Modlitby lona

Modlitby lona https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/254445/mid_modlitby-lona-jwM-254445.png 2 49 10

Sex ako terapia, sex ako únik. Pre niekoho možno priveľa opisov sexuálnych praktík zabiehajúcich do neuveriteľných podrobností, pre iného priveľa sexu vôbec, jedno však autorke Charlotte Rocheovej uprieť nemožno – rozhodne vie čitateľa zaujať a šokovať hneď na niekoľko spôsobov. Dej osciluje medzi dvoma pólmi – sexom a rodinnou katastrofou, ktorá natrvalo poznačila život hrdinky aj život autorky. Tá priznala, že jej próza je z veľkej časti autobiografická, a nazvala ju „strašidelnou dráhou citov“. Nečudo, veď dejiny ľudstva jasne dokazujú, že realita vždy predstihne fantáziu. Osud je majstrovský režisér, keby nakrúcal filmy, už by mal na konte plno Oscarov. V knihe sú pasáže, kvôli ktorým by mal autor voľakedy opletačky s políciou, dnes mu však zabezpečia miesto medzi kandidátmi na niektorú z prestížnych literárnych cien. Ako ju teda charakterizovať – je to autobiografický román, psychologický ponor do ženskej duše alebo pornografia? Rozprávačka príbehu Elisabeth, rovnako ako autorka, sa musí vyrovnať s tvrdým úderom osudu. Je rozhodnutá za každú cenu – a to doslova, ako sa čitateľ presvedčí – udržať svoje manželstvo a vychovať dcéru úplne ináč, ako jej matka vychovala ju. Vnútorný dialóg s milovanou i nenávidenou matkou sa vinie celou knihou. Muky sebapozorovania a porovnávania s inými sú všadeprítomné, čitateľ si nevdojak kladie otázku – robím to aj ja? Kniha, na domácom nemeckom trhu opäť veľmi úspešná, si určite aj u nás nájde priaznivcov, rovnako ako odporcov. Na internetových stránkach si možno prečítať kladné i záporné ohlasy, ale aj tie záporné tvrdia, že ak kniha vyvoláva v spoločnosti takú hlasnú odozvu, bolo potrebné, aby vyšla.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Schoßgebete , 2011


více info...

Přidat komentář

lapagerie
20.01.2022 1 z 5

Tohle byla střela naprosto mimo. Není mi jasné, proč má kniha nálepku erotického románu. Kromě dvou, možná tří sexscén se neurotická hlavni hrdinka jen tak plácá dějem a rozjímá u psycholožky. Dočetla jsem, ale jen silou vůle a jsem šťastná, že jsem si knihu půjčla z knihovny. Vyhodit za ni peníze, pláču ještě teď.

Corso
25.10.2019 1 z 5

Rozcital som ako cmajznuty ebook z netu. Ale nema to uz ani ten drsne perverzne nechutny drajv Vlhkych miest, ktory ma aspon nutil sa masochisticky dostat na koniec knihy. Vzdal som to okolo 60-tej strany. Mam stovku inych knih v poradovniku. Zivot je kratky.


julanka
28.12.2016 2 z 5

Knihu jsem si z nějakého zvláštního rozmaru koupila v Levných knihách, jako údajné super další dílo autorky Vlhkých míst (neznám). Z názvu knihy, anotace, barvy obálky a z prvních stran musí každého okamžitě napadnout - Ha! To bude nějaká těžká erotika! Ale omyl, kromě prvních tří stran, které měly očividně sloužit k nalákání publika Levných knih a kromě třech stran na konci se nekoná žádné drama. Zbytek knihy netvoří žádný děj, jenom rozbor života jedné německé psycho ženy, který by směle mohli použít studenti psychiatrie jako studijní materiál. Ale abych nekřivdila, kromě slabších míst (třeba popis utírání zadku hlavní hrdinky apod.) se v textu objevují i zajímavější pasáže, ze kterých se dá vymámit i nějaké to zamyšlení. A ten happyend byl prostě nádherný..

historikola
25.06.2016 3 z 5

Téma není můj šálek kávy. Přečteno a knížku pošlu dál.

betyy
10.12.2015

po pár stránkách jsem odložila....

svatas007
09.10.2015 2 z 5

Práve jsem dočetl tuto knihu a jsem z ní velmi rozpačitý. Je nutno uznat, že dějová linka má jisté překvapující prvky, ale postupem času a ke konci, se neskutečně vleče. Humor je svérázný, ale v knize už není tolik "zajímavých" a provokativních líčení, jako v předchozích Vlhkých místech.

Vcelku jsem pochopil, že má hrdinka jisté psychické problémy a shledal jsem i paralelu se skutečnými lidmi z mého okolí, ale nějak mne to nebavilo. Mohu-li doporučit, odvážím se knihu spíše nedoporučit. Samostatně bych si ji asi nepořídil, takhle jsem ji získal v balíčku s prvotinou. Plný očekávání jsem se začetl, ale prostě to není ono.

Princezna22
14.10.2014 1 z 5

Tento díl mě velice zklamal... Začátek knihy byl super,ale pak se to nějak celý táhlo v odlišném rytmu než první díl.... Určitě to není knížka,kterou bych doporučila dál.. Autorce se tento díl nepovedl...:( což je škoda...

Adi.h
13.10.2013 2 z 5

Kniha mě zklamala. Po "Vlhkých místech", které mě šokovaly jsem se opravdu těšila na toto dílo. Ale kniha mě bohužel vůbec nezaujala.

Mikejla1308
12.07.2013

Po prvním díle jsem našla odvahu přečíst i toto "dílo" od autorky. Na tolik mě nezaujala a tak jsem ji zase hezky do knihovny vrátila...

Silecia
28.07.2012 1 z 5

Měla jsem tak trochu pocit, že autorka vykrádá svůj první román Vlhká místa. V téhle knize se sem tam objeví podobný motiv jako v její prvotině. Ale i bez srovnání s ní mi tento román přijde silně nepovedený. Sondu do duše mladé psychicky narušené ženy potkávám na každém rohu a už jsem se setkala i s výrazně povedenějšími kousky. O ději se mluvit nedá a hrabání se v minulosti hrdinky je nezáživné.