Šóto Todoroki: Počátek

Šóto Todoroki: Počátek https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447859/bmid_soto-todoroki-pocatek-jh2-447859.jpg 5 49 4

Moje hrdinská akademie série

< 5. díl >

Přicházejí poslední zápasy festivalu! Bakugó je silný nepřítel, ale Uraraka je plná odhodlání. V hrdinské akademii jsou všichni přátelé, ale zároveň i rivalové!

Přidat komentář

Bettybook
30.04.2022 5 z 5

Miluji Todorokiho, takže díl zaměřený přesně na něho byl za mě velmi uspokojující a zatím nejlepší ze všech dílů.

fvalek
29.01.2022 4 z 5

Zaměřit se na postavu Todorokiho je dobré, protože je to zajímavá postava, která má, jak Izuku vtipně poukazuje, možná i lepší origin než on sám, a je hodně zajímavý, protože to není takový proradná opička jako Bakugo, ale zároveň figuruje jako takový neutrální prvek, který není ani s Izukem, ani proti. Celá ta jeho rodinná záležitost mě bavila a souboj s Izukem tady, samozřejmě až na finále, které asi nemuselo uspokojit každého aneb dobré úmysly nade vše. Ono celkově jak se vyvrbí ten turnaj není nic moc, ale to vlastně vůbec nevadí. Důležité je, že pokračujeme dál ke školním praxím a je až vtipné, jak se v tomhle komiksu dokážou namíchat boje a záchrany světa s obyčejnými školními povinnostmi. Jinak Uraraka do toho dala všechno, to obdivuju, Baugo mi asi přestává trošku vadit, což je taky pozitivní, ale uvidíme. Velmi důležité jsou události okolo Allmighta a naopak to, jak se Izuku učí ovládat svou sílu, tenhle díl sice průlom neudělal, ale ukazují se hloubky charakterů více postav, což je bezva. :)


Voliarty
29.10.2020 4 z 5

Súhlasím s komentárom od SarahRoyalAss. Táto séria je ozaj skvelá.

Škoda obsahu, z ktorého je jasné, kto jednotlivé zápasy vyhrá. Dosť to uberá na momente prekvapenia. To je ale len moja malá výtka. Aj napriek tomu, že som vedel, ako tie zápasy dopadnú, tak som si ich užil. Celkom ma prekvapil Izuki pri súboji s Todorokim (zase ale, sedí to do jeho charakteru). Taktiež Todorokiho backstory bol zaujímavý, čakal som ho ale obsiahlejší, kedže sa táto kniha volá podla toho. Nevadí.

Neviem, čo by som viac dodal. Teším sa na šiesty diel. Hlavne aj vďaka záporákovi, ktorý sa nám v tomto čísle objavil. A aj keď dostal len málo priestoru (dve stránky), tak ma zaujal, či už dizajnom, alebo náznakom svojej filozofie. Som zvedavý, ako s ním autor Horikoši bude ďalej pracovať.

SarahRoyalAss
11.10.2020 5 z 5

Skvělé pokračování výborné série, kterou jsem si doslova zamilovala.
Těžko se mi ke každému svazku píše, tak to vezmu najednou a shrnu to u všech stejně.
Miluji hrdiny a tohle je pro mě pohlazení pro duši... Hrdinové, záporáci, akce, backstories, promyšlené útoky, strategie... tahle série mi dává všechno. Líbí se mi, jak je v hrdinské společnosti zaveden systém a pravidla. Není to pojaté "prostě hrdina co zachraňuje a je cool". Tady se učí tomu, co hrdinu dělá hrdinu. Přemýšlet, něž něco podnikne, jak lze využít jedna schopnost více způsoby, jak se bavit s lidmi když jsou v úzkých a jak jim pomoct, dodržovat pravidla která má společnost postavěna... Prostě to má smyl. Hlavní linka Izukua je skvělá a sama tato postava mi dělá velkou radost, když se objeví na scéně.
Už na začátku je nám řečeno, že svět spěje k něčemu horšímu. Díly se opravdu stupňují v akci ale hlavně i v intrikách a plánech záporáků, je to skvělé. (Jen málokdy se mi stalo, že mi ukápla slza u záporáka - na to si ale čeští čtenáři budou muset ještě nějakou chvíli počkat. :))

My Hero Academia už jsem shlédla jako anime a mangu přečetla v AJ, tak že čekám na nové chaptery. Kupování si českých vydání a číst příběh znovu od začátku mi připomíná, jak moc mě tato série baví i na potřetí a klidně se k ní budu vracet i v budoucnu.

Autorovy další knížky

Kóhei Horikoši
japonská, 1986
2019  83%Izuku Midoria: Počátek
2019  89%Vzpoura otravného šprta
2020  87%Allmight
2020  92%Šóto Todoroki: Počátek
2020  89%Chlapec, který měl všechno

Kniha Šóto Todoroki: Počátek je v

Přečtených62x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených6x
Knihotéce30x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x