Na zabití

Na zabití https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/305495/mid_na-zabiti-xnh-305495.jpg 4 227 65

Cizím lidem se nikdy nesvěřujte se svými problémy. Úspěšný podnikatel Ted Severson, který zbohatl na internetových startupech, při čekání na odložený let z Londýna do Bostonu toto pravidlo poruší. Snad proto, že vypije příliš mnoho martini, anebo že je neznámá Lily, která se s ním dá do řeči v letištním baru, až příliš přitažlivá. Z nezávazné konverzace se vyklube důvěrná hra na pravdu a přiopilý Ted se svěří, že ho jeho manželka podvádí. Lily zcela vážně prohlásí, že někteří lidé si nezaslouží žít, a bude-li chtít, pomůže mu ženu zabít. Ted netuší, že Lily má své vlastní temné tajemství, a tak ve chvíli, kdy by to snad ještě šlo, před jejím návrhem necouvne… Peter Swanson vzdává svým psychologickým thrillerem hold slavnému románu Patricie Highsmithové Cizinci ve vlaku, který pro filmové plátno úspěšně adaptoval Alfred Hitchcock. Kritika jeho knihu klade jednoznačně po bok bestsellerům typu Zmizelé. S jediným rozdílem - ve vymýšlení zápletek a šokujících rozuzlení jde Peter Swanson mnohem dál než Gillian Flynnová.... celý text

Přidat komentář

Marcik7
01.01.2024 4 z 5

Nebylo to vůbec špatně, ale trochu tomu chyběl spád, takže za to ubírám hvězdičku.

Swissman
22.11.2023 5 z 5

Miluju antihrdiny. A tady jich je víc. A já jim fandil. Litoval je. Chápal i nechápal, tušil i předvídal, nechal se překvapit a nakonec jsem knihu zavřel s křivým úsměvem na rtech. Jasně, je to žánrovka, a existují knihy s hlubším posláním, ale mě stačí to poselství, které kniha předává: Nikdy nepodceňujte svou drahou polovičku.


Čand@
24.10.2023 5 z 5

Na zabitie alebo Pohľad do vražednej mysle alebo Prečo a ako niekoho zabiť a zbaviť sa tela alebo Všetci sa chcú povraždiť navzájom. Ozaj dobre napísaná krimi v neobvyklom háve niekoľkých vyprávačov. Super.

Timkim
23.03.2023 5 z 5

Naprosto skvělé. Úplně se mi ten děj odehrával před očima. Tolik zvratů v jedné knize, poskládaných tak, aby to nebylo přeplácané a nenavazující jsem už dlouho neviděl. Líbilo se mi, že jedna "scéna" byla popisována dvěmi osobami ... Vážně povedené a ten konec.....super.

petula22
06.02.2023 5 z 5

Skvěle napsaný thriller, který je plný napětí a nečekaných zvratů. Za mě parádní čtení.

boxas
01.01.2023 5 z 5

Uf!
Každému co mu patří!
Už dost dlouho mě žádná kniha takhle nechytila.
Zápletka sice trochu jako z Cizinci ve vlaku od Alfreda Hitchcocka a konec byl lehce předvídatelný, ale vzal to ďas!
Dobře se to četlo, bavilo mě to a víc snad ani člověk v těchto dlouhých zimních večerech nechce.

Pavlína2019
22.10.2022 5 z 5

Výborné, napínavé doslova na každé stránce knihy!

Její čtení jsem si nechala z půjčených knih úplně až na konec - moc se mi nelíbila obálka, měkká vazba i druh písma.

Ovšem příběh - super, jsem nadšená a mám dalšího oblíbeného autora, děj rychle plyne a absolutně se nedá předvídat, čte se moc dobře.

Jeden z těch příběhů, kdy je vrah v podstatě kladným hrdinou. :-)

Všem doporučuji!

TessaJean
14.04.2022 5 z 5

Skvělé! Dobře se to četlo, bylo to nepředvídatelné každou stránkou. Velice se mi líbilo, že Lily páchala zlo de facto už od mala. Takový prvek mi u knih přijde velice znepokojivý a vzrušující zároveň. I tady to splnilo svůj účel a já jsem spokojená.

jaroiva
06.01.2022 4 z 5

Postupně je to spíš už úsměvné... někdo se Ti nelíbí? Není nic jednoduššího, než ho zabít. Ale v zásadě se mi kniha líbí. Jen ten konec už mi připadal najednou takový uspěchaný.
Hvězdičku ale strhávám za místy fakt blbý product placement.

janina66
08.10.2021 5 z 5

(audiokniha)
Velmi povedená, trochu psychologická kniha. Skvostně namluvené hlavní osoby, zejména detektiv Kimball Martinem Stránským, který je u mě zárukou dobré audioknihy. Je to příjemná oddychovka, šmrcnutá černým humorem. Určitě si od autora něco přečtu.

85098211
05.09.2021 4 z 5

(audiokniha)
Kniha je dobře napsaná a napínavá, ale mně úplně nesedla. Autor čtenáře postupně seznamuje se všemi protagonisty, hlavně však s Lily a Mirandou. Dějové zvraty, aspoň podle mého názoru, jsou poměrně nečekané a svým způsobem originální. Interpretace je v případě audioknihy opravdu zdařilá, nejen Martin Stránský, ale i ostatní se svého úkolu zhostili na výbornou. A úplný závěr je doslova skvostný - pevně jsem doufala, že nakonec všechny zločiny vyjdou najevo. Jediné, co mi nesedlo, bylo velké množství zabitých, i když jsem zase na druhé straně ocenila autorův černý humor, který se vine celým příběhem jako červená nit. Dávám tedy poctivé čtyři hvězdičky a třeba se někdy zase s nějakou další autorovou knihou potkám? ;-)

kokosek
24.07.2021 4 z 5

Možná až moc vražd. Ale tak nějak to asi je, když už zabiješ jednoua ono to projde, tak pokračuješ. A proč končit, když to pořád funguje.
Ale nebojte občas je tam i něco jiného než vražda a příprava vraždy.
Jo a čtěte až do konce, je to důležitý.

Ivet_V
04.03.2021 4 z 5

Ze začátku jsem si myslela, že je to průhledný příběh u kterého víte jak skončí. Jenomže někde v polovině se stal zvrat. Od té chvíle, když si už myslíte, že jste přišli na to jak to dopadne, zase se stane něco nečekaného. A takhle je to pořát dokola. Líbilo se mi, jak se tam střídaly pohledy hodně lidí. Jen mě trochu zklamal ten konec.

lolina
03.01.2021 5 z 5

Napínavý od začátku až do konce..

Leusee
25.12.2020 5 z 5

Úžasná knížka, kterou jsem hltala od samého začátku. Napínavý děj, jeden twist za druhým a konec po kterém si přejete, aby ta knížka pokračovala dál. Nemám co vytknout.

m_martina
11.09.2020 5 z 5

Čtivá kniha, líbila se mi. Nemám co kritizovat.

vnimat_Krasu
10.09.2020 2 z 5

Děsným problémem Swansonova thrilleru je fakt, že je plnej protivnejch lidí a podivně zkratkovitejch motivací. Twist je fajn. Tempo taky. Abych ale očima visel na písmenkách, musel by k tomu autor přidat něco vydatnějšího. Větší brutalitu. Lepší detektivku. Erotický dusno. Cokoliv.

Allena24
23.08.2020 5 z 5

Velmi dobré audio. Pro mne originální zpracování a dostatečně napínavý děj s povedeným závěrem. Doporučuji jako oddechovku.

Pavlína79
05.08.2020 4 z 5

proč to neudělat (zabít), když to pravděpodobně projde .... kniha čtivá, jen si nesmíte nikoho oblíbit ????

KrysaHelena
20.05.2020 3 z 5

Zpočátku jsem byla ke knize skeptická.
Způsob psaní a rozdělení do kapitol je příjemné a pěkně čtivé.
Můžu říci, že nakonec se mi kniha líbila. Závěr mě rozhodně pobavil.
Značka: pro nenáročné čtenáře nebo pro náročné čtenáře k odpočinku.