Můj život s puberťáky

Můj život s puberťáky https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71606/muj-zivot-s-pubertaky-71606.jpg 3 37 37

Tři děti, dva rodiče a jedna pekelně hrbolatá cesta životem. Autorka ukrytá pod jménem Anonym publikovala sloupky zachycující její autentický rodinný život ve víkendové příloze britských novin Guardian. Její upřímný, přímočarý pohled na chod jedné normální rodiny se třemi dospívajícími dětmi se dočkal tak nadšeného čtenářského přijetí, že sloupky vyšly i knižně. Každá čtenářka (či čtenář), která má děti ve stejně „obtížném" věku, si při četbě knihy bude nejspíš říkat - ano, to znám, popřípadě se stejně jako autorka podivovat, jak je to možné, že se z jejích roztomilých, veselých a dobře vychovaných dětí stali téměř za jedinou noc revoltující, náladoví ufoni, se kterými se nelze domluvit… A kdo doma puberťáka (ještě) nemá, bude se nejspíš snažit přesvědčit sám sebe, že JEMU se to přeci stát nemůže. V každém případě je Život s puberťáky kniha, od které se nebudete moci odtrhnout, neboť je plná citů, bolesti a černého humoru - a situací, nad nimiž můžete buďto plakat, nebo se jim hystericky smát. Vtipné a útěšné čtení pro všechny rodiče, kteří prožívají peklo se svými dospívajícími potomky.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

Living With Teenagers , 2007


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
28.12.2021 odpad!

proboha..
Milovat takový ha*zly? Ani zadarmo.
"Stojí na schodech a ječí.
Co se děje zlato? ptám se zenově klidně.
Tohle je k pos.ání do p***** už toho mám fakt plný zuby. Tohleto kur.afix už nejde dál.
Co se děje miláčku?
Nemám žádný čistý trenky. Kde mám do p***** nějaký čisté prádlo?
Podíval ses do prádelníku?
Jasně že jo. Jsi normální? To je snad jasný ne?
Koš na špinavé prádlo je prázdný.
Kur.a běž někam."
... otřesné a kdo se tomu směje, tak...to doufám pozná u vlastních děcek.
Uvidíme, zda se bude smát i pak.

Karra
26.02.2020 3 z 5

Fajn nenáročné čtení, ale při představě, že by byla jen půlka pravdy na tom jak se děti k rodičům chovali, mě docela nahání hrůzu.


Januka
15.11.2017 3 z 5

Knížka byla zajímavá a kdo má doma puberťáky, tak jistě je mu mnohé povědomé. Ale neskutečně me štvalo, jak byli sprostí k rodičům a matka na to reagovala jen samé zlatíčko sem, miláčku tam.

YA-girl
18.05.2017 4 z 5

Pobavila jsem se, ale zároveň i dojala - knihou tak nějak neprvoplánově, přesto místy docela silně prostupuje, jak čas rychle letí dopředu, jak je vše pomíjivé... ale láska (v tomto případě) k dětem pomíjivá není :). Chybí zde jakákoliv zápletka nebo konečná pointa, je to spíš sbírka humorných, s nadsázkou podaných příhod ze života... ale každá z nichž v sobě nese svůj vlastní jakoby "závěr", nad kterým se dá i "psychologicky pouvažovat", pokud na to člověk má náladu :).

tisha8409
04.04.2015 odpad!

Dámy s nadhledem. Vtipné a slzet smíchy? Hm...Těžko. Kniha znechutí již jen svým úvodním výběrovým článkem, kde syn říká otci kretén.

Je to kniha amerikanistické výchovy,jež je bohužel běžná i u nás v Evropě a v UK především. Neskutečně sprosté, hloupé a nemůžu uvěřit tomu, že by tohle nějaká matka brala s klídkem a ještě ty hajzly ( pardon, ale dětmi se ta zběř nazvat nedá) milovala.

Doriana.M
24.11.2014 2 z 5

Kniha mne zklamala. Snad jsem naivně očekávala to, co hlásala upoutávka - příběhy plné citu a černého humoru. Osobně mám černý humor ráda, ale to, co v knize kandidovalo na vtipnost opravdu k smíchu nebylo. Navíc se přiznám, že jsem při čtení žasla, co všechno si matka v knize nechala líbit. Život s puberťáky není jednoduchý a skutečně na něj není návod, ale tohle? Většinu čtení jsem si v hlavě opakovala, že se to opravdu může stát leckomu, avšak druhý hlas hned oponoval, že s tímhle rodičovským přístupem si o to skoro koledovala. Snad jí křivdím a možná taky ne. Ale zpětně pohlížím na své vskutku hodně benevolentní rodiče a říkám si, že za většinu podobných eskapád bych prostě dostala po tlamě a bylo by.
I přesto všechno kniha má potenciál pobavit, ale snad by to chtělo při psaní větší nadhled. Za mě 2*.

Dadula118
07.10.2014 2 z 5

Knihu jsem nedočetla.Mám z toho divný pocit.Mám doma také puberťáka,fláká to s ním všema směry,ale tohle by si ke mě nikdy nedovoli.Vím,že žádný návod na "soužití s puberťákem" není,možná jsem to od této knihy čekala,ale nic takového tam není.

Šánka
10.09.2014 4 z 5

Tak jsem se opravdu smála nahlas, knížka pobaví a to je hlavní. Jó, život s puberťáky je fakt nářez, ale naštěstí z toho vyrostou....
a většinou se na ten čas vzpomíná s úsměvem

Neri
16.03.2014 4 z 5

Situace popisované v knize je třeba brát trochu jako nadsázku a s rezervou, sama mám pubertální potomky a neumím si představit, že by se mnou takto zametali. Pro mě to bylo velmi zábavné, vtipné, krásně jsem si u knihy odpočinula a od srdce zasmála. Rozhodně doporučuji a to nejen rodičům náctiletých.

anibeni
04.09.2013 2 z 5

Kniha není špatná. Brala jsem si ji na čtení jako oddychovku, při které se třeba zasměju, ale nějak furt nic nepřicházelo... Jako ano, situace s puberťákama byly občas vtipný, tu a tam se člocvěk trošku zasmál nahlas, ale jinak nic.

Mirul
02.08.2013

Myslím, že po přečtení knihy si každý pořádně promyslí, zda stále chce mít potomky, ale za to se nasměje :)

Sylví
12.05.2013 5 z 5

Super knížka:). Jen je škoda, že se autorka nepodepsala:).

michelin
26.01.2012 4 z 5

včera dočteno, neskutečná knížka :) po dlouhé době, kdy jsem pořád ležela v detektivkách jsem se opravdu nasmála, jen si nedovedu představit, že se zde popisují skutečné zážitky autorky, málokterý rodič, pokud je jen trochu normální by dovolil, aby mu děti takhle skákaly po hlavě, to bylo opravdu přehnané - třebaže dost vtipné
nebo se prostě výchova v Anglii od dost liší, ale rozhodně doporučuji všem, co se chtějí pobavit, odpočinout si a ujistit se, že zrovna to jejich dítko je ve skutečnosti andílek :D