UCC Dolores 3 a 4

UCC Dolores 3 a 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524974/bmid_ucc-dolores-3-a-4-65361ada61577.jpg 4 20 5

Po kvapném úniku z Fort Messaoudu nese loď UCC Dolores bývalou jeptišku Mony a Kashe přes vesmírnou pustinu Karmanga vstříc záhadnému cíli. Jakou silou vládne tajemný rudý krystal? Jaká tajemství čekají v bludišti uvnitř mrtvého měsíce a lze zvítězit nad robotickou armádou? Co skrývá Kyklopovo oko, ležící mimo známý vesmír? Svérázná dobrodružná SF Didiera a Lyse Tarquinových ve své druhé polovině vrcholí, zamotává se, překvapuje – a ohromuje.... celý text

Přidat komentář

Covenant
26.01.2024 4 z 5

Ačkoliv tento "dvojdíl" nebyl lepší, než předchozí dvě části, pořád to bylo dobré a nechodil bych s hodnocením tak nízko.

fvalek
26.12.2023 3 z 5

Uf, tak tohle bylo zklamání... Velké finále celé téhle krásné vesmírné odyssey, která tak dobře začala a vykreslila nádherný příběh, se vyřeší v jednom krátkém sešitě, a to tak, že hlavní záporáci skončí v podstatě na dvou až třech panelech. Velký poklad je pak ukrytý tak banálně, až oči přechází. A ne tak banálně, až je to inteligentní, ale fakt hloupě a očekávatelně. Další příběh už je jen takové zbytečné a vůbec ne nutné plácání ve vesmíru, které nemá žádný význam a v podstatě ani žádní poselství. Dokonce i ten velký tajemný příběh Monina originu je tu řečený jen absolutně mimochodem. Možná by to lépe fungovalo v jednom větším souboru, než to takhle dělit na díly s časovou mezerou, ale jako samostatná kniha je tohle finále silně neuspokojivé.

Jediná dobrá věc jsou vzpomínky na kapitána a jeho příběh celkově. Následně nádherná kvalitní kresba, která podtrhuje všechny ty krásy vesmíru. No a pak ten samotný nápad, který tedy v tomhle finále nezáří, ale celkově se mi ten svět i příběh líbí.


Terva
22.12.2023 3 z 5

„Pořád kupředu,
neustále kupředu,
čelit nejhorším bouřím,
a ať se stane cokoli,
nikdy nepomyslet na návrat.“

3 - Rudý krystal
Mám tak trošku pocit, že některé pasáže jsou docela zmatené. Jakoby tvůrci prostě sem tam něco hodně přeskočili. Navíc jsem myslel, že opravdu bude jeptiška Mony zkoumat vesmír a tak . . . ale místo toho jsou uzavření v UCC Dolores a letí neznámo kam. Loď je tak prostě naprogramovaná a nedá se ovládat. Tak že tak trochu protiřečení si anotace vs. obsah. Avšak opět perfektně nakreslený a co se týče scénáře, tak ke konci smutný a veselý.

Citát: Netuším, jestli se ze mě stává někdo jiný, anebo jestli konečně nacházím sama sebe.

4 – Poslední kulka
Další docela dlouhý přeskok v čase. Tady se to dá dokonce vypočítat. Sedm měsíců od strhujících událostí v Konečné poslední štaci. A dramaticky začíná i tento příběh. Rovnou na dvou rovinách. Tak že scénář trochu zmatečný, ale i tak povedený. O kresbě už se snad ani nemá smysl zmiňovat. Je prostě úžasná. Avšak oba příběhy jen zlehka vystihují dobrou kvalitu prvních dvou dílů. Čekal jsem od celé sérii rozhodně víc, než mi bylo předáno a slíbeno v anotacích.

Citát: Kvalitní vizour třikrát denně, to je lék na všechno.

GoodGames
21.12.2023 4 z 5

UCC Dolores 3, 4 ukončuje hlavný príbeh začatý prvým dielom, ale zároveň začína nový a pravdepodobne sa bude jednať o dlhšiu sériu, keďže vo Francúzsku už tento rok vyšiel aj piaty diel série. Inak je to však kvalitné nahláškované akčné sci-fi, ktoré má sympatických hrdinov a rýchle tempo. Štvrtý diel s novým príbehom ma prekvapil a jedná sa tam o záchrannú misiu na zasneženej planéte a na mňa to fungovalo. Bavil som sa.

trudoš
27.11.2023 3 z 5

Tentokrát až příliš jednoduchá akční space opera. Z dobře promyšleného dobrodružství autor vybruslil velkolepým galimatyášem, ve kterém se (spoiler alert!) všichni padouši navzájem vystřílejí a intriky největšího záporáka jsou smeteny jedním rychle rostoucím stromem. Finále odyssey mladičké naivní Mony a ostříleného veterána Kashe se sice nese v duchu spousty vysvětlování jak, co a s čím vlastně souvisí v rámci předchozího děje, ale spíš než překvapení přináší zápletka pocit zklamání z nedotažených ambicí.
Chuť vylepší alespoň hned následující příběh, který funguje maličko samostatně a dává sérii vizi možných pokračování, jež se mohou táhnout do nekonečna a ještě dál. Tady se tvůrci vrací k osvědčenému žánru vesmírné kovbojky a docela se nepářou s tím, komu to natřou a jak moc to bude bolet. Jestli tímhle tempem budou pokračovat i nadále, je otázkou, jak rychle posádka UCC Dolores projde celkovou obměnou, včetně hlavní hrdinky. Jen to zatím příliš nikam nesměřuje, což není úplně dobře.

Autoři knihy

Didier Tarquin
francouzská, 1967
Lyse Tarquin
francouzská

Kniha UCC Dolores 3 a 4 je v

Přečtených24x
Knihotéce24x
Chystám se číst1x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x