Komentáře knihy Debna

maja.davi
01.06.2026

Mám z knihy smíšené pocity. Líbilo se mi pozadí s kouzelníky, zápletka také nebyla úplně špatná. Ale speciální policejní jednotka, kde nevyšetřili vůbec nic? Na to, že to bylo skoro 600 stránek - slabší. Ještě dám šanci dalšímu dílu, ale wow efekt se úplně nekonal.

YKa@
10.05.2026

Kniha se četla dobře, fajn zápletka, byť se dalo odtušit vcelku brzy,, jak to asi je, indicií bylo hodně. Přesto líbilo.

Terka1975
23.03.2026

Vyšetřovatelka Mina a mentalista, který umí něco navíc a dokáže do případů vražd z kouzelnického prostředí vnést světlo. Je to napínavý thriller, který má originální kulisy, vypracované postavy, takže já k přečtení doporučuji. Jen je to opravdu pořádně tlustá porce.

HanWali
14.02.2026

Líbila se mi, pěkně napsané , zajímavé popisování vztahů a vykreslování postav

k@rol
10.02.2026

Vážně nevím. Nevím, jestli se mi to líbilo, nebo ne. Knížka se dobře četla, o tom žádná. Ale opravdu vůbec nemám ráda tento typ řešení a připadá mi, že v současných detektivkách už je to takové klišé, jako dřív bývalo "vrah je zahradník". Páter Knox by dnes neměl na seznamu deset hříchů, ale jedenáct. Takže vlastně asi spíš moc nelíbilo. Navíc mi některé scény připadaly až zbytečně nechutné a kruté.

No, pokud se mi do ruky dostane další kniha série, dám jí ještě šanci, ale raději budu určitě číst Camillu Läckbergovou samotnou.

sloncekhk
20.01.2026

Spojení těchto dvou autorů je naprosto geniální, severské detektivky jsou perfektní, super styl psaní, děj rychle ubíhá, moje první "setkání" s autorů a rozhodně ne poslední, už mám v ruce druhý díl a díky komentářům se určitě "seznámím " i s Erikou.

skalek
28.08.2025

Strašně mi sedí tento švédský styl....
Zbožňuju hlavní postavy i s jejich diagnózami a vadami....jsou takové lidštější než jiní detektivové....
Ponuré počasí...ohhhh...
Připisuji Minu a Vincenta na seznam svých "Rolls Royce" postav- k Sebastianovi od Hjorth Michael
k Saze Norenové (Most i kdyz to není kniha) od Hans Rosenfeld....
A pokračují dále Kult....Mentalita 2.

hanzmb
26.08.2025

Eriku jsem vysloveně hltal, ale Faye už moc čtení pro chlapa nebyla. Rozhodl jsem se vyzkoušet i Mentalistu. Rozhodně to není špatné čtení. Ale je vidět, že se jedná o spojení 2 rozdílných autorů. Ta krimi část je perfektní. Od zapojení Vincenta, po jeho spolupráci s Minou, až po závěrečné finále. Tahle část je dle mého hlavně dílem Camilly. Bohužel ty Vincentovy neustálé úvahy postupně začínají nudit a jen brzdí děj a zbytečně natahují rozsah knihy. Tady se nejspíš projevuje Henrik.

ivoiro
23.08.2025

Tato nová série mě chytla. Dvojice hlavních hrdinů a jejich problémy jsou i hodně úsměvné.

Jiparis
31.07.2025

Smrt způsobená špatně provedeným kouzelnickým trikem. Postupně se dovídáme, že úmyslně. Záhada, která na první pohled nedává smysl se vyšetřováním dostává do minulosti , kde je ke všemu nalezen klíč.

HaHa11
09.07.2025

Hodnocení přidám rozporuplné - líbil se mi příběh jako takový, autorka vykreslila zajímavé charaktery postav, stíny minulosti dopadly na současnost, bylo to přiměřeně napínavé a rozuzlení se obešlo bez zbytečných kotrmelců (i když kdo a proč jsem uhodla už v cca dvou třetinách knihy). Ale proč tolik krutosti, morbidních detailů, nekonečného popisu zvráceností?! To, k čemu došlo, by mohlo být čtenáři podáno i bez potoků krve (a nejen jich)! Z tohoto důvodu ubírám jednu hvězdu a než se pustím do dalších dílů, odpočinu si u něčeho idyličtějšího :).

čtenářP
02.06.2025

Perfektní čtení!!
Fobie Miny se mi líbily extra :-)

šipek
13.05.2025

Tak sérii detektivek s Erikou a Patrikem mám přečtenou celou. V knihovně jsem narazil na další knihu od mé oblíbené autorky, tak jsem neváhal a hned jsem si půjčil všechny tři díly. Po přečtení prvního dílu mě vůbec nemrzí, že mám další díly připravené ke čtení. Jen si myslím, že by knize slušelo méně stránek, ale to je jen takový můj dojem. Kniha se čte velice dobře a dvě dějové linie nejsou na závadu ba naopak. Jen mi trošku vadilo časté zmiňování fobie hlavní policistky Miny a soukromé vztahy. Jinak paráda a jdeme na další díl.

moudivlacek
10.05.2025

Od autorky už jsem četla sérii s Erikou a byla spokojená. Takže jsem byla zvědavá na tuhle novinku.
A že se tedy povedla. Přítomnost se prolíná s minulostí a určitě brzy pochopíte, oč se jedná. Ale na příběhu to nic neubírá.
Mentalista Vincent, autista, je nečekaně požádán policií o pomoc s neobvyklou smrtí. Je to nepovedený kouzelnický trik nebo vražda, to je brzy jasné. Vyšetřovatelka Mina je přesvědčena, že Vincent jim bude velmi nápomocný. Nepočítá ovšem s tím, že ji přitahuje a v jeho blízkosti nemusí skrývat své já.
Příběh plný kouzelnických triků a čísel, příběh o osudech lidí ze speciální vyšetřovací skupiny a jejich skutečných životech. Příběh protkaný dlouholetým zlem, ale také o nečekaném přátelství.
Moc ráda se pustím do dalšího dílu.

marekB78
11.03.2025

Zajímavá kniha, ale vadí mi tam některé postavy. A to nemyslím Minu a Vincenta :)

tereza0684
10.03.2025

Dlouho mě žádná kniha tak moc neoslovila. Hltala jsem každé slovo a tahala tu bichli všude s sebou. Moje první z tohoto žánru, i když mi není zpravidla po chuti. Tohle byla bomba

janastok
18.02.2025

Tohle bylo hódně dobré. Paní spisovatelka krásně vykreslila postavy a pan Henrik tomu dodal šťávu a originalitu. A ty dvě hlavní mimoňské postavy jsou prostě k zulíbání.

studentice
31.12.2024

Objevila jsem novou oblíbenou spisovatelku. Kniha byla napínavá, hlavní postavy jsem si zamilovala a nemůžu se už dočkat, až se pustím do dalšího dílu:)

Dixiii
29.12.2024

Výborný začátek nové série. Už jsem se pustila do druhého dílu.
Spojení Camilly Lackberg, severské královny krimi a mentalisty Henrika Fexeuse se povedlo. Moc doporučuji.

Elapheg
05.12.2024

Možný spoiler:
Tak tohle bylo výborné. Iluze od Camilly Läckberg a Henrika Fexeuse, to je první a vydařený díl pro mne nové série. O knize: Ve Stockholmu je nalezena bedna na kouzelnické triky a jsou v ní meče. Ano, bedna samozřejmě nebyla prázdná a vrah vraždí své oběti podle iluzionistických triků. Totožnost oběti je neznámá a policie se s případem nemůže pohnout z místa. Policistka Mina Dabiriová se obrací na Vincenta Waldera, mistra magie a mentalistu, který toho ví hodně o lidské psychice a policie doufá, že by jim Vincent mohl pomoci s náhledem na myšlení vraha. Vincent zpočátku váha, nakonec ale svolí a stane se policii užitečným pomocníkem. Mina i Vincent mají své třinácté komnaty a díky případu se musí i Vincent opět ponořit do minulosti. Jenže vrah se navíc pokouší Vincentovi něco sdělit pomocí těchto vražd. Dokáže Vincent spolu s policií zprávu včas dešifrovat, než zemře další oběť? To už si přečtěte sami. Věřím, že vás kniha mile překvapí, tak jako mne. :-) Je to poutavé čtení, nechybí napětí, které graduje, dvě dějové linky, vyšetřovací postupy, skvělé Vincentovy vhledy do vyšetřování, velmi sympatická Mina i zbytek vyšetřovatelů, odkrývání soukromí Vincenta a Miny a hlavně postupné odhalování vraha, kdo, jak a proč? Vraha se mi podařilo tipnout částečně, kniha mě hodně zaujala, střed byl maličko slabší. Wau efekt se na konci konal. Takže hodnotím pěti hvězdami a doporučuji tuto knihu jako výbornou detektivku. :-) Jsem zvědavý na druhý díl. :-)

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi