Mrtvé ticho

Mrtvé ticho https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518789/bmid_mrtve-ticho-LlP-518789.jpg 3 27 8

V tomto hororovém sci-fi románu, v němž se hlavní hrdinka a její posádka nalodí na desítky let ztracenou luxusní výletní loď a najdou trosky noční můry, která ještě neskončila, se Titanic potkává s Osvícením. Claire Kovaliková počítá poslední dny do chvíle, kdy se má stát nezaměstnanou – profesně zastaralou –, když vtom její posádka opravující majáky ve vesmíru zachytí podivný nouzový signál. Protože nemá co ztratit a netouží po návratu na Zemi, rozhodne se se svým týmem prozkoumat situaci. Jejich objev je šokující: Aurora, slavná luxusní kosmická loď, která před více než dvaceti lety zmizela při své první cestě sluneční soustavou. Takové nálezné by mohlo Claire a její posádku zajistit na celý život. Rychlá prohlídka lodi však odhalí, že něco není v pořádku. Šepot ve tmě. Záblesky pohybu. Vzkazy načmárané krví. Claire musí bojovat, aby si udržela zdravý rozum a zjistila, co se na Auroře skutečně stalo, než ji a její posádku potká stejně strašidelný osud.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Dead Silence , 2022


více info...

Přidat komentář

Duchoslp
11.04.2024 3 z 5

Podle mě tato kniha do kategorie horror opravdu nepatří. Sci-fi není úplně moje nejoblíbenější čtení, ale tohle nebylo úplně špatné. Místy byl děj trošku rozvláčný, ale zase oceňuji netradiční příčinu zániku Aurory. Takže takový průměr

Ronnie68
09.03.2024 3 z 5

Z počátku jsem si říkala, že je to fakt skvělá kniha, která vtáhla do děje ... vesmírný horor s duchy na výletní lodi ... ale od půlky děje, kdy se kapitánka lodi vrací s jinými lidmi k Auroře ... no už mě to tolik nebavilo ... tady jsem se už prostě v ději ztrácela... ale za super začátek si zaslouží 3


micha-ella
21.02.2024 3 z 5

Nebylo to strašné, natož odpad, jen moc nahuštěný a pomíchaný příběh, minulost mě nebavila, a taky jsem se divila, že duševně labilní žena má takovou funkci. Když někdo knížku odsoudí, vždycky si pomyslím, jestli by jí celou uměl napsat líp.

robinoza
18.02.2024 5 z 5

Skvělé čtení od začátku až do konce.

Bulba
25.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Po knize jsem sáhl díky kladné recenzi v časopisu XB-1 (hodnocení 4). Slovem horor bych ji nenazval, způsob vyprávění (první polovina rozdělené do současnosti a minulosti) mi taky nevadil, psychický stav hlavní hrdinky se mi zdál zpočátku divný, ale nakonec do děje celkem zapadl. Romantická linka (tu asi musí do knihy dát každá současná autorka) zas tak moc místa nezabrala. Motiv korporace, která jde za ziskem přes mrtvoly, není příliš originální, ale příběh nezkazí. Závěr - příjemné čtení na cestu vlakem do Brna a zpět (cca 7 hodin), znovu už ji číst někdy v budoucnu nebudu.

Medovnice
26.12.2023 odpad!

Strašné. Prostě strašné. Nápad dobrý. Zpracování otřesné, na úrovni základní školy. Romantická linka zbytečná a k pláči. Postavy ploché. Takže na základě výborného nápadu vznikl odpad, po jehož přečtení litujete promarněného času.

burianek
23.11.2023 odpad!

Tato kniha se na obálce chlubí "Vesmírný horror pro fanoušky vetřelce a Horizontu událostí". Tak to první ani náhodou. Naletěl jsem. Na knize mi od samého začátku až do konce vadilo snad všechno. Způsob vyprávění z pohledu první osoby a to v přítomném čase. Neustálé odbíhání v myšlenkách do minulosti. JIstá inspirace Vetřelcem tu je, ale působí to lacině a spíše trapně. Vlastně jde o nepovedené kopie zachycený neznámý signál, zkoumání nálezu. Vyšetřování jediné přeživší v záchranném modulu v budoucnosti. Informace o tom, že ztracená loď se našla a vrací se na zem. Tutlání organizace, která je za katastrofu odpovědná. Kdyby šlo o diplomovou práci, jednoznačně jde o plagiát a vykrádačku. Bohužel ale značně nepovedenou a až trapnou. O horor v žádném případě nejde. Chybí jaksi napětí. Popis různě znetvořených mrtvol a to neustále dokola to nezachrání. Do 260 stránky neustále to samé dokola. Mrtvoly, představy, vidiny. Přečetl jsem už hodně knih, ale tato je ze všech nejhorší. Přečetl jsem celé se sebezapřením a to abych měl právo hodnotit. Jakás takás akce na posledních stránkách a povrchní vysvětlení to nezachránilo. Nemám nic proti ženám, ale v tomto případě si stačí dočíst komu autorka děkuje, a došlo mi, proč kniha absolutně postrádá jakékoli technické popisy a vysvětlení. Emoce, emoce a jen emoce.

LenkaWal
18.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Možná trochu spoilery. Nakonec to bylo úplně jiné než jsem čekala. Ale rozuzlení bylo zajímavé, dokonce překvapivé.
Jen pár nelogičností tam bylo. Jak mohl proboha nekdo udělat z Kovalikové kapitánku, na to přece musí být psychotesty.
Načež navazuje další věc, co mi vadilo, že se hlavní hrdinka moc babrá ve svých pocitech ( to do hororu úplně nepatří) a přemýšlí jestli je psychicky v pořádku ( a i když je možná blázen, proč ji nenechají dál velet ve vesmíru).
Kdyby se tohle úplně vypustilo byl by příběh mnohem lepší.
Ale celkově to bylo aspoň napínavé a chtěla jsem vědět co bude dál. Jen jsem chtěla trochu víc strašidelného.
Je málo knížek, které dokážou vystrašit.

Autorovy další knížky

S. A. Barnes (p)
americká
2013  80%Setkání s duchem
2014  82%Čekání na zázrak
2013  78%Zamilované duše
2023  62%Mrtvé ticho

Kniha Mrtvé ticho je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce58x
Chystám se číst43x
Chci si koupit18x
dalších seznamech2x