Matkovražedkyně - Ironický román o zločinu

Matkovražedkyně - Ironický román o zločinu https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430543/bmid_matkovrazedkyne-c5I-430543.PNG 3 22 9

Mrtvá matka a tři dcery, z nichž každá měla dobrý motiv i příležitost. Napjatý vztah matek a dcer se opakuje v mnoha rodinách a v každé generaci. Proč a jak zemřela teta Meluzína a která z dcer jí k tomu dopomohla? Policie o rodinné zkazky nemá zájem, a tak se pátrání na vlastní pěst ujímá rodinná přítelkyně. Rozplétá přitom stará tajemství obou rodin – té s mrtvou matkou, ale i své. Tajemství, které možná mělo zůstat utajeno. Šestnáctá lehce ironická kniha advokátky, spisovatelky a bývalé ministryně spravedlnosti, v níž se najde většina matek a dcer.... celý text

Přidat komentář

kob
09.03.2024 3 z 5

Příběh byl dobrý, ale nevyhovoval mi autorčin styl. To věčné vysvětlování právnických pojmů velmi narušovalo plynulost vyprávění. Chvílemi jsem měla pocit, že čtu nějakou příručku.

DreamerX9
21.09.2023 2 z 5

I za mě nic extra spíše podprůměrné a dějově nezajímavé ale bavili mě autorčiny hlášky i hudební vkus


Dandulka
02.09.2023 2 z 5

Nic moc čtení. Z počátku to vypadalo aspoň na průměrnou knihu, ale s postupem času se mi knížka líbila čím dál tím méně.

vlkcz
30.04.2023 4 z 5

Když člověk dočte, zůstanou v něm otázky. Skutečně se stal zločin? Je někdo vinný? Jak je to s mojí pamětí a vzpomínkami? Otázky, které čtenáře navádějí k inventuře vlastního života a vztahů.
A přitom jde o velice vtipnou knihu, která kromě již zmíněných otázek servíruje i spoustu informací o soudnictví a spravedlnosti, o procesech, které probíhají většinou skryté před zraky veřejnosti.
Nebýt několika lehce rozporuplných myšlenek, které mi úplně neseděly, asi bych dal i 5*, ale i tak z mé strany spokojenost.

novina
18.10.2021 4 z 5

V každé rodině se najde nějaký kostlivec ve skříni. Tenhle příběh je vyprávěn s nadhledem a pro mě překvapivým koncem.

viweb
08.06.2021 4 z 5

Kniha se mi četla dobře, děj plynul hladce, akorát mám z ní smíšené pocity. Že by to bylo způsobeno mým vztahem k matce? Kniha nabádá k zamyšlení a proto ji považuji za dobrou.

rjpl
31.08.2020

Velmi trefné psychologické postřehy zralé pozorovatelky a znalkyně ženské duše.

Verana
17.08.2020 4 z 5

Ze začátku jsem měla dojem, že to bude průměrná kniha, která se mi časem vytratí z paměti. Pak jsem se ale začetla, a nemohla jsem knihu odložit, dokud jsem nedošla na poslední stranu. Psáno poutavě, příběh rodinného tajemství, které navždy ovlivnilo životy hlavních postav, těch, co o něm věděly, i těch, které o něm neměly tušení....
Rozuzlení příběhu bylo nečekané, neodhadnutelné. Vypravěčka v příběhu odskakuje a vysvětluje řadu pojmů z grafologie, psychologie, práva a kriminalistiky. I tyto pasáže jsou velmi zajímavé a nenarušují dějovou linku, ba naopak, skvěle ji doplňují. Vypravěčka na začátku příběhu sama zažije trauma, které však není blíže specifikováno, je tu však odkaz na autorčiny dřívější knihy (Mrtvá z golfového hřiště a Smrt v justičním paláci), kde se čtenář o tomto dozví víc.
Knihu můžu doporučit, mě osobně se líbila.

bagel
05.08.2020 4 z 5

Mně se kniha líbila. Vražda je jen v pozadí a více se řeší vztahy v rodině. Hlavní hrdinka je správně sarkastická a přesně, v každé rodině je něco. Občas autorka zabrousila do práva i psychologie, to bylo určitě přínosem.
Děj měl spád i nečekané rozuzlení.

Autorovy další knížky

Daniela Kovářová
česká, 1964
2017  60%Jak se žije padesátkám aneb Čarodějnice neupalovat
2018  31%Jak chovat muže aneb Manuál pro otrlé
2020  55%Matkovražedkyně - Ironický román o zločinu
2009  73%Láskyplné povídky
2012  54%Sbohem, cizinko

Kniha Matkovražedkyně - Ironický román o zločinu je v

Přečtených37x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce53x
Chystám se číst16x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x