Matkou na půl úvazku

Matkou na půl úvazku https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449860/bmid_matkou-na-pul-uvazku-HUR-449860.jpg 4 51 12

Ambiciózní žena se ocitá před těžkým rozhodnutím. Stojí takřka na nejvyšší příčce své kariéry, manžel však touží po dítěti. Jak situaci vyřešit? Biologické hodiny bijí na poplach. Ač nerada, na mateřství přistupuje a předpokládá, že s ním přijde i mateřská láska. Nic takového se však nestalo, kupředu ji žene budování životní dráhy. Rodičovských povinností se ujímá manžel, rostoucí dcerce však chybí matka. Čeká na ni, věří, že si pro ni maminka vyšetří čas. Život však s mladou rodinou nečekaně zamotá tak, že čtenáři knihy běhá mráz po zádech.... celý text

Přidat komentář

Josh
22.02.2022 4 z 5

Psychologický román pro ženy byl 1.pokus z této „branže“ a zároveň 1.kniha této české autorky. A byla to „bomba“! Jednoduché výstižné věty daly příběhu spád, charaktery, činy i pocity jednotlivých osob byly vykresleny dokonale. Hlavní postava Ivana je spíše bezcharakterní, ale reálnost jejího života a dnešní doby jsou alarmující. V jejím případě to nebyla plíživá změna, byla prostě taková a bohužel s tím nikdo nic nesvedl. Doporučuji přečíst jako odstrašující příklad a také jako jistou možnost být pozorný vůči lidem v blízkosti - třeba ještě půjde v jejich životech něco změnit, zlepšit…. Nejen děti potřebují slyšet, že na nich záleží! Autorčina „vsuvka“ mimo-smyslového světa není nic, co by čtenář nepřekousl.

kiraa
24.11.2021 5 z 5

Někdo dítě chce, má ho. Někdo chce a nemá ho. A taky někdo nechce a musí mít. Aby se neřeklo, aby chlap neremcal a popřípadě nepláchnul tam, kde ho mít bude.
IVANA. Úspěšná žena se závratnou kariérou na ministerstvu. Disponující tím opojným pocitem moci, ale i nemalými prostředky. Žádná socka, která jezdí mastnou tyčí. Brrr, z těch se totiž Ivaně dělá úplně šoufl.
ANEŽKA. Mimi narozený do zlatý kolíbky a nej bejváku v širokým okolí Brna. A tím to pěkný končí. Ivana s Anežkou vydrží sotva šest týdnů a prchá do svýho nóbl kanclu v Praze. Anežku přebírá hospodyně a chůva v jednom. Ivana se vrací do Brna jen na víkendy, tedy občas a s pocitem znechucení. Anežka věčně škemrající o máminu pozornost jí vyloženě nebaví. Takovej malej, otravnej šváb.
MOJMÍR. Úspěšnej podnikatel a otec Anežky, za kterou by dal život. Vidí, že je všechno špatně, jen není schopen Ivanu změnit a probudit v ní “mámu”.
Všechno má svůj začátek a konec. Život rozdá každýmu karty. Někdy dobrý, někdy špatný. Ale někdy ani esa a trumfy nemusí znamenat, že se ty kolečka v soukolí osudu nerozlámou úplně napadrť. Klobouček, paní Věro s talentem od Boha.


alnahu
19.03.2021 5 z 5

(SPOILER) Velice smutný emotivní ,psychologický román ze života. Příběh Ivany ,které donutí biologické hodiny ,aby měla dítě ,ale nechce se vzdát své kariery. Narodí se jí dcera a ona přehodí své mateřské povinnosti na manžela a hospodyni .Jak děvče roste čím dál víc jí chybí láska matky ,tu ale od ní marně očekává. Touha po mateřské lásce končí tragicky a ani to matku nijak nezmění. S této knihy opravdu mrazí.

mirinda973
05.02.2021 5 z 5

Na román celkem neobvyklé téma a to nadpřirozeno. V této knížce je, ale velmi hezky a čtivě napsáno. Mně jako mámě se hlavní autorka zajídala a její chladné chování a city k dceři mě pobuřovaly. Ale tak to má být...knížka, při které necítíte emoce Vám nic nedá. Doporučuji

Nikychlupova
22.10.2020 5 z 5

Nejsmutnější kniha, kterou jsem četla, velmi silná a emotivní.

gargamelka
04.10.2020 5 z 5

Velmi silný příběh, který nejde jen tak zapomenout. Nosné téma mateřství a kariéra. Jakýsi mamon... vztahové peripetie, lehké nadpřirozeno... a jak to celé dopadne...

zdehan
17.08.2020 5 z 5

Moc pěkná a smutná kniha přečteno za jeden den nešlo to se od knihy odtrhnout.

lucie9998
23.03.2020 4 z 5

Vím, že je to pouze smyšlený příběh, ale "matku" v knize jsem doslova nenáviděla. Kniha je velmi dojemná, určitě stojí a přečtení.

Petraca
23.01.2020 5 z 5

Nádherná kniha. Plakala jsem a plakala. Paní Řeháčková to prostě umí.

Ann98
31.01.2019 5 z 5

Bravurně napsaný příběh, který jsem četla už několikrát a stále se k němu můžu vracet. Příběh o úspěšné ženě, která obětovala manželství a mateřství své kariéře mě nikdy neomrzí. Bohužel i dnes a denně se setkáváme s tím, že lidé kvůli vlastním ambicím zapomínají na své děti. Je to smutné, ale čím dál častější. Právem mě tento příběh chytil za srdíčko a patří do mé Top 3 nejlepší knížky od této autorky. Kdo ještě nečetl, tak jedině doporučuji!

1v8na
09.09.2014 4 z 5

Doufám, že já taková matka nebudu a že se ve mnľ mateťský cit probudí. Nedokázala bych žít s vědomím, že jsem zabila svoje vlastní dítě. Šla bych se oběsit. navíc by mě děsilo, kdyby se mi pak to dítě zjevovala před očima. Nikdy nedám přednost kariéře na úkor dítěte. Bude moje a budu si ho chránit a vychovávat jak nejlépe dovedu.

mariva
15.10.2012 5 z 5

Knížku jsem přečetla na jeden zátah - zajímavá, neobvyklá. I když téma komunikace se zemřelými působí neuvěřitelně, kdo z nás ví, co všechno je mezi nebem a zemí? Každopádně velmi čtivě napsáno a stojí z apřečtení.