Městečko jako malované

Městečko jako malované https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37995/mestecko-jako-malovane-37995.jpg 4 44 10

Petr Rybář série

< 2. díl >

Reportér Petr Rybář je znechucený novinářským skandálem, jehož obětí se stal, a proto odejde ze světa velké pražské žurnalistiky a koupí si malé místní noviny. Když však přijede převzít redakci, najde bývalého majitele zastřeleného...

Přidat komentář

DzordanoChruno
19.09.2023 odpad!

Takú hlúpu knihu som už dávno nečítal. 90% z nej sú chlastanie a krčmové tlachy, vo zvyšku hlavný hrdina - tučný chmuľo, vydierač a nesympaťák, zaľúbený do seba, mudruje o živote, kláti mestské paničky a odhaľuje vrahov. U kníh mám rád mnohorozmernosť, dotyk hlbokého, nadčasového. Táto zlátanina má len jeden rozmer, priamku nudnosti a zbytočnosti, ktorá sa tiahne donekonečna.

rodak
26.04.2023 5 z 5

Hlavní hrdina sympaťák, žádné zbytečné tlachání jako z jiných knih autora. Příběh skvěle jede až do finále. Chválím.


salexice
10.10.2022 4 z 5

patří k mým nejoblíbenějším knihám tohoto autora. Sama jsem přemýšlela, čím je mi tak blízká. Pochopila jsem po návštěvě rodného městečka - dokonalé vykreslení lidí maloměsta, jejich smýšlení, postoje a lpění na jistotách - zkrátka městečko jako malované. Petr Rybář, hlavní hrdina knihy, je pro mě nejsympatičtější postavou autora. Na rozdíl od Míši Najmana není Petr tak arogantní, suverénní, má reálná očekávání a jeho cynismus baví. Takže jsem mu to zadostiučinění na závěr přála i přesto, že do anděla měl daleko.

K.Katynska
06.03.2022 5 z 5

Prostě skvělá! Nevím proč, ale je to jedna z knížek, která mi přirostla k srdci nejspíš už napořád a kolikrát ji čtu stále dokola. A zbožňuju její název :D

čef
19.08.2020 5 z 5

Musí přiznat, že jsem příjemně překvapen. Takový na naše poměry drsný, propracovaný příběh se moc nevidí. Hospodská řeč nevadí, hrdina se s nikým příliš nemazlí a odhaluje jedno tajemství městečka za druhým, jako na běžícím pásu. Příjemné osvěžení.

JancaMia
22.10.2018 5 z 5

Asi moje nejoblíbenější společně s karnevalem trpaslíků a reportérem a mužem na prodej a berunkama. :)

bábuška
10.10.2018 5 z 5

Pavla Frýborta ráda čtu, proto jsem byla ráda, že jsem objevila tuto knihu. Začátek mi připadal psaný celkem v humoristickém tónu, s přibývajícími stránkami přecházel do skorodetektivní polohy. A dále nám děj ukazuje maloměstské figurky, rádoby příslušníky 'lepší' společnosti, ovšem každá z nich má svá tajemství a tzv. kostlivce ve skříni. Nově přistěhovalý novinář, jinak hlavní postava románu, zvědavostí sobě vlastní, se začíná o některé podivnosti zajímat, dostává se tím do nepříjemných situací, ale nakonec odkryje několik závažných zločinů. Děj knihy je zajímavý a kniha je velice dobře napsaná, ovšem celkový dojem kazí na jedné z posledních stránek jediná, do očí bijící hrubá chyba. ( Vyšetřující policista a onen novinář při poslední úvaze jeden detail nerozebíralY. Pravděpodobně chyba tiskárny) Celkově hodnotím velice kladně a doporučuji. Dávám 5 hvězdiček.

Monulka18
30.01.2016 5 z 5

Kniha mě hodně bavila, četla se mi dobře. Trošku mě zklamal konec, doufala jsem, že to dopadne trošku lépe, ale chápu že ne každý příběh musí skončit happy-endem.

mineralka
09.10.2014 3 z 5

Četla se dobře.

jprst
26.10.2011 4 z 5

Román volně navazuje na předchozí (Reportér, r. vydání 2001) a ukazuje, že ani regionální žurnalistika nemusí být bez napětí, zvláště když se všichni v městečku dobře znají a spoustu toho o sobě vědí. To bývá někdy i nebezpečné.

Kniha Městečko jako malované je v

Přečtených76x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce49x
Chystám se číst14x
Chci si koupit1x