Vzpoura otravného šprta

Vzpoura otravného šprta https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425205/bmid_vzpoura-otravneho-sprta-Psg-425205.jpg 4 71 7

Moje hrdinská akademie série

< 2. díl >

Přichází další obávaná fáze studia na U.A. – bojový trénink. Nervozitě se neubrání asi nikdo, a jako by toho nebylo málo, Izuku dostává za tréninkového partnera svého úhlavního nepřítele!

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Crew
Originální název:

僕のヒーローアカデミア 2 - Boku No Hero Academia 2 , 2014


více info...

Přidat komentář

fvalek
22.01.2022 4 z 5

Přestože jsem si sérii po prvním dílu taky vcelku zamiloval, tento druhý díl se mi četl docela těžko a ani nevím, v čem byl problém. Možná je to na mě moc přetechnizované a kresba je dost složitá, protože je tam jednak hodně postav, hodně schopností, některé postavy se při využití schopnosti lehce mění a nejsem zrovna fanoušek těžkopádných superhrdinských obleků apod. Všechno to dává dohromady docela mišmaš, který je do jisté míry okouzlující, ale umí pořádně zamotat hlavu. Další věcí je, že to neuvěřitelně letí. Jen za první díl Izuku získal schopnosti, udělal přijímačky, nastoupil na školu a trénoval, ve druhém díle už je tempo klidnější, ale bojuje se, a to je pro oko čtenáře dost vyčerpávající sledovat, hlavně v černobílé manze. To ale nic nemění na tom, že to je velice působivé a celkové téma je mi prostě sympatické a budu samozřejmě číst dál, nic z výše zmíněného není na škodu, jen si ještě musím trošku zvyknout na celý ten "sci-fi hábit".

Co je zajímavější jsou nějaké zápletky, co se tímhle dílem otevřely. Jednak je tu na konci knihy lehký posun Izukových a All-Mightových schopností, zároveň se tu nějak pohybují vztahy ve třídě a ještě finální útok padouchů, který ukazuje nějaké temné pozadí tohohle zatím velice pozitivního hrdinského světa. Doufám, že to s tím přesunem All For One síly nebude tak rychlé, ale zase bych už chtěl, aby Izuku měl funkční moc. Líbí se mi jeho přátelství s Urarakou a Idou. Stále stejně mě štve Bakugo ,ale tam je to asi běh na dlouhou trať. Co se týče padouchů, je to hodně velké lákadlo na další díl a jsem zvědavý, jak se to vyvine a o co jim jde. Uvidíme. :)

SarahRoyalAss
11.10.2020 5 z 5

Skvělé pokračování výborné série, kterou jsem si doslova zamilovala.
Těžko se mi ke každému svazku píše, tak to vezmu najednou a shrnu to u všech stejně.
Miluji hrdiny a tohle je pro mě pohlazení pro duši... Hrdinové, záporáci, akce, backstories, promyšlené útoky, strategie... tahle série mi dává všechno. Líbí se mi, jak je v hrdinské společnosti zaveden systém a pravidla. Není to pojaté "prostě hrdina co zachraňuje a je cool". Tady se učí tomu, co hrdinu dělá hrdinu. Přemýšlet, něž něco podnikne, jak lze využít jedna schopnost více způsoby, jak se bavit s lidmi když jsou v úzkých a jak jim pomoct, dodržovat pravidla která má společnost postavěna... Prostě to má smyl. Hlavní linka Izukua je skvělá a sama tato postava mi dělá velkou radost, když se objeví na scéně.
Už na začátku je nám řečeno, že svět spěje k něčemu horšímu. Díly se opravdu stupňují v akci ale hlavně i v intrikách a plánech záporáků, je to skvělé. (Jen málokdy se mi stalo, že mi ukápla slza u záporáka - na to si ale čeští čtenáři budou muset ještě nějakou chvíli počkat. :))

My Hero Academia už jsem shlédla jako anime a mangu přečetla v AJ, tak že čekám na nové chaptery. Kupování si českých vydání a číst příběh znovu od začátku mi připomíná, jak moc mě tato série baví i na potřetí a klidně se k ní budu vracet i v budoucnu.


smisek280
09.07.2020 5 z 5

Zajímavý příběh, čtení ubíhalo rychle.

anid
03.06.2020 5 z 5

Dle mého názoru lepší než první manga. Je tam více akce, příběh tedy ubíhá rychleji. Zvláště pak druhá část, kdy konečně jsou představeni záporáci (a tím i taková překážka, která vždycky nad hrdiny visí a tak spojuje jednotlivé archy dohromady), kteří určitě nesmí chybět. Samozřejmě stále žeru, jak nakreslené to je.

Skyer
13.04.2020 5 z 5

V tomto díle byli představeni záporáci, kteří mě opravdu nadchli.
Kromě příběhu mi přijde super, jak s námi autor komunikuje prostřednictvím stránky s vysvětlivkami o nějakém hrdinovi.

4,5 ⭐ - začátek mě tolik nebavil, ale druhá polovina byla skvělá.

Voliarty
04.01.2020 4 z 5

Predstavia sa nám ďalší študenti a všetci vyzerajú zaujímavo a teším sa, až nám o nich Kóhei Horikoši v ďalších dieloch povie viac. Tento diel je akčnejší ako ten prvý. Izuku sa postaví Bakugóvi, ktorý v príbehu úspešne zohráva rolu nesympatického hajzlíka a potom príde na scénu to, čo potrebuje každý hrdinský komiks (alebo manga): záporák. Teda, celá liga. Tu musím spomenúť kresbu. Tej nemám čo vytknúť, som spokojný a myslím, že sa to po zvyšok série nezmení, ale nástup Ligy zloduchov na scénu musím pochváliť. To bola fakt skvelá scéna.

Mooneylan
11.12.2019 5 z 5

Druhý díl nové mangy, která se odehrává na superhrdinské škole.
Netušila jsem, že se hned v druhém díle stane průšvih, který bude přesahovat do dalšího dílu...KTERÝ JEŠTĚ NEVYŠEL!!! :D Budu si muset zvyknout na cliffhangery v manze, jinak si přivodím vředy čtenářského orgánu.
Nicméně tato série se nám krásně rozjíždí a rozhodně stojí za to si ji přečíst, i když, stejně jako já nemusíte superhrdinské příběhy. Jak se líbí vám?

Autorovy další knížky

Kóhei Horikoši
japonská, 1986
2019  83%Izuku Midoria: Počátek
2019  89%Vzpoura otravného šprta
2020  87%Allmight
2020  92%Šóto Todoroki: Počátek
2020  89%Chlapec, který měl všechno

Kniha Vzpoura otravného šprta je v

Přečtených91x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených9x
Knihotéce42x
Chystám se číst4x