Most sebevrahů

Most sebevrahů https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500738/bmid_most-sebevrahu-S4G-500738.jpg 3 176 66

Lenina sestra, dvojče, se zabila skokem z mostu. Jenže Lena této oficiální policejní verzi nevěří a je odhodlaná udělat cokoli, aby odhalila pravdu. A tak se rozhodne setkat se s policistou, který údajně nalezl mrtvé tělo. Ovšem na jeho líčení něco nesedí. A jakmile se začnou vyjasňovat poslední hodiny života její sestry, změní se Lenino pátrání v trýznivý, neúprosný boj o vlastní život – boj, který prověří vše, co si myslela, že kdy věděla o ní, a především o sobě samé... Most sebevrahů je novým strhujícím psychologickým thrillerem talentovaného Taylora Adamse, autora akčních bestsellerů Není úniku a Na dostřel.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Hairpin Bridge , 2021


více info...

Přidat komentář

Carpinus-CZ
28.03.2024 3 z 5

Více se mi líbila netypicky první polovina knihy, která byla reálnější, napínavá, často i překvapivá a rozhodně čtivá. Ke konci už byl děj zbytečně natahovaný, dost přitažený za vlasy, odklánějící se od reálně možného a poslední neustále se protahující třetina románu stále obdobnými zvraty mě už příliš nebavila a vzpomněl jsem si na Jo Nesba a jeho zdánlivě atraktivní a ke konci čím dál krkolomnější obraty v ději, které mě ale vždy spíše odrazovaly ...

Janadvorackova
18.02.2024 4 z 5

Nebylo to vůbec špatné. Většina děje se odehrává během cca tří hodin na mostě. Lena řeší smrt své sestry, policajt k tomu má vlastní názor, v kraji zuří hnusný větší požár, který se k jejich pozici na mostě blíží. Ve vzduchu je napětí a popílek z ohně. A hromada otazníků. Chvíli to vypadá na jednu verzi, pak se zase "něco" objeví. Napětí by se nedalo krájet, ale strouhat možná jo. Jednou z výhod příběhu jsou rovnoměrně rozprostřené ingredience. Akce, strach, napětí, smutek, nejistota, očekávání, nebezpečí, různé puchy a představy, jak asi vypadá tělo mladé ženy, když spadne z padesáti metrů. Prý moc dobře ne...


evin84
16.02.2024 4 z 5

Knihy Není úniku a Na dostřel byly lepší. Tato kniha je od začátku rozehrana, napětí stoupá takže ve finále jako Joo ale na 5*to není.

janina66
09.02.2024 4 z 5

Za děj knihy 3* +1* za načtení audioknihy Jitkou Ježkovou Martinem Stránským.
A samostatnému ději. Líbilo se mi střídání z pohledu Cambry a dvojčete Leny. Díky audio byl poslech ok, ale hodně se kniha zbytečně táhla. Až poslední 3až 4 kapitoly byly napínavé.
Není úniku u mě vede. Druhá kniha Na dostřel slabší a tato třetí nejslabší.

Nymfadora.T.
24.12.2023 4 z 5

Poněkud přehnané, ale nakonec to nebylo vůbec špatné.

Mijurija
10.11.2023 2 z 5

Na můj vkus byly některé pasáže velmi zdlouhavé. Několikrát jsem přeskočila řadu stránek a vlastně jsem o nic nepřišla. Co se týká příběhu, tak za mě trochu přitažený za vlasy.

Pavlína2019
10.11.2023 4 z 5

No, skutečně jízda!
Kniha je totiž plná napětí, které nepolevuje.

Tento autor má snad každou knihu bez přestání nabitou elektrikou. Pokud si dobře pamatuji jeho perfektní minulé knihy, vystupuje v nich minimální množství postav. To ale vůbec nevadí. A právě to je zajímavé.

Naprosto jsem nečekala takovou pointu a závěr.
Zároveň mě trošku překvapilo, že je hlavní hrdinka a Asiatka, to bych nečekala.
Zkrátka bylo tam hodně momentů, které mě překvapily, stále mě to nutilo číst dál, děj rychle plyne.

Je ale pravdou, že zhruba uprostřed jsem měla pocit, že jsem trochu netrpělivá a nechce se mi možná číst popis, který byl hodně podrobný.
Ale brzy to přešlo a svištělo to dál.

Jak říkám, kniha je nabitá napětím, dobře napsaná, určitě doporučuji přečíst, budete možná překvapeni.

mila2411
31.10.2023 4 z 5

Po znamenitém "Na dostřel" zcela cíleně vybraná kniha. Díky první knize jsem věděl co asi dostanu a JO, je to tam a funguje to. Možná proto, že je to opět takové "jiné", od začátku hodně zajímavě rozehrané... Na pět * to asi tentokrát nebude, ale spokojenost stále veliká.

Sigurd_Lesandi
29.10.2023 3 z 5

Autorovu prvotní knihu Není úniku jsem četl již před lety a celkem mě nadchla. O to víc mě zajímala tato novinka. Hned ze začátku chci říct, že se mi tu potvrdilo, jak by se autor skvěle hodil pro psaní filmových scénářů, ale s knihami to už je trošku jiné.
Jeho osobitý styl spočívá ve zpracování kratšího časového sledu na jednom místě. To může být poněkud ošemetné. Z jedné strany je to zajímavé pojetí příběhu, ale občas, a to obzvlášť u této knihy, mám pocit, že se v příběhu vlastně nic neděje. Nechápejte mě špatně. Příběh není dlouhý a akce se tu také najde, ale jak se pořád nacházíme na jednom místě při hovoru dvou lidí, nemůžu říct, že by měl bůhvíjaký spád.
Hlavní postava Leny není zlá, ale k srdci mi taky nepřirostla. Můj hlavní problém spočívá v tom, že tak nějak nevidím motivaci v jejím chování. Ano, je smutná, prochází si zatím nejtěžším obdobím v jejím životě, ale stále mi tam chybí ten jasný popud pro kontakt onoho policajta a snahu vyřešit případ na vlastní pěst
Celkově bych to asi zhodnotil jako takovou knižní jednohubku. Neurazí nenadchne. Ale jak jsem říkal na začátku, ve filmovém zpracování by to nemuselo být vůbec špatné!

Kája_95
06.10.2023 3 z 5

Jelikož jsem četla všechny knihy od tohoto autora, které jsou v češtině, tak mohu hodnotit. Nejvíce se mi líbila autorova prvotina, kterou je Není úniku, kterou jsem četla někdy v roce 2018/2019. Autor je mistr psaní tématu, které se drží buď na jednom místě nebo okolo něj. Tato kniha je psána poutavě, chvilku jsem měla krizi a říkala jsem si, že je zatím nejslabší, ale potom jsem se znovu začetla a bylo po krizi. Děj se točí okolo sester - dvojčat a jednoho policisty, který vyšetřoval smrt jedné ze sester Cambry, kterou údajně našel už po smrti - skočila z mostu Hairpin. Její sestře Leně se na tom ale něco nezdálo, proto se rozhodla R. Reycevice kontaktovat a sejít se na již zmiňovaném mostě, kde se nehoda stala.

L.Helena
02.10.2023 4 z 5

Audiokniha
Zpočátku mi to přišlo hodně dobré, napínavé, akční, poutavé, doslova jsem se nemohla odtrhnout. Postupně jsem se ale začala ztrácet v těch různých verzích reality, výmyslů, pravdy a lží, a všechny akční scény, které ty různé verze doprovázely, byly pořád na jedno brdo. Občas přišel zvrat nebo až šokující fakt, takže o dramatické momenty nebyla nouze, ale stejně už zmizelo to počáteční dychtivé nadšení vracet se ke knize každou volnou chvilku. 3,5*

RMarkéta
27.09.2023 4 z 5

Nemám vůbec nic proti tomu, když se v příběhu používají dvě roviny vyprávění, které se v jeden okamžik protnou, vše tak vyjde na povrch a spojí se v jedno. Ovšem tady to působí trošku chaoticky. Hop sem, hop tam. Proto jsem k této knize přistupovala poměrně vlažně. Akční scény příběhu hodně pomohly. Autor je umí. Chvilkami jsem si připadala, že sleduji film. Dle názvu jsem očekávala něco jiného. Závěrečné scény a pointa mi ale všechno mé snažení vynahradily.

broskev28
24.09.2023 3 z 5

Most sebevrahů mě zklamal.
Natěšená po dvou předešlých knihách T. Adamse jsem se vrhla i na tu třetí, abych zjistila, že tady se mu nepovedlo zopakovat onen strhující a nervydrásající hutný příběh na počtu stran, neodpovídajícím běžným thrillerovým měřítkům.

I tady jsou na programu dne překvapivé zvraty, ale těch překvapení je možná až příliš. A hlavně, jak už napsali mnozí přede mnou: všichni jsme jen lidé z masa a kostí, tím spíše křehounká a drobounká Lena. Nedávno jsem spadla z kola a vyřadilo mě to z provozu na několik dní, a to nejsem žádná křehotinka, navíc má zranění se ani náhodou nedala porovnávat s Leninými.

Takže pro mě byl tohle velmi nevěrohodný a přeplácaný příběh, jakýsi nepovedený úkrok stranou. Jsem zvědavá, jestli si v následující knize T.A. dokáže napravit reputaci.

P3_tis
18.09.2023 3 z 5

Námět knihy určitě zajímavý, první půlku jsem se nemohla odtrhnout. Přesto mi to ke konci přišlo již zbytečně zdlouhavé (a to je to tenká kniha) a překombinované.

Holly.W
18.09.2023 5 z 5

Není úniku a Na dostřel byly skvělé. Byla jsem hodně zvědavá na Most sebevrahů, neodradilo mě ani nízké hodnocení. A byla to jízda!
Sledujeme vyprávění z pohledu dvou sester - Cambry, která měla údajně spáchat sebevraždu a Leny, která se snaží zjistit, jak to opravdu bylo.
Kniha má neskutečné tempo. Jeden zvrat střídá druhý. Čtenář potřebuje vědět jak to bylo a jak to skončí. Napínavé jako kšandy! Skvělé!

gordon13
04.09.2023 3 z 5

Číst knihy Taylora Adamse je jako dívat se na akční film. Ten člověk má
nepopiratelný talent pro akce. Jako autoru knižních děl mu uděluji pouze
průměrné hodnocení. U mě za tři!

Mája777
20.08.2023 1 z 5

20. 8. - tak nevím, zda tohle dočtu
10. 9. - dočteno, konečně. To bylo peklo. Knihy tohoto autora asi už číst nebudu. Totálně jsem sáhla vedle. Je to nepřehledné, zmatené, nemožné. Akční, to ano, ale z pohledu hlavní hrdinky až neskutečně moc.
(10. 9. 23 - 20 631 - 58)

MiraRunaway
06.08.2023 3 z 5

Třetí kniha autora. Věděla jsem, co čekat a opět se setkáváme s drobnou superhrdinkou, která má neuvěřitelné fyzické schopnosti. Lenu navíc podezírám, že je nesmrtelná. Zajimave rozuzlení, napětí a čtivost nechybí. Až moc přestřelek a honiček. Místy jsem se v příbězích obou sester ztrácela a nevěděla, o kom vlastně zrovna čtu.

zelda7
30.07.2023 5 z 5

Opravdu velmi akční a napínavá kniha. Líbilo se mi, že se kniha odehrávala v rámci jednoho dne.

veronika7608
11.07.2023 3 z 5

Kniha by šla zkrátit klidně na polovinu. Některé pasáže mě nebavily a přeskočila jsem třeba i deset stran najednou, protože na nich celou dobu probíhala přestřelka. Zajímavý námět, ale zbytečně dlouhé.

Štítky knihy

sebevražda kriminální thrillery

Autorovy další knížky

Taylor Adams
americká
2018  77%Není úniku
2019  72%Na dostřel
2022  68%Most sebevrahů
2024  %Poslední slovo

Kniha Most sebevrahů je v

Právě čtených7x
Přečtených205x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených2x
Knihotéce133x
Chystám se číst146x
Chci si koupit53x
dalších seznamech6x