplně se sním stožnuji v těch jeho nazor jsou zajímavý a od doby co sem viděl vetřelce dávnověku sem temto knihám řišel na chut je to na zamyšlení a příde to logický je to fakt zajímavý téma

Alix
22.11.2012 4 z 5

Mám ráda knihy pana Dänikena a jeho samotného obdivuji za neúnavnost, se kterou se už pár desítek let pokouší vysvětlit nevysvětlené.
Média na nás pouští hrůzu z blížícího se konce světa, ale samotný pan Däniken poukazuje na to, že celý mayský kalendář je sice velice přesně vypracován, ale nikdo nemůže s jistotou říct, kde je jeho počátek, kde je rok "nula" ? Mimochodem, v knize se mluví o 23.12.2012, ale v médiích o 20.12.2012 nebo 21.12.2012. Sám spisovatel ovšem připouští, že ani jedno datum pravděpodobně není správné. Když neznáme ani přesný rok narození Ježíše Krista, jak můžeme počítat letopočet pomocí prastarého mayského kalendáře?

MissBlack
15.08.2012 4 z 5

Knihy o roce 2012, o dávných civilizacích, kruzích v obilí apod., mám velmi ráda. Jak už je tu napsáno, nenabízí nic zas tak převratného, ale rozhodně nabízí spoustu otázek - a faktů - k zamyšlení. Mě osobně zaujaly například objevené stopy obrů nebo stvoření chimér - hrátky s genetikou. Prý to mají na svědomí bohové (mimozemské civilizace). No, za přečtení zkrátka stojí.

NoPain
10.02.2012 4 z 5

I když je to už nějaká doba co jsem tuto knihu četl, dobře si na ni pamatuji a stále ji mám v mysli právě díky onomu tajemnému datu 21.12. 2012. V podstatě kniha nenabízí nic nového než předešlé knihy nebo televizní dokumenty. Opět se ponoříme do dob starých civilizací, které oplývaly neuvěřitelnými znalostmi a setkávaly se s mocnými bohy. Dozvěděl jsem i hodně podrobností i o roce návratů bohů. Bude to tento rok či je toto datum mylné? Otřese se naše civilzace v základech? Rozhodně doporučuji si tuto knihu přečíst.