Moderní rétorika

Moderní rétorika https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106136/moderni-retorika-106136.jpg 3 9 4

Jak si připravit svůj projev a prezentaci? Jak promluvit přesvědčivě před posluchači a udržet jejich pozornost? Jak zvládnout trému a působit sebejistě a kompetentně? Jak se obléknout a upravit? Jak ovlivnit posluchače řečí těla? Jak trénovat hlas a výslovnost? Jak reagovat na otázky a vystupovat na poradách? Jak pracovat s pomůckami? Jak pronést slavnostní projev? V novém, aktualizovaném vydání úspěšné příručky vám autorka sympaticky, fundovaně a spolehlivě tyto dotazy na mnoha příkladech a tipech zodpoví, jako by předávala své zkušenosti reálnému klientovi. Knížka je určena všem, kteří chtějí zvládnout připravený i improvizovaný mluvený projev.... celý text

Přidat komentář

marti7729
03.11.2023 3 z 5

Trošku jsem měla s knihou problém. A ani ne, protože by neskrývala přínosný obsah, ale spíše jsem se nemohla začíst. V knize je opravdu mnoho tipů, ale zároveň bych očekávala více se zaměřit na cvičení než vysvětlování co je řeč nebo jaké šperky nosit či nenosit. Kdybychom odečetli všechny tyto pro mě zbytečnosti, dostali bychom skvělou příručku s několika druhy cvičení, která mi velice sedla, ale nejspíše by nevydala na knihu. A proto hodnotím, tak jak jsem zvolila. Bylo to pro mě zkrátka málo a očekávala bych více.

Lady.Lucrezia
22.01.2019 3 z 5

Souhlasím s HanaNov. Já jsem tuto knihu měla jako teoretickou oporu ke kurzu autorky, takže ji mám asi s miliardou poznámek dopsaných na barevné lepítka. Faktem ovšem je, že mě zachraňují především ta lepítka a ke zbytku se vracím pouze pro ujištění, že jsem na nic nezapoměla.


ladyba
03.06.2015 3 z 5

Čtivá a v celku sympatická příručka pro ty, co nejsou zvyklí řečnit a potřebují nabýt jistoty. Autorka připomíná i důležitost celkévé image pro dokonalý profesionální vzhled.

HanaNov
19.11.2013 3 z 5

Rozhodně zajímavě pojaté a poměrně čtivé na to, že se jedná o příručku. Komplexní, přehledné, pěkně uspořádané, graficky vyvedené, příjemné a sympaticky působící. Kdo hledá radu týkající se komunikace a veřejného vystupování, určitě najde, leč kniha je opravdu všeobecná, žádné konkrétní nebo detailnější návody zde nenajdete. Knih na podobné a stejné téma je na trhu nepřeberné množství a tato je prostě jedna z nich, třebaže oproti ostatním je opravdu poměrně čtivá:)

Štítky knihy

rétorika

Autorovy další knížky

Alena Špačková
česká, 1958
2009  69%Moderní rétorika
2015  80%Trénink techniky řeči
2011  73%Umění dialogu
2002  87%Markétka už ví, jak na to
2006  80%Medvídek Míša

Kniha Moderní rétorika je v

Právě čtených1x
Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x