Naše BIO zahrádka

Naše BIO zahrádka https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278168/nase-bio-zahradka-zTR-278168.jpg 4 11 5

Vlastníma rukama sít i sklízet. Byliny, koření i plody sbírat ve volné přírodě. Krátce a stručně: postarat se sám o sebe, a to natrvalo, biologicky, přírodními metodami. Etnobotanik a autor bestsellerů Wolf-Dieter Storl to dělá už desítky let – a předává své bohaté znalosti dál. S humorem i napínavě hovoří o vlastních úspěších i chybách, jichž se dopustil jako samozásobitel. A ukazuje, jak to jde: Připravit půdu, vypěstovat sazeničky, připravit vysoce kvalitní kompost, pečovat o zahradu, přírodním způsobem bojovat se „škůdci“ a mnoho dalších věcí. Plná pokladnice profesionálních a zasvěcených informací pro začátečníky i pokročilé!... celý text

Literatura naučná Zahrada
Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

Der Selbstversorger , 2015


více info...

Přidat komentář

Alfonsie
31.07.2022 3 z 5

Tahle kniha je ze Storlových knih slabší. Jsou v ní doslovně zkopírované odstavce z jeho jiných knih. Fotografie jsou vycpávkové, třeba na celou stránku, jak dítě drží jahodu, nikoliv názorné k sadbě apod. Je to typická trendy poptávková kniha ušitá pro městského Němce, co se kolem roku 2013, kdy byla v originále vydaná, stal najednou nezdolným zahradníkem.

zelena_zabicka
27.09.2020 4 z 5

Konečně knížka od p. Storla, kterou se dokáže příjemně pročíst i zahradník - nefilozof. Spousta tipů k udržitelnému pěstování rostlin (které jsou však dnes již dosti profláklé i v jiných knihách), navíc okořeněné střípky z autorova nelehkého a často dosti drsného života.


Greenfingers
13.03.2019 5 z 5

Na rozdíl od spíše filozofického pojednání Zahrada jako mikrokosmos je Naše Bio zahrádka zaměrena více na praktickou stránku zahradničení. Mohu říci, že za dlouhá léta, co se věnuji své zahrádce, jsem se nechal inspirovat spoustou různých příruček a odborných publikací. Mezi nimi stojí Storlova kniha na předním místě.
Bohužel, u nás je zahradničení v souladu s přírodou nebo chcete-li organické či bio-zahradničení tak trochu opomíjeno. Celkem nechápu, proč naši drobnopěstitelé ovoce a zeleniny tvrdošíjně lpějí na postupech používaných velkoproducenty-zarytě bojují se "škůdci" pomocí chemických jedů, půdu degradují (přesolují) umělými hnojivy,atd. Biozahradničím již desátým rokem a mám s tímto způsobem hospodaření na půdě jen ty nejlepší zkušenosti. V případě zájmu jsem ochoten se s nimi i podělit.

Boženka2
30.12.2017 5 z 5

Bylo to moje první setkání s tímto autorem a byla jsem nadšená, hned jsem si objednala další knihy, ale bohužel nadšení už se nekonalo.

Dorrinka
26.04.2017 4 z 5

Očekávala jsem od knihy něco jiného, více jsem potřebovala praktickou příručku se sadebním plánem, tabulkou vegetačních dob rostlin a podobně. Toho jsem se zde nedočkala, ale tím rozhodně nechci říci, že by mě kniha nějak zklamala. Naopak. Nadchlo mě, jak autor popisoval vlastní životní peripetie zcela otevřeně, jak se jeho vyprávění prolínalo s popisy zahradních prací a konkrétních postupů, s vyprávěním o bylinách divokých i "krotkých"... Není zde, pravda, kompletní teoretické vybavení začínajícího zahradníka ve smyslu vědomostí, které by šly okamžitě aplikovat "v akci". Zato zde adepti samozásobení můžou najít vzácný náhled do jiné roviny - pochopení propojenosti zahradníka a zahrady, pocit provázanosti života lidí a rostlin.