Modrá rokle (komiks)
kniha od: Jaroslav Foglar & Kája Saudek
KoupitKoupit eknihu
Kreslená komiksová verze Modré rokle od Foglara vyšla poprvé v roce 1984 jako interní tiskovina České speleologické společnosti, v roce 1988 vyšlo druhé vydání
nakreslil Kája Saudek,
Série | Modrá rokle (komiks) 1. |
Žánr | Komiksy, Pro děti a mládež |
Vydáno | 1988, Česká speleologická společnost, Zlatý kůň |
více informací... |
Komentáře (5)
Kniha Modrá rokle (komiks)

Když se spojí dva fenoméni jeden malířský a druhý spisovatelský, pak vznikne nádherný komiks

Vlastním tuto zcomixovanou Foglarovku v podobě kompletní barevné trilogie a můžu klidně přísahat, že díky kresbám v Saudkově podání je lepší než knižní verze. Hospoda s alkoholickými troskami, J. Foglar jako prodavač sportovních potřeb, různé motivy strašidelných stylizovaných lebek a zlodějíček Fretka vytvářejí jednu z nejlepších komiksových sérií Káji Saudka. Poslední část trilogie - Jeskyně Saturn - však není úplně dokončená, protože v ní chybí rozuzlení příběhu pátrání po Elvim - ztraceném kamarádovi. Škoda, že těch komiksových verzí Foglarovek kreslených Kájou nevzniklo víc.

Jako děcko jsem se od toho nemohl odtrhnout, přečteno jako ostatní Saudkoviny v těch letech nesčetněkrát. Dávám naprosto objektivních a sentimentem nezatížených 100%.
Štítky
Jaroslav Foglar, 1907-1999 jeskyňářství, speleologie