Mumie - odhalte tajemství egyptských hrobek

Mumie - odhalte tajemství egyptských hrobek https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21249/bmid_mumie-21249.jpg 5 12 2

Kniha britské egyptoložky nám přiblíží období prvních pokusů,vrchol i úpadek tohoto pozoruhodného řemesla.Setkáváme se s dávnými vykradači hrobek i s jejich novodobými následníky.Samostatnou kapitolu si vysloužila "kletba faraonů",která nepřestává jitřit naši fantazii.

Literatura naučná Historie Encyklopedie
Vydáno: , Domino
Originální název:

Mummy


více info...

Přidat komentář

tetanurae
04.01.2023 5 z 5

Knihu, kterou si představíme dnes, jsem dostal od maminky jako úplné děcko. Toužil jsem po ní, fascinovala mě rozměry, obálkou i obsahem. Tehdy stejně jako dnes.

Joyce Tyldesley je uznávanou egyptoložkou a známou popularizátorkou starověkého Egypta a jeho letitých výzkumů. V této své publikaci pak čtenářům představuje pohled na řemeslnou mumifikaci, zádušní mytologii, práci balzamovačů i podrobnou historii hledačů, jako i vykradačů hrobek.
Kniha Mumie - Odhalte tajemství egyptských hrobek poskytuje dokonalou sondu napříč spektrem ucelených informací jako komplexního souboru a nabízí nevšední vhled pod pokličku tajemství staroegyptského pohřbívání.
Pro nadšené historiky, ale i ohromené laiky zcela dokonalá pomůcka, jaká nesmí chybět ve vaší knihovně.

Celkové hodnocení 92% -hluback-

Skodinka89
07.07.2022 5 z 5

Velmi povedená knížka, která se pouze zabývá tím co se dělo po smrti v rámci starověkého Egypta (z pohledu "péče" o zemřelého) . Pro milovníky této části historie je přímo nutnost tento titul přečíst.


Štítky knihy

mumie starověký Egypt

Kniha Mumie - odhalte tajemství egyptských hrobek je v

Přečtených13x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x