Setkání s duchem

Setkání s duchem https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145153/bmid_setkani-s-duchem-64bbf4e070d6c.jpg 4 245 52

Mezi nebem a zemí série

1. díl >

Královna školy a hvězda místních roztleskávaček Alona Dareová je předurčena pro skvělou budoucnost. Její život však končí nečekaně pod koly autobusu. Všichni si myslí, že je navždy pryč, ale… Alona zůstala ve světě živých jako duch. Pouze jediný člověk ji může vnímat – spolužák a totální lúzr Will. Podaří se jim překonat vzájemnou nechuť a pomoct jeden druhému? Proč Alona neodešla skrze jasné světlo do onoho světa?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Ghost and the Goth , 2010


více info...

Bulba
Bulba
12.02.2024 5 z 5

Mezi YA nepatřím už skoro 50 let, přesto se mi kniha líbila. Těžko si ale dovedu představit, jak vypadá hierarchie mezi studenty na americké střední škole.

Barakoudel
Barakoudel
13.09.2022 4 z 5

Četla jsem před lety časně poté, co knížka vyšla. Moc mě bavila, jen mě mrzelo, že jsem musela dlouho čekat na vydání dalšího dílu. Kvůli tomu jsem děj trochu pozapomněla a druhý díl už četla s většími obtížemi.


E.T.007
E.T.007
06.09.2022 5 z 5

Wow! Tak toto bolo fakt super! Čítanie som si náramne užila. Dej krásne plynie, námet je zaujímavý a spracovanie perfektné. Bavilo ma sledovať, ako si k sebe Will a Alona hľadajú cestu, ako sa zbližujú. Will mi bol sympatický už od samého začiatku, Alona si ma získala až neskôr, ale v konečnom dôsledku musím zhodnotiť, že som si ich oboch veľmi obľúbila.

Kniha určite stojí za prečítanie.

moma08
moma08
27.06.2022 5 z 5

Tohle bylo oddechové čtení, které mi zabralo jedno odpoledne a jsem za to vážně ráda.
Příběh byl pro mě originální a dobře zpracovaný.
Sem tam mi ukápla slza,jelikož mi bylo líto hl.hrdinky, ale jinak mé pocity ze čtení byly šťastné.

petulkapeta
petulkapeta
07.05.2022 4 z 5

Tak tohle bylo neco úplně jineho..svěží i vtipné, naplněno duchy..

knihomolka27
knihomolka27
19.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Setkání s touto knihou pro mě bylo milým překvapením...v tom nejlepším slova smyslu. Mě si kniha opravdu získala, a i přesto, že pracuje s těmi největšími klišé....je prostě boží. Několik takových knížek mám už za sebou, některé ani nedočtu do konce, natož by se mi nějak víc vryli do paměti. Ale po dočtení prvního dílu, jsem měla chut si ho pořídit a mít ho doma, abych se k němu dyžtak mohla vracet, kdykoli bych chtěla...protože mi zkrátka a dobře tahle kniha zabrnkala na tu správnou emoční strunu...

A je to z mnoha důvodů...
Tak například mi připadá, že je kniha jaksi dospělejší než jiné knihy v tomto žánru...postavy nejsou jen černobílé, docela dost se tam rozpitvávají jejich myšlenkové pochody a řeší se tam i jiné věci než jenom povrchní klábosení a středoškolské problémy...ono to sice těmi problémy začíná, vzhledem k tomu, že postavy jsou středoškoláci...ale následně to proplouvá i k podstatnějším a existenciálnějším věcem.

Líbí se mi, že příběh dává smysl, a dva hlavní hrdinou jsou sympatičtí a každý z nich má nějakou charakteristiku, které se drží, ale zároven se i vyvíjí...nepůsobí to ale nijak nerealisticky.

...
Čtení jsem si užila, a jsem zvědavá co ještě z tohohle téma autorka vykřesá a jak to vyřeší, jelikož to je přeci jen kapánek ožehavé...a těžko říct jestli to skončí happy endem. První díl nasadil ladku opravdu dost vysoko, tak uvidím jak s dalšími díly... Pokud máte rádi milé a povedené romantické duchařiny, tak určitě doporučuju.

Milujivuniknih
Milujivuniknih
25.11.2021 3 z 5

Knihu jsem četla poprvé, když mi bylo přibližně 13 let a byla jsem z ní nadšená. Jen jsem se nedostala k tomu přečíst celou sérii, tak mi přišlo líto, že bych knihy nechala nepřečtené a vrátila jsem se k nim. S odstupem několika let knihu hodnotím třemi hvězdami, je to fajn oddechové čtení, ale příliš mě nyní nenadchlo. Určitě doporučuji spíše mladším čtenářům.

hellena1523
hellena1523
07.01.2020 4 z 5

Milé překvapení! Velmi milé překvapení! Čekala jsem, že přečtu pár stránek a knihu odhodím, coby špatně napsanou blbost, ale náhodou je příběh dobrý (ne moc originální, ale i tak!), postavy dobře vykreslené, dokonce i dialogy jsou povedené.
Autorka píše velmi čtivě, oceňuji, že zmínila (bezvýznamný detail, ale potěšil) seriál Čarodějky (první tři řady s Prue jsou moje srdcovka) a nalákala mě na další díly! Tuhle sérii dočtu a jen mě překvapuje, že tak zapadla... V porovnání s jinými, mnohem známějšími, je narozdíl od nich vážně dobrá :-)

Majakadelcova
Majakadelcova
11.11.2019 3 z 5

Čtení oddechové a děj celkem ubíhal, ale úplně mě duchařina nebere, takže v sérii pokračovat nebudu. Věřím, že své fanoušky si knížka určitě najde.

Liduka
Liduka
07.09.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila. Alona byla správná mrcha, která dokázala každého nadzvednout a Will zase zvláštní podivín samotář. Těším se na další pokračování.

Ana72154
Ana72154
29.08.2019 5 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou v knihovně na polici Právě vráceno a mile mě překvapila. Rozhodně si přečtu i pokračování. Škoda, že není zfilmovaná, protože by mě zajímalo, jak by se s tím filmaři poprali, hlavně s Alonou. Ale na druhé straně je to lepší, mohlo by to dopadnout špatně...

SknihouVrukách
SknihouVrukách
27.07.2018 2 z 5

Toto ma vôbec nebavilo a kniha mi spôsobovala čitateľskú krízu. Hlavné postavy neboli vôbec sympatické. Nemám rada hlavné hrdinky typu kráľovná školy. Kapitoly boli pomerne dlhé, kniha sa mi pomaly čítala. Viac ma bavili kapitoly z pohľadu Alony, ale nehltala som každé slovo. Kniha ma podľa mňa očakávaný koniec. Kedže je kniha s témou duchov mohlo to byť viac napínavé. Mrzelo ma, že nebolo v knihe viac o (pozor spoiler) knihe, ktorú Killianov psychiater píše o Killianovej rodine. Bolo by to také oživenie deja. Som zvedavá na ďalšie dve časti a na ich obsah.

Suou
Suou
10.01.2018 4 z 5

Naozaj veľké prekvapenie... triedil som knižnicu a toto som začal čítať len aby som zistil či to nemám posunúť ďalej... nie ... táto kniha bola super už sa teším na pokračovanie:)

Whisky
Whisky
20.09.2017 5 z 5

Na tohle jsem narazila úplně náhodou,až omylem,jako e-book a dlouho jsem jí ignorovala.Dalším omylem jsem jí přesunula do čtečky spolu s dalšími nepřečtenými knihami a třetím omylem jsem jí otevřela jednou večer.V podstatě se mi otevřela sama,protože moje stařičká čtečka už má svoje mouchy.A tím končí omyly,přečetla jsem jí s chutí a bavila mě.Po poněkud depresivní předchozí Olze Hepnarové to bylo přesně to pravé.Ačkoliv už dávno nejsem "young" a obálka je fakt strašná,knížka je svěží,čtivá,příběh má spád a hned se poohlédnu po dalších dílech,které odrazují už názvem :-).P.S.Pevně doufám,že se Alona hned tak nenapraví !

kaca3606
kaca3606
18.07.2017 3 z 5

kniha mě neurazila, ale ani nenadchla. Je to příjemné čtení, ale nic závratného. je to asi spíš pro mladší čtenáře, mě je 27 a baví mě jiné knihy :)

janelka2
janelka2
14.07.2017 4 z 5

Na to že je to pro děti a mládež se mi to líbilo a do této kategorie již rozhodně nespadám.Znovu to už ale číst nebudu. Ale rozhodně nelituji že jsem knihy četla.

LynnWeiLi
LynnWeiLi
02.06.2017 4 z 5

Tato kniha mě mile překvapila. Zprvu mě odrazoval jak název, tak obálka, ale naštěstí jsem ji otevřela. Ačkoli námět není moc originální, příběh je čtivý, zábavný a je to to správné oddechové čtení. Alona je silnou hráčkou - ano, trochu nafoukaná - ale ona si uvědomuje své chyby a snaží se na tom pracovat. Will je sympaťák, to si nemůžu pomoct :D Rozhodně vyhledám druhý díl.

Baraliska
Baraliska
30.10.2016 5 z 5

Jediná definice, která mě napadá pro tuto knihu je: Zajímavá knížka ;) :).

ledaver
ledaver
11.08.2016 4 z 5

Knihu jsem nějakou dobu odkládala hlavně kvůli obálce. A byla to chyba. Je to dokonalý příklad slov "Nesuď knihu podle obalu". Kniha je čtivá, oddechová a hlavně nenáročná. Takový letní pohodový příběh. Protože jsem od knihy nic nečekala, tak docela příjemně překvapila. Problém jsem ale měla ze začátku s Alonou. Byla neuvěřitelně nafoukaná a nedala se vydržet, nicméně pak byla krize zažehnána a četlo se samo ;). Knihu můžu doporučit.

Terka15
Terka15
12.06.2016 3 z 5

Takhle to dopadne když má kniha hloupý obal a stupidní název. Skvělé oddechvé čtení pro mladé čtenáře, žádná velká love strory která by zničila podstatu příběhu. Dva roky jsem jí odsuzovala kvůli nevkusné obálce, ale potvrdila mi že NEsmím soudit knihy podle obalu aneb díky levné knihy :D Jestli hledáte oddechovou knížku po těžkém období zkouškového kde nebudete muset moc přemýšlet a prostě se jen nechat unášet dějem jděte do toho a nedělejte stejnou chybu jako já! Opravdu mě ta kniha překvapila ... hned otvírám druhej díl :) Pro mě o chloupek lepší než Anna krví oděná (hodně mi to tu knihu připomíná)

Štítky knihy

americká literatura pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Stacey Kade
americká
2013  80%Setkání s duchem
2014  82%Čekání na zázrak
2013  78%Zamilované duše
2023  62%Mrtvé ticho

Kniha Setkání s duchem je v

Právě čtených1x
Přečtených350x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených22x
Knihotéce164x
Chystám se číst85x
Chci si koupit19x
dalších seznamech5x