Na zabití

Na zabití https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271169/mid_na-zabiti-xiY-271169.jpg 4 227 65

Cizím lidem se nikdy nesvěřujte se svými problémy. Úspěšný mladý muž Ted Severson, který zbohatl na internetových start-upech, při nočním letu z Londýna do Bostonu toto pravidlo poruší. Omluvou mu může být, že vypil příliš mnoho martini, a pak také to, že neznámá Lily, s níž se dá do řeči, se mu zdá až příliš přitažlivá. Z nezávazné konverzace se vyklube důvěrná hra na pravdu - a opilý Ted se v letadle svěří, že ho jeho manželka podvádí. Lily mu na oplátku navrhne, že jeho nevěrnou ženu zabije. Ted netuší, že Lily má své vlastní vražedné tajemství, a tak ve chvíli, kdy by to snad ještě šlo, před jejím návrhem necouvne… Peter Swanson vzdává svým psychologickým thrillerem hold slavnému románu Patricie Highsmithové Cizinci ve vlaku a americká kritika jeho knihu klade jednoznačně po bok bestsellerům typu Zmizelé. S jediným rozdílem - Peter Swanson jde mnohem dál.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Paseka
Originální název:

The Kind Worth Killing , 2015


více info...

Přidat komentář

Marcik7
01.01.2024 4 z 5

Nebylo to vůbec špatně, ale trochu tomu chyběl spád, takže za to ubírám hvězdičku.

Swissman
22.11.2023 5 z 5

Miluju antihrdiny. A tady jich je víc. A já jim fandil. Litoval je. Chápal i nechápal, tušil i předvídal, nechal se překvapit a nakonec jsem knihu zavřel s křivým úsměvem na rtech. Jasně, je to žánrovka, a existují knihy s hlubším posláním, ale mě stačí to poselství, které kniha předává: Nikdy nepodceňujte svou drahou polovičku.


Čand@
24.10.2023 5 z 5

Na zabitie alebo Pohľad do vražednej mysle alebo Prečo a ako niekoho zabiť a zbaviť sa tela alebo Všetci sa chcú povraždiť navzájom. Ozaj dobre napísaná krimi v neobvyklom háve niekoľkých vyprávačov. Super.

Timkim
23.03.2023 5 z 5

Naprosto skvělé. Úplně se mi ten děj odehrával před očima. Tolik zvratů v jedné knize, poskládaných tak, aby to nebylo přeplácané a nenavazující jsem už dlouho neviděl. Líbilo se mi, že jedna "scéna" byla popisována dvěmi osobami ... Vážně povedené a ten konec.....super.

petula22
06.02.2023 5 z 5

Skvěle napsaný thriller, který je plný napětí a nečekaných zvratů. Za mě parádní čtení.

boxas
01.01.2023 5 z 5

Uf!
Každému co mu patří!
Už dost dlouho mě žádná kniha takhle nechytila.
Zápletka sice trochu jako z Cizinci ve vlaku od Alfreda Hitchcocka a konec byl lehce předvídatelný, ale vzal to ďas!
Dobře se to četlo, bavilo mě to a víc snad ani člověk v těchto dlouhých zimních večerech nechce.

Pavlína2019
22.10.2022 5 z 5

Výborné, napínavé doslova na každé stránce knihy!

Její čtení jsem si nechala z půjčených knih úplně až na konec - moc se mi nelíbila obálka, měkká vazba i druh písma.

Ovšem příběh - super, jsem nadšená a mám dalšího oblíbeného autora, děj rychle plyne a absolutně se nedá předvídat, čte se moc dobře.

Jeden z těch příběhů, kdy je vrah v podstatě kladným hrdinou. :-)

Všem doporučuji!

TessaJean
14.04.2022 5 z 5

Skvělé! Dobře se to četlo, bylo to nepředvídatelné každou stránkou. Velice se mi líbilo, že Lily páchala zlo de facto už od mala. Takový prvek mi u knih přijde velice znepokojivý a vzrušující zároveň. I tady to splnilo svůj účel a já jsem spokojená.

jaroiva
06.01.2022 4 z 5

Postupně je to spíš už úsměvné... někdo se Ti nelíbí? Není nic jednoduššího, než ho zabít. Ale v zásadě se mi kniha líbí. Jen ten konec už mi připadal najednou takový uspěchaný.
Hvězdičku ale strhávám za místy fakt blbý product placement.

janina66
08.10.2021 5 z 5

(audiokniha)
Velmi povedená, trochu psychologická kniha. Skvostně namluvené hlavní osoby, zejména detektiv Kimball Martinem Stránským, který je u mě zárukou dobré audioknihy. Je to příjemná oddychovka, šmrcnutá černým humorem. Určitě si od autora něco přečtu.

85098211
05.09.2021 4 z 5

(audiokniha)
Kniha je dobře napsaná a napínavá, ale mně úplně nesedla. Autor čtenáře postupně seznamuje se všemi protagonisty, hlavně však s Lily a Mirandou. Dějové zvraty, aspoň podle mého názoru, jsou poměrně nečekané a svým způsobem originální. Interpretace je v případě audioknihy opravdu zdařilá, nejen Martin Stránský, ale i ostatní se svého úkolu zhostili na výbornou. A úplný závěr je doslova skvostný - pevně jsem doufala, že nakonec všechny zločiny vyjdou najevo. Jediné, co mi nesedlo, bylo velké množství zabitých, i když jsem zase na druhé straně ocenila autorův černý humor, který se vine celým příběhem jako červená nit. Dávám tedy poctivé čtyři hvězdičky a třeba se někdy zase s nějakou další autorovou knihou potkám? ;-)

kokosek
24.07.2021 4 z 5

Možná až moc vražd. Ale tak nějak to asi je, když už zabiješ jednoua ono to projde, tak pokračuješ. A proč končit, když to pořád funguje.
Ale nebojte občas je tam i něco jiného než vražda a příprava vraždy.
Jo a čtěte až do konce, je to důležitý.

Ivet_V
04.03.2021 4 z 5

Ze začátku jsem si myslela, že je to průhledný příběh u kterého víte jak skončí. Jenomže někde v polovině se stal zvrat. Od té chvíle, když si už myslíte, že jste přišli na to jak to dopadne, zase se stane něco nečekaného. A takhle je to pořát dokola. Líbilo se mi, jak se tam střídaly pohledy hodně lidí. Jen mě trochu zklamal ten konec.

lolina
03.01.2021 5 z 5

Napínavý od začátku až do konce..

Leusee
25.12.2020 5 z 5

Úžasná knížka, kterou jsem hltala od samého začátku. Napínavý děj, jeden twist za druhým a konec po kterém si přejete, aby ta knížka pokračovala dál. Nemám co vytknout.

m_martina
11.09.2020 5 z 5

Čtivá kniha, líbila se mi. Nemám co kritizovat.

vnimat_Krasu
10.09.2020 2 z 5

Děsným problémem Swansonova thrilleru je fakt, že je plnej protivnejch lidí a podivně zkratkovitejch motivací. Twist je fajn. Tempo taky. Abych ale očima visel na písmenkách, musel by k tomu autor přidat něco vydatnějšího. Větší brutalitu. Lepší detektivku. Erotický dusno. Cokoliv.

Allena24
23.08.2020 5 z 5

Velmi dobré audio. Pro mne originální zpracování a dostatečně napínavý děj s povedeným závěrem. Doporučuji jako oddechovku.

Pavlína79
05.08.2020 4 z 5

proč to neudělat (zabít), když to pravděpodobně projde .... kniha čtivá, jen si nesmíte nikoho oblíbit ????

KrysaHelena
20.05.2020 3 z 5

Zpočátku jsem byla ke knize skeptická.
Způsob psaní a rozdělení do kapitol je příjemné a pěkně čtivé.
Můžu říci, že nakonec se mi kniha líbila. Závěr mě rozhodně pobavil.
Značka: pro nenáročné čtenáře nebo pro náročné čtenáře k odpočinku.