Naše zakázané vášně

Naše zakázané vášně https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497287/bmid_nase-zakazane-vasne-fmO-497287.jpeg 4 139 41

Naše zakázané vášně série

1. díl >

Píše se rok 1926 a Šanghaj rozechvívá melodie zhýralosti. Krvavý konflikt mezi dvěma gangy barví ulice do ruda a město se nachází v zoufalém víru chaosu. V srdci všeho stojí osmnáctiletá Juliette Caiová, která se vrátila, aby převzala svou roli hrdé dědičky Šarlatového gangu – sítě zločinců, kteří stojí vysoko nad zákonem. Jejich jedinými soky jsou členové znepřáteleného gangu Bílé květy, se kterými bojují už celé generace. A za každým pohybem rivalů stojí dědic Květů Roma Montagov, Juliettina první láska – a taky první člověk, který ji zradil. Ale když zločinci na obou stranách barikády začnou vykazovat známky nevyrovnanosti, která se stupňuje až do chvíle, kdy si vyrvou vlastní hrdlo, lidé si začnou šeptat. O nákaze. Šílenství. Monstru skrývajícím se ve stínech. A protože mrtví přibývají, Juliette a Roma musí odložit zbraně a spolupracovat. Protože jestli se jim nepodaří tenhle zmatek zastavit, nebude už žádné město, kterému by mohli vládnout.... celý text

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

These Violent Delights , 2020


více info...

Přidat komentář

Vjeerus
29.03.2024 2 z 5

Tak s touto knihou jsem se opět dost potrápila. Námět zní víc, než skvěle, ale to zpracování. Nemůžu si pomoct, ale poslední zhruba rok, dva mám pocit, že se autoři předhánějí v počtu znaků na knihu (nebo jsou placení od slov?) a tím totálně zničí potenciál celé knihy svou nekonečností.
Moje rada zní, vynechte zhruba prvních 200 stran a pak si příběh užijete, protože až v ten moment se začne něco dít, nevyřčené věci se začnou odkrývat a mi přestaneme s hlavními hrdiny naoko řešit problém, ale opravdu se začne vyšetřovat a pátrat.
Krom nehorázně vleklého začátku jsem zároveň úplně nepřišla na chuť jménům, které mi vzhledem k době a národnosti nesedli, ale chápu autorčin záměr na odkázání právě na Romea a Julii. Dále jsem pak hodně válčila s tím, že jsou všichni až moc nadaní na jazyky (ne jeden dva lidi, ale fakt všichni hrdinové, co stáli za zmínku), takže jsme dostali zástup lidí ve věku 18-19 let, co ovládali plynně (včetně přízvuků a nářečí) s klidem 5 jazyků – a to dost často tak rozdílných, jako je ruština, francouzština a čínština.
Z hlavních hrdinů mi víc seděl mužský protagonista, Juliette na můj vkus byla moc zahleděná na svou pravdou a málo kdy se snažila mrknout na svět optikou druhé strany. Roma byl v tomto ohledu ohebnější a celkově odhalení jeho života nebylo vůbec veselé.
Závěr knihy měl určitě nalákat na další díl, ale krom jisté zvědavosti, jak se dva hlavní hrdinové dají zase dokupy, tak děj jako takový mě nezajímá, protože co autorka nastínila působí jako „zopakujeme si první díl, jen s více příšerama“.

kačuleee29
05.02.2024 4 z 5

Tato knížka byla skoro naprostá dokonalost. Retellingy miluju, takže jsem si tohle rozhodně nemohla nechat ujít. Zpočátku jsem měla smíšené pocity- některé části mi přišly až příliš zdlouhavé, a proto se mi kniha četla výrazně pomaleji. Pak ale příběh znenadání nabral spád a správné tempo, určitá tajemství se začala odkrývat, rostlo napětí a já se pomalu nemohla odtrhnout od čtení.
Hned jsem si oblíbila prostředí, ve kterém se příběh odehrával, velmi brzy i naše hlavní hrdiny a atmosféru samotnou. Naprosto jsem si zamilovala způsob, jakým autorka píše, jak všechno popisuje a že do příběhu zapojila i tradice, místní kuchyň a oblečení bylo dokonalé. Opravdu jsem si připadala, jako bych se sama nacházela v Šanghaji roku 1926, procházela se nebezpečnými uličkami a cítila smažené jídlo ze stánků okolo, čelila šílenství a krvavé mstě. Autorka naprosto dokonale pracovala s postavami, s jejich minulostí a tajemstvími, pomalu až do samotného konce jsme pořád neměli všechny dílky skládačky k tomu, co se vlastně mezi Romou a Juliette stalo, a já to milovala! To postupné rozuzlování, ten strach, že vlastně vůbec nevíš, komu důvěřovat, další tajemství, nečekané plottwisty a temná atmosféra. Zárověň se tu objevuje i found family, což jsem zcela upřímně nečekala, a opravdu mě to dojalo.
Až do samotného konce mi nedošlo, jak moc mi vlastně postavy přirostly k srdci, dokud se jim něco špatného nestalo, a já brečela jako malá :,D. Doporučuji všemi deseti, Chloe se zařadila mezi mé oblíbené autory a kniha do mých top 3 knih roku 2023 :)
4,5*


TerryDee
20.09.2023 4 z 5

Všeobecně mě retellingy zajímají a rada je čtu. Zatím jsem jich nejvíc četla na motivy Krásky a zvířete. Takže jsem byla zvědavá, jak se chopí příběhu, který v sobě nese motivy na Romea a Julii, ale tentokrát v Šanghaji.

Začátek je pomalejší a trochu se vleče. A ke všemu se člověk musí nejdříve zorientovat nejen v místě, ale i v postavách. Což bylo někdy náročné.

Roma a Juliette by se mi měli nenávidět, přece jenom patří k znepřáteleným gangům. Nicméně k sobě našli cestu a lásku. Jsou jako oheň a voda, tak rozdílní, až je to k sobě táhne. Juliette je drsná, nemilosrdná a tak trochu bez emocí. Práva dědická Šarlatového gangu. Za to Roma, ten je její pravý opak. Má emoce i city, a nestydí se za to. A asi díky tomu mezi nimi cítíte chemi a napětí. Zkrátka vás zajímá, co se mezi nimi odehrálo v minulosti a co se ještě mezi nimi stane.

Takže ano, zpočátku jsem z toho měla smíšené pocity. Neumím to přesně popsat, co mi tam vadilo či chybělo. Možná nové prostředí a pomalejší začátkem. Nicméně jak mi stránky ubíhaly pod rukama, tak jsem se do toho dostávala a začalo se mi to líbit víc a víc. Až jsem se dostala na konec a říkala si, sakra, kde je další díl, protože ho nutně potřebuji.

kuruteku
29.03.2023 4 z 5

Minimálně zajímavé. Pořád jsem čekal konec podle Shakespeare a ono ne. Ale i tak plné odkazů jazykových, situačních na Romea a Julii. A Šanghaj dvacátých let. Plná rozvratu, plná naděje, plná cizinců, gangsterů, komunistů, nacionalistů. A do toho příšera. Jenom nerozumím překladu titulu - že by název Naše násilné/násilnické vášně by tak netáhl? Ale byl by trefnější a přesnější. Konec naznačující, že bude další díl?

Artemis886
12.03.2023 3 z 5

Já nevím no, asi jsem doplatila na to, že jsem od ní moc čekala. Tahle kniha nebyla vyloženě špatná, byla milá a čtivá, jen mě některé pasáže moc nebavily. Upřímně to zachránil ten konec, konečně se kniha jakoby probrala a uháněla, ale mohlo to být už dříve. Druhý díl si přečtu právě kvůli konci a budu doufat že bude lepší.

M.C.SMITH
17.02.2023 2 z 5

Tahle kniha mne vyloženě nebavila.
Nemohla jsem se vůbec začíst, pořád jsem se ke čtení musela nutit a mnohokrát jsem si řekla, že se na knihu vykašlu a prostě jí číst nebudu.
Postavy mne nebavily. Romeo a Julie nikdy nebyli moji oblíbenci a bohužel se to asi i projevilo.
Knihu mám bohužel zakoupenou a vím s jistotou, že ji velmi ochotně předám někomu, kdo si čtení určitě užije více.
Věřím, že si své milovníky určitě najde, já jím ale nebudu.

Doomiiniikaa
22.01.2023 2 z 5

Chápu, že někomu se to líbit může, ale mně to nevyhovuje už od samého začátku. Styl psaní, myšlení hlavních postav, charaktery postav, prostředí.. celkově mi to nesedlo a skončila jsem u 6. kapitoly .. takže knihu nechci odsuzovat, protože třeba se to nakonec rozjede,ale já si raději půjdu číst něco,co mě opravdu baví než se tu nutit do tohoto.

Hels-is-unicorn
21.11.2022 4 z 5

Než se pustím do recenze, ráda bych poděkovala CooBoo, že jsem si knihu mohla přečíst jako výhru z facebookové soutěže, protože sama bych si ji pravděpodobně nikdy nekoupila a ani po ní nesáhla v knihovně.
Nemám ráda Shakespeara, opravdu nemám. Romeo a Julie je podle mě úplně nesmyslný příběh o dvou poblázněných dětech, co zbytečně přijdou o život kvůli rozhašteřeným rodinám. Bála jsem se, že přesně toho se autorka bude držet, a jsem ráda, že k retellingu přistoupila velmi flexibilně. Protože mě kniha na první pohled nezaujala, nečetla jsem žádné anotace. A jsem ráda, protože jsem aspoň nevěděla, do čeho vlastně jdu.
Spíš než k Romeovi a Julii kniha tíhne ke stylu alá Peaky Blinders, což můžu. Romantická linka je hooodně v pozadí, což taky můžu. Lepší, než kdyby to byl přeslazený cajdák, jako je předloha. No a fantasy prvky? Že se vůbec ptáte, to rozhodně můžu. Za mě úplně super věc, trochu detektivka, trochu fantasy, trochu romantika. Parádní bylo i prostředí knihy, mám moc ráda, když se autoři nebojí odklonit od západněevropského a amerického fiktivního světa. Přesto ale nemůžu dát plný počet hvězd, takže si pojďme projít i negativa.
Kdo je vlastně ten záporák, bylo jasné od momentu, kdy se ukázal na scéně. Postavy mění svoje charaktery podle situace. A samozřejmě musí být korektní, i když se děj odehrává na začátku 20. století. Nicméně nijak extra rušivě to nepůsobilo, jako to v některých knihách poslední doby umí. Taky mi trošku vadilo, že po stovkách stran tápání ve tmě se záhada šílenství vyřešila na asi 20 stranách.
Na závěr se ještě musím vyjádřit z jazykové stránce knihy. Chyběly mi poznámky pod čarou, nebo jakékoliv jiné zohlednění toho, že i když postavy umí asi všechny světové jazyky, běžný čtenář opravdu ne. Občas se sice překlad objevil v textu, ale poměrně minimálně. A nevím, jak ostatním, ale mně se opravdu nechce štrachat překladač pokaždé, když něčemu nerozumím. Dokonce si ani nejsem jistá, jestli by čínský text zapsaný latinkou uměl přeložit. Chápu, že v originále asi vysvětlivky taky nebyly, takže se nakladatelství řídilo tím, ale možná by nebylo od věci to v dalším díle změnit pro zvýšení čtenářské přívětivosti. A jedno malé pokárání CooBoo - sice v knize nebylo tolik překlepů jako v jiných z produkce Albatrosu, ale když už tam nějaká ta hrubka byla, byla fakt extra. Osmy? Obětí ve smyslu objetí? Auč.

strana394
31.10.2022 3 z 5

(SPOILER) Tady jsem bohužel byla navnaděná díky zahraničním recenzím a pěkně jsem na to doplatila..
Šanghaj, dva znepřátelené gangy, krevní msty, zločiny a zakázaná láska. Tohle všechno zní skvěle, jenže potom se tam objevil ten fantasy prvek a bylo po srandě. Absolutně se mi to do toho světa nehodilo. Vzhledem k tomu, že se jedná o knihu z mafiánského prostředí, kde se řeší i zločin a drogy, tak bych opravdu ocenila, kdyby děj byl rychlejší a v knize bylo více akce. Abych ale jenom nekřivdila, tak knížka umí i překvapit. Když už jsem si myslela, že bude vše v pořádku, autorka přišla s dalším zvratem. V tomto příběhu se skrývá ještě spousta tajemství, která ještě nevyšla na povrch, doufám že se něco víc dozvíme v druhém díle.
Roma a Juliette jsou skvělé komplexní postavy, žijící v nebezpečném světě. Měli by se nenávidět, ale přesto v sobě našli lásku. Byli jako dva magnety, které se k sobě neúprosně přitahují, i když se tomu oba sebevíc brání. Juliett byla akční, odvážná, nečeká na nikoho a na nic a nic si nenechá líbit, v roli dědičky byla skvělá. Roma byl takový opak Juliette, měl emoce a city, které uměl dát najevo. Neměl to jednoduché, ať už ve svém postavení, tak i v rodině. Chemie mezi nimi skvěle fungovala a bavilo mě se dozvídat o jejich společné minulosti. Autorka skvěle vykreslila to napětí mezi nim. Ale je škoda, že tam té romantické linky nebylo přeci jen víc. Vedlejší postavy byly ale taky hodně zajímavé a doufám, že v dalším díle budou jejich příběhy více rozpracované. A to, co bylo v tomto díle pouze naznačeno autorka dotáhne do zdárného konce. Moc děkuji nakladatelství @Albatros za poskytnutí knihy. #spoluprace IG: @strana394

Holubicka1
25.10.2022 3 z 5

Na knížku jsem se těšila a nebyla špatná, ale podle anotace jsem očekávala fantasy s čínskou mafii a jako bonus romantiku "Romeo a Julie". Romantika se v knížce ani moc neobjevuje,ta přijde na řadu tak v polovině knížky a ne moc. Děj byl hrozně pomalý, strašně se to táhlo a tak do půlky knihy se tam nic nedělo. Od poloviny knížky,to začalo být už lepší, protože Roma a Juliette vyrazili do ulic začali skutečně jednat a pátrat,kdo a co způsobuje šílenství, které sužovalo jejich město. Takže byla konečně nějaká akce, bylo i více okamžiků mezi Romem a Juliette a také jsme se začali hýbat v ději.
Rome a Juliette se mi spolu líbili, hlavně pár posledních kapitol.
Každý z nich je mafiánský dědic a mezi jejich gangy vládne dlouhodobá nevraživost a bojují mezi sebou jen co se střetnou na ulici. Oba si proto musí dávat pozor nejen na příšeru a šílenství,ale také aby je nikdo neviděl spolu.

Na začátku knížky jsem měla problém se začíst. Jak jsem už psala, děj se pro mě hrozně vlekl,kdyby bylo o pár stran míň, nebylo by to na škodu. Zlepšilo se to tak v polovině, ne ale o moc. Za to posledních pár kapitol bylo vážně skvělých, je to škoda, kdyby to bylo takhle po většinu knížky,tak skáču radostí. Knížka skončila otevřeným koncem, takže nás čeká druhý díl, který má skvělé hodnocení na GR, uvidím zda si ho přečtu.Knížka mě jako celek nenadchla a docela jsem se u ní trápila.

anndrra
20.10.2022 2 z 5

(SPOILER) Myslím, že když je kniha ze série, mělo by to být napsáno tučným písmem minimálně pod anotací, takhle je to trochu podraz na čtenáře. Tolik k mému rozčarování ze závěru, který je naprosto otevřený. A teď k samotnému obsahu.
Jak to jenom říct... Už vím, mohlo by to být klidně o polovinu kratší. Byly tam pasáže, které se táhly jako ranní smog nad Šanghají. Je hezké, že si autorka chce hrát se slovy, ale tady to bylo místy takové hodně na sílu (January a deset tisíc dveří je v tomhle ohledu mnohem lepší). Vztah Roma a Juliett mě úplně nepřesvědčil, což je trochu zásadní nedostatek, pokud to má být převyprávění největší tragické lovestory v dějinách literatury. Stejně tak mám problém s tím, jak se jmenovali členové ruského gangu. Respektive, kromě tři hlavních představitelů byla jména všech ok, ale Roma, Benedikt a dokonce Marshall - co to má společného s Ruskem? Chápu, že jejich jména měla korespondovat s předlohou od W.S., ale tak si měla autorka dát tu práci a vysvětlit to, stejně jako to udělala u Juliett.
Taky mě trochu zarazilo, že hrál Roma s Juliette v patnácti letech kuličky, myslím, že to ani ve dvacátých letech už nebylo v tom věku úplně in, takže mi to vykouzlilo ironické pousmání na tváři a byly tam další věci, které mě nutily kroutit hlavou.
Za mě se žádné nadšení nekoná, jsme zklamaná, dvojku si nejspíš nekoupím (navzdory tomu konci), knihu tudíž pošlu dál přes nějaký bazar.
Celkově by to bylo tak 2,5 hvězdy za to, jak byla atmosféra Šanghaje dokonale vykreslena - to je opravdu pecka, ale za to jak obrovská to byla místy nuda, dávám nakonec jen dvě.
A ještě musím napsat komentář k tomu poděkování - delší jsem ještě neviděla.

Tenebris_Draco
23.09.2022 5 z 5

Upřímně jsem od toho moc nečekala. Možná to byl také důvod, že se mi to líbilo. Ano, byly tam někdy místa. která mě tak úplně nebavila. Byly tam zajímavé nápady. Roma (Romu) jsem moc nemusela ani na konci, ale to jen proto, že mi moc povahově nesedl na gengstra. V tom se mi víc líbila Juliette. Jen škoda, že tam nebylo víc prostoru pro Kathleen.
Jinak ty boje? To bylo něco. Nezlobila bych se, kdyby tam bylo víc krveprolití, ale není to hard nebo dark fantasy, takže to moc nejde.
Hodnotím 4 - 4,5.
Přesto jsem zvědavá na druhý díl.

baru_lienka
20.09.2022 5 z 5

Já. Zbožňuju. Juliette.
Je akční.
Je proaktivní.
Nečeká na nikoho a na nic.
Akorát je stále trochu zakoukaná do Romy. (a možná i on do ní)
A ta chemie mezi nimi?
Byli jako dva magnety, které se k sobě neúprosně přitahují, i když se tomu oba sebevíc brání.

Prostředí Šanghaje, úzké uličky a lampiony, to je u nás v Česku opravdu neobvyklé knižní prostředí, a proto vás příběh Romy a Juliette bude bavit. Kromě znepřátelených gangů se do kolotoče mocenských bojů zapojují zahraniční síly z Evropy, komunisté a rádoby spasitelé světa, takže kniha má přesně tu přidanou hodnotu v podobě reálného historického pozadí roku 1926, kterou u YA vyhledávám.

Autorka odvedla opravdu dobrou práci. Teď si asi půjdu sednout do nějakého knihkupectví a budu netrpělivě čekat na pokračování.

Adele02
17.09.2022 3 z 5

(SPOILER) Uf, dejme 3,5*.

Protože to je tak sakra kreativní, a to i v rámci toho, co si autorka „vypůjčila" od Shakespeara, protože některé akční scény byly jen jedno lapání po dechu za druhým - a pak tu je ten zbytek. Postavy mi nesedly, a ty, co ano, měly zas málo prostoru (Kathleen! A hlavně Montagovovi, to je celá averze Roma-Dimitri vyřešená jedním dialogem a jednou bitkou? Caiovi měli mnohem víc prostoru. A vůbec co se týče práce s postavami - jak jsme měli třeba sympatizovat s Alisou, když tam měla jednu pidi scénu, pak při té „větší" rychle musíme tápat, kdo to vlastně je, a přitom to je ona, kdo Romu táhne k rychlejším činům? Jejich vztah se vůbec, ale vůbec nenakousl!). Většinu času jsem se prostě děsně nudila, nechtělo se mi to číst, nezajímalo mě, co se stane dál... a tak to být nemá, no. Spousta akčních sekvencí byla jaksi divně „nastříhaná", vyprávění kostrbaté (ačkoli nevím, do jaké míry za to může překlad, i ten docela nic moc). Celková myšlenka a fakt, že tam autorka zapojila i kus historie, komunisty, nacionalisty a kolonie, brilantní, jenže na tom to holt nemůže stát. A štve mě to, protože to vypadalo tak dobře.

Ale jak říkám, bylo to hodně kreativní a konec to trošku vytáhl. Na pokračování příběhu jsem rozhodně zvědavá, jen už holt budu obezřetnější.

Vikinka224
15.09.2022 4 z 5

(SPOILER) Naše zakázané vášně byly velké překvapení. V dobrém slova smyslu. Nevěděla jsem, co mám od knihy čekat, ale toto bylo skvělé.
Trochu trvalo, než se děj rozjel, ale konec to s přehledem vynahradil.
Moc se mi líbí, že autorka se snažila, aby jména hlavních postav byla podobná těm z Romea a Julie. Celou dobu jsem si je k sobě přirovnávala.
Doufám, že v dalším díle se bude víc rozvíjet to, co začalo pomalu vznikat mezi Benedictem a Marshallem, mám je radši než hlavní postavy (ale i ti byli úžasní).

andrejci
04.09.2022 5 z 5

Páni. Kde mám začít?
Knížka nás přenese do Šanghaje. To jak autorka všechno popisuje to prostě skvělé. Během čtení jsem měla pocit, že ulicemi procházím. Všechno jsem si dokázala krásně představit. Navíc do toho byly zapojeny, tradice, oblečení a kuchyň. To se mi moc líbilo. Autorka do toho ještě přidala období vzestupu komunitů a krásně to zpracovala. Ponechala i činské názvy takže to celou dobu mělo nádech exotiky.
Další věc se kterou si autorka krásně pohrála bylo zpracování Romea a Julie. Dědicové dvou gangů. To mi přišlo skvělé. Chemie mezi nimi taky fungovala, takže jsem se na jejich střety vždy tešila. Oba dva jsem si moc oblíbila. Plus jsem se dozvídali i informace z jejich minulosti. Autorka se úplně nedržela původního díla, ale pár věcí z něho vzala. Navíc se mi líbilo porovnávat gangy mezi sebou. Vidět jak to uvnitř funguje a jejich pravidla a rozdíly. Rozdílná postavení obou dědiců a jejich problémy.
Šílenství taky bylo dobře zpracované. Velká záhada s logickým vysvětlením.
Ke konci nemám co dodat. Jsem hodně zvědavá na další díl a doufám, že vyjde co nejřív. To co tady autorka vymyslela, je pěkně podlé.
No a jako poslední obálka. Ta se mi moc líbila. Ke knížce to pěkně sedlo. a přidávala tomu určité kouzlo.

Karly
02.09.2022

Tuto recenzi píši hnedka za tepla. Knihu jsem totiž dočetla dneska někdy dopoledne a chci vám ji co nejdříve doporučit, protože vážně stojí za přečtení.
Najdete zde hned několik originálních prvků. Prvním z nich je určitě to prostředí. Dodává celému příběhu kouzlo a v určitých chvílích i tajemno. Další věcí je zápletka. Díky ní bych příběh nezařadila jen do jednoho žánru. A to se mi na tom líbí nejvíce. Každý si tu najde to své. Je tu jak fantasy, detektivka, tak i nějaká ta romantická linka. U té bych se na chvíli zastavila. Už v anotaci máme prozrazené, že se bude jednat o zakázanou lásku na styl Romea a Julie. Jsem ráda, že konečně někdo napsal jiný retelling, než jen na Krásku a zvíře nebo Popelku . Jenže na můj vkus jim tam autorka mohla dát více prostoru. Na nějaký větší zlom jsme museli čekat přes 300 stan co ale naopak oceňuji, je to napětí mezi nimi. To autorka krásně vykreslila.
V neposlední řadě tu máme tu nádhernou obálku. Je možné, že se ještě do vydání maličko změní, ale i tak je naprosto luxusní a já jsem zvědavá na finální verzi

9⭐️/10⭐️ Doufám, že se brzy dočkáme pokračování. Konec vás nenechá v klidu spát, takže přemýšlím, že bych se na to možná i vrhla v angličtině

Za knihu děkuji Albatros media.

kalinkacz
02.09.2022 3 z 5

Naše zakázané vášně jsou prvním dílem temné ya fantasy duologie, která je retellingem na Romea a Julii!
Za mě opravdu originalní námět (retellingů je kopec, ale na Romea a Julii ani jeden - pokud vím)! Prostředí bylo zajímavé a stejně tak postavy…
Ale! Řekla bych, že je kniha spíše new adult, je v ní hodně temných a drsných scén a také dost politiky… No a určitě by mohl být příběh kratší (má 470 stran) - druhý díl je ještě objemnější
Takže ano, jedná se o něco, co tu ještě nebylo, kniha za pozornost stojí, jen k ní mám pár výhrad, které jsem zmínila...

Zuzana215
24.08.2022 5 z 5

Roma & Juliette...Nic?.. Roma Montagov & Juliette Caiová...Pořád nic? ...Dědic Bílých květů a dědička Šarlatového gangu...Už vám seplo?...ANO přesně tak...Píše se rok 1926 a na Šanghaj se valí hrozba, kterou dokáže zastavit spojení jen těchto dvou rivalů. Myslíte, že se opravdu spojí nebo že pýcha vyhraje?
Myslíte, že bolest z minulosti pomine? Možná...

Rozhodně stojí za přečtení!
Děj je poněkud táhly, ale v tomhle případě mi to vůbec nevadilo, protože za těchto okolností vás to nutí číst dál a dál.

Libris_Na_Ex
22.08.2022 5 z 5

ACH, tohle byla nádhera.
Začátek byl sice docela dost pomalý (i na mě), ale kniha mi to plně vynahradila. A pokud máte radši akční knihy, myslím, že tohle vás moc bavit nebude. Hlavní kouzlo Našich zakázaných vášních spočívá v atmosféře rozpadající se Šanghaje )vycházejících z reálných událostních, nádherném stylu psaní a hlavně v postavách. Roma a Juliett jsou skvělé komplexní postavy, žijící v nebezpečném světě. Měli by se nenávidět, ale přesto v sobě našli lásku.