Můj flirt s politikou aneb Příručka pro ministryně

Můj flirt s politikou aneb Příručka pro ministryně https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72759/bmid_muj-flirt-s-politikou-aneb-prirucka-VKf-72759.png 3 6 3

Daniela Kovářová, advokátka, od roku 2008 ředitelka Justiční akademie, od května 2009 do července 2010 ministryně spravedlnosti ve vládě Jana Fischera. Od mládí píše povídky, které publikuje pod pseudonymem Ida Sebastiani. V roce 2008 vydala sbírku vědeckofantastických povídek a mikrohororů nazvanou Minutové povídky a v roce 2009 knížku o lásce a vztazích nazvanou "Láskyplné" povídky. Je autorkou dvou odborných publikací o rétorice a řady fejetonů, komentářů a odborných článků zejména z justiční problematiky. Autorka nyní přichází s třetí knihou, která nese název Můj flirt s politikou a čtivě odráží autorčiny čtrnáctiměsíční zkušenosti ve vysoké politice a v ministerském křesle. Daniela Kovářová v ní s nadsázkou a vtipem popisuje typy úředníků, politiků a novinářů, s nimiž se setkala, i povinnosti ministra v nevážné podobě. Zejména kapitoly nazvané "Technika aneb Soužití s přístroji a materiály", "Bezpečnost především aneb Jak se žije s ochrankou" nebo "Intimní život aneb Muži, sex, rodina a přátele" vás pobaví a zalitujete, že knížka není delší.... celý text

Přidat komentář

Sklenička
09.11.2018 3 z 5

Příjemná oddechovka, nečekejte politologický rozbor. Občas je znát křečovitý pokus o humor, ale jako jednohubka do vlaku nebo podobě dobrý.

Hobo
28.07.2018 2 z 5

S politikou nemá publikace nic společného, o skutečném působení v politice se nedozvíte nic, je to jen směska parkinsonských bonmotů a vtipů, které možno uplatnit na jakéhokoliv ministra bez ohledu na stranickou barvu. Z tohoto pohledu mě kniha silně zklamala. Ne že bych čekal nějaká nečekaná odhalení, ale přece jen ta osobní rovina a zkušenost mohla být alespoň nepatrně patrná.
Nedočetl jsem, takové bylo moje zklamání.


Lenka4
21.05.2017 4 z 5

Vtipné, příjemné, oddechové čtení. Pokud si místo ministerstva dosadíme jiný úřad či firmu, zjistíme, že se podobní lidé a situace vyskytují takřka všude. Jen ti na vyšších místech jsou více vidět.