Moderní rétorika

Moderní rétorika https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108723/moderni-retorika-108723.jpg 3 9 4

Kniha seznamuje se všemi prvky úspěšného přesvědčování od image a etikety mluvčího přes neverbální komunikaci po vlastní zřetelný a srozumitelný mluvený projev. Obsah publikace plně vystihuje její podnázev "Jak mluvit k druhým lidem, aby nám naslouchali a rozuměli", protože technikám vlastní rétoriky jsou věnovány z desíti kapitol pouze tři. Ty se zabývají hlasovým tréninkem, jazykovými prostředky spisovné češtiny a přípravou na vlastní projev. Kniha je doplněna Prezentačním desaterem a přehledem doporučené literatury. ... celý text

Přidat komentář

marti7729
03.11.2023 3 z 5

Trošku jsem měla s knihou problém. A ani ne, protože by neskrývala přínosný obsah, ale spíše jsem se nemohla začíst. V knize je opravdu mnoho tipů, ale zároveň bych očekávala více se zaměřit na cvičení než vysvětlování co je řeč nebo jaké šperky nosit či nenosit. Kdybychom odečetli všechny tyto pro mě zbytečnosti, dostali bychom skvělou příručku s několika druhy cvičení, která mi velice sedla, ale nejspíše by nevydala na knihu. A proto hodnotím, tak jak jsem zvolila. Bylo to pro mě zkrátka málo a očekávala bych více.

Lady.Lucrezia
22.01.2019 3 z 5

Souhlasím s HanaNov. Já jsem tuto knihu měla jako teoretickou oporu ke kurzu autorky, takže ji mám asi s miliardou poznámek dopsaných na barevné lepítka. Faktem ovšem je, že mě zachraňují především ta lepítka a ke zbytku se vracím pouze pro ujištění, že jsem na nic nezapoměla.


ladyba
03.06.2015 3 z 5

Čtivá a v celku sympatická příručka pro ty, co nejsou zvyklí řečnit a potřebují nabýt jistoty. Autorka připomíná i důležitost celkévé image pro dokonalý profesionální vzhled.

HanaNov
19.11.2013 3 z 5

Rozhodně zajímavě pojaté a poměrně čtivé na to, že se jedná o příručku. Komplexní, přehledné, pěkně uspořádané, graficky vyvedené, příjemné a sympaticky působící. Kdo hledá radu týkající se komunikace a veřejného vystupování, určitě najde, leč kniha je opravdu všeobecná, žádné konkrétní nebo detailnější návody zde nenajdete. Knih na podobné a stejné téma je na trhu nepřeberné množství a tato je prostě jedna z nich, třebaže oproti ostatním je opravdu poměrně čtivá:)