Kdo vraždí v Černých lesích

Kdo vraždí v Černých lesích https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528594/bmid_kdo-vrazdi-v-cernych-lesich-6581e276a25e1.jpg 5 1 1

Meč a pergamen série

< 2. díl >

V Českém království vládne Jindřich Korutanský, kterého již nikdo nebere vážně, zemí zmítají nepokoje, a aby toho nebylo málo, někdo začal vraždit významné představitele městského stavu, jejichž statky se nacházejí v oblasti tzv. Černých lesů. Jindřichovy starosti přitom prohlubuje fakt, že se jedná o jeho stoupence. Vypátráním vrahů jsou proto králem pověřeni velitel posádky Pražského hradu rytíř Blahota z Lítožnice a jeho přítel mnich Kryštof ze slavného Zbraslavského kláštera. Je možné, aby pachateli uvedených zločinů byli tajemní křižáčtí rytíři?... celý text

Přidat komentář

nero 13
04.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak jsem se znovu potkal s bratrem Kryštofem a jeho přítelem rytířem Blahotou z Lítožnice, které jsem poznal v knize Království za Džbán. Děj v tomto pokračování ovšem časově předchází tomu co se stalo při obléhání hradu Džbán.
Jak už název napovídá Kryštof s Blahotou pátrají po vrazích kteří řádí v okolí Prahy a rozsévají strach mezi zdejšími usedlíky. I když výsledek vyšetřování dopadl jinak než jsem čekal, tak už z toho důvodu že zadavateli vyšetřování byl královský pár, Anna Přemyslovna a Jindřich Korutanský, který patřil mezi nejneschopnější vládce který jsme kdy měli, tak se vlastně není čemu divit.
Podle náznaků v této knize se Kryštof s Blahotou seznámili při vyšetřování vraždy krále Václava III. a docela bych uvítal i díl z této nové série, který by se této událostí, která tak změnila chod našich dějin věnoval.

Kniha Kdo vraždí v Černých lesích je v

Právě čtených1x
Přečtených2x
Knihotéce34x
Chystám se číst13x
Chci si koupit5x