Zahrada jako mikrokosmos

Zahrada jako mikrokosmos https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208617/zahrada-jako-mikrokosmos-2pV-208617.gif 5 21 9

Kniha předního světového znalce goetheanistické přírodovědy je zasvěceným vhledem do vztahů mezi makrokosmem a mikrokosmem, do souvislostí mezi přírodou a člověkem, do bytostné podstaty každého z nás. Wolf-Dieter Storl nabízí vedle mnoha podnětných myšlenek i řadu konkrétních praktických návodů na zvýšení výnosů, zlepšení růstu rostlin nebo například na přirozené hubení škůdců.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Eminent
Originální název:

Der Kosmos im Garten , 2003


více info...

Přidat komentář

moni.ka
02.04.2024 5 z 5

Za mě “Bible" pravověrného organického zahradníka a každého, kdo to s přírodou myslí opravdu vážně. Všechno souvisí se vším. Naprosto super!

Alfonsie
31.07.2022 5 z 5

Pro ty z vás, co jsou v komentářích rozpačití, že mysleli, že téma bude více zahradnické: originál knihy se totiž jmenuje Vesmír v zahradě. A přesně o tom to téma je. Propojení kosmických vlivů a zahrady. Ego překladatele ovšem exhibovalo, takže český titul je mírně odlišný. A tím pak evokuje trošku jiný obsah.


Nelly
06.06.2020 5 z 5

Úžasná knížka, i pro mne, která je v zahradě spíše kozlem (ale obdivujícím a sklízejícím), než tím pracovitým zahradníkem. Kniha totiž není jen pro dříče s motykou. Je to holistický náhled na zahradu a navíc velmi čtivě a dobře napsán i pro ty, kdo nejsou kovaní v kosmologii, ekologii apod. Moc se mi líbila a určitě ji nebudu prodávat dál, zůstane v knihovně i pro další čtenáře. Pohladila a nasytila duši.

zelena_zabicka
20.10.2019

Jsem z toho taková rozpačitá, proto nechci dávat ani hvězdičky. Na jednu stranu je především v úvodu řada věcí, které se dotknou srdce i mysli snad každého jen trochu alternativně smýšlejícího zahradníka, na stranu druhou se posléze kniha vrhá až do přílišné hloubky okultismu, alchymie, astrologie a dalších podobných esoterických nauk. Pro mě - zahradníka - chybí více prakticky upotřebitelných věcí, podnětů k zamyšlení, návodů, rad... Je to kniha spíše filozofická, navíc nelehko čtivá. Přiznám se, že jsem poctivě přelouskala asi jenom čtvrtinu, zbytek jsem prolistovala. I tak mi spousta odstavců prošla hlavou tam a zase ven, není to totiž čtení před usnutím, text vyžaduje soustředění. Nicméně už teď se těším, až se začnu do autorovy další knihy (Naše Bio zahrádka), která by snad měla být více o praxi než o esoterice.

Greenfingers
13.03.2019 5 z 5

Knížka,která by neměla chybět v knihovně milovníků zahradničení. I když nemusíme vždy souhlasit se všemi názory a postoji autora, povídání je to rozhodně zajímavé.

Dax
04.01.2019 4 z 5

Storlův pohled na svět mám rád. Taková šamansko-alchymisticko-hermetická mozaika, která se do přírody velmi hodí. Praktické a poučné.

Dorrinka
31.01.2018 4 z 5

Líbí se mi, jak Wolf Dieter Storl popisuje velmi přirozené (možná by někdo řekl až přízemní) děje duchovním způsobem, jak i na své - pro někoho možná kýčovité - trpaslíky na zahradě pohlíží vnitřním zrakem. Obdivuji nejen jeho erudici, ale možná ještě více to, že ho nedovedla k intelektuálnímu snobství, ale k plnému prožívání. Tuto knihu by nikdy nenapsal teoretik, který není zároveň zahradníkem a neušpiní si ruce od hlíny. Pravda, po čtenáře, který nezahradničí, je kniha asi těžko stravitelnou směsí pověr a pro zahradníka, který nečte je ztrátou času. Ale pokud jste obojí, je inspirací i povzbuzením.

ji7967
30.09.2017 5 z 5

Tohle je prostě úžasná kniha s úžasným pohledem na svět, zahradu, mikrosvěty... Čte se trochu obtížněji, ale o to cennější tato kniha je.

RenataP
04.02.2017

Víte, že taková zahrada je vlastně princip života jako na dlani? Než jsem se do této knihy začetla, nedokázala jsem si představit ani deset procent toho, co v ní nakonec bylo poskládáno do logických souvislostí v návaznosti na moudrost našich předků, astrologii, evoluci a čisté respektování zákonů přírody. Zahrada jako mikrokosmos překvapuje a vtahuje vás do životní moudrosti stránku po stránce. Je to jak praktický rádce do zahrady, tak kniha na celý život, co se týče filozofického a celistvého pohledu na svět.