UCC Dolores 1 a 2

UCC Dolores 1 a 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521562/bmid_ucc-dolores-1-2-C8b-521562.jpg 4 26 6

Přežít na Trase...? Vyloučeno! Leda… leda že na ni vyrazíte na palubě lodi UCC Dolores a doprovází vás zabiják robotů věčně s flaškou po ruce a milosrdná sestra, která sotva vyšla z kláštera. Pak máte šanci dostat se až do cíle… snad. Svižný příběh Didiera a Lyse Tarquinových vás vtáhne do světa kosmických bitev, vesmírných korzárů a dobrodružství na podivných planetách.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

UCC Dolores


více info...

Přidat komentář

trudoš
16.11.2023 4 z 5

Akční space opera s vychytanou snůškou postav. Ono nezamilovat se do příběhu, ve kterém hříchem nepolíbená jeptiška zdědí pirátskou kosmickou loď, pilota jí dělá gladiátorský ztroskotanec, co v nejlepších letech holýma rukama drtil roboty v arénách a v útrobách lodi se pohybuje podivný android s nejasným posláním, je řečeno dvěma slovy - hodně těžké. A i když se Didier Tarquin proslavil hlavně jako kreslíř, proti jeho scénáři nedokážu říct ani popel – od první strany perfektním způsobem stupňuje napětí, po celou dobu udržuje tajemství a finále zakončuje přesně v tom nejnapínavějším, aby čtenáři nezbylo nic jiného, než zahrnout koupi dalšího alba do svého okamžitého finančního plánu. Stylizace galaktického impéria do kulis Divokého západu je pak pro fanoušky seriálu Firefly Josse Whedona zbožštěnou třešničkou na dortu. Samozřejmě čekáte-li od toho filozofický přesah à la Alejandro Jodorowsky, USS Dolores pravděpodobně zklame. Já si ji naopak pro tu dobrodružnou sci-fi náturu zamiloval.

RaptoR
15.11.2023 3 z 5

Je to zábavné a svěží. Co se nevejde do jedinečnosti světa, to autor nahrazuje postupným odkrýváním a odhalováním tajemství kolem Mony a UCC Dolores samotné. Celek je rychlý a dostatečně akční, byť na pár oslích můstků, kde se v podstatě nic neděje (a mnoho se nedozníte) narazíme i zde. Mě osobně to netrápilo. Po výtvarné stránce je totiž UCC Dolores opravdu pěknou a svižnou podívanou, kde dvě stránky tréninku střelby na kytky v pohodě vydržíte. Nečekejte tedy žádné hluboké myšlenky a hrozivá, nečekaná odhalení.
Více v recenzích.


lordchaos
30.10.2023 4 z 5

Jednoduchý příběh, ale bavil mě a těším se na pokračování.

Terva
14.10.2023 5 z 5

Sirota
vychovaná církví
Nových průkopníků
je vždy zralá
čelit vnějšímu světu!

Postarej se o Dolores.

Vůbec jsem netušil, co se stane, když jeptiška zdědí kosmickou loď. Tak trochu jsem se obával, aby nezačala hledat Boha. Ale jinak to zní jako vtip, že jo? (Jeptiška zdědí kosmickou loď . . . ) A hned, jak jsem Mony zahlídnul, na první stránce (Mony je ta jeptiška), tak jsem si říkal; Ta svatozář nad hlavou, to bude průser! A když jsem uzřel její zelený voči a zrzavý vlasy, už mě Mona měla. A když jsem uzřel Dolores, už mě Dolores měla. Zní vám to jako božské ikony? Tak to vám zní velice správně. Protože já se právě dvakrát zamiloval. Halelujááá!!!!

Malá ochutnávka.
Vykroč do temnot a beze strachu v mžiku,
najdeš stopu Nových průkopníků.
Ukaž světu pravdu čirou,
požehnej jej svojí vírou.
Od vzniku až do zániku,
stopou Nových průkopníků . . .
(Tohle prostě nezvládnu!)

Á já si naopak říkal, že tohle prostě zvládnu. Nadšení hned od první stránky. A navíc jsem se hluboce zasmál. Když Mona se svou Dolores a svým novým pilotem, opouští planetu Neo-Gay. Je v orbitu této planety šrotiště a v něm je kousek trupu U.S.S. Enterprise NCC-1701. Fakt Boží! Kresba (Lye Tarquinová) je perfektní. Nejsou tu žádné extrémní barvy, jen zrzavé Moniny vlasy. Kresba je celkově moc povedená. Scénář (Didier Tarquin) je také slušný. Žádné chození okolo, rovnou začne akce. A ke konci dokonce zažijeme čistou vesmírnou bitvu. Pro mě zatím nejlepší Modrá crew. Myslím, že dvojka UCC Dolores to však překoná.

Citát: Charitu? S bitevní lodí! HAHAHA!!

fvalek
14.10.2023 4 z 5

Modré Crwi se celkem straním, protože bych asi raději jednu pěknou knihu s celým příběhem, než nutnost kupovat si předplatné a jednotlivé tenoučké díly, ale Dolores mě nalákala svým vizuálem a tématem. No a nezklamala!

Celý svět se nese tak trošku mezi Incalem a Kronikami Pandarve. Na jednu stranu krásný neprobádaný vesmír a mnohá tajemství a opravdu originální nápady na různé kosmické momenty a lokace, na druhou stranu krvežíznivý sobecká impéria, zničené neekologické světy a destrukce a smrt. A do tohohle světa je vržena naše holubička sirota Mony, která se možná až překvapivě rychle adaptuje. Je zajímavé sledovat, co vše je pro ni nové a jak si poradí v neznámém světě, ale možná bych s tím pracoval ještě o kapku víc. Její rodinné problémy jsou zajímavé a ponechávají si tajemnost, i když tak nějak tuším, že válečný zločinec možná nebude tak úplně tatík, naopak Kashova kamarádka, Monina dvojnice, tam v tom bude nějaký háček. kash je docela dobrý týpek, který je sice drsný a alkoholik, ale vlastně mi vůbec nijak nevadí. No a třetí člen týmu Tork, ten mi asi trošku vadí, je nudný a otravně tajemný.

Jinak příběh je pěkný, sice taková klasická kosmická odysea, ale zatím udržela mou pozornost a potěšila mě řadou krásných lokací. Příběh okolo Moniny minulosti a původu je dobrý, stránka kosmických válek a bojí tolik ne, ale dá se to přežít. Jsem vcelku naladěný na další díl! :)

GoodGames
09.10.2023 4 z 5

Zápletka o mníške, ktorá zdedí vesmírnu bojovú loď má niečo do seba a dobre som sa bavil. Vadilo mi však nevyrovnané tempo príbehu, inak je UCC Dolores zábavnou sci-fi so sympatickými postavami a vydarenými hláškami. Celé to je svojim štýlom humoru, spracovaním príbehu a aj vizuálom podobné komiksom od Arlestona (u nás známy hitom Ekhö). Čo je však logické, keďže autor Didier Tarquin s Arlestonom dlhé roky spolupracoval.

Autoři knihy

Didier Tarquin
francouzská, 1967
Lyse Tarquin
francouzská

Kniha UCC Dolores 1 a 2 je v

Přečtených30x
Knihotéce26x
Chystám se číst1x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x