Mezi kořeny

Mezi kořeny https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523711/bmid_mezi-koreny-651c6f644c626.jpg 4 2 2

Výjimečná kniha o tajuplném světě, skrytém mezi kořeny, je díky originálním autorským ilustracím malým knižním uměleckým dílem, které ze čtení o tajemstvích skrytých v půdě dělá zážitek. Kniha srozumitelně a poutavě přibližuje život a procesy v půdě, na kterých je závislá existence téměř všech přirozených ekosystémů na Zemi. Vysvětluje, proč je půda základem života a proč je důležité zajímat se o její fungování a užitečnost. Zajímáte se o životní prostředí a jeho vliv na kvalitu života lidí? Nechte se unést pozoruhodným vyprávěním o tom, jak nás půda ovlivňuje a jak my ovlivňujeme ji. Problematika zdravé půdy je velmi komplexní záležitostí, ale tato kniha vám umožní nahlédnout do ní tak, že vás to bude bavit.... celý text

Přidat komentář

jan6524
03.01.2024 3 z 5

Kniha mě spíše zklamala. Nenašel jsem v ní to co jsem očekával. Je to celé spíše v estetickém duchu, informační hodnota knížky je velmi nízká.

Hanzs
29.12.2023 4 z 5

Novinka od Kazdy se vyskytla pod stromečkem a byla to příjemná jednohubka.
Autorčina kniha popisuje půdu od A do Z, přičemž se věnuje skoro všemu důležitému. Houby, mikrofauna, vztahy, vznik, zahrádka...je v tom fakt všechno pro člověka, který chce o půdě vědět něco víc.
A jako bonus, kvůli kterému stojí za to hlavně (pro mě) knihu otevřít, jsou tu přesně sedící ilustrace v barvách půdy. Odpovídají tomu, o čem je text na té které stránce, jsou hezké, milé a barevně člověku prohlubují "půdní zážitek".
Knihu doporučuji všem jako skvělý jarně-podzimní doplněk k přemýšlení o přírodě, případně zahrádce. No anebo ji lze uchopit jako další díl Wohlebenovy série o stromech (ať už pro dospělé či pro děti).


Štítky knihy

příroda přírodní vědy člověk a příroda půda, hlína ekosystémy

Autorovy knížky

2023  70%Mezi kořeny

Kniha Mezi kořeny je v

Právě čtených1x
Přečtených3x
Knihotéce1x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x