Dokonalý sen

Dokonalý sen https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144151/bmid_matched-dokonaly-sen-mto-144151.jpg 4 334 46

Matched série

< 2. díl >

V dokonalém světě o všem rozhodují správci - za hranicemi společnosti však jejich pravidla neplatí... Kdesi v nejisté budoucnosti pátrá Cassia ve vnějších provinciích po Kyovi, jehož sem Společnost odvedla spolu s dalšími nepřizpůsobivými na jistou smrt. Když zjišťuje, že se Kyeovi podařilo uprchnout do velkolepých, ale divokých a nebezpečných kaňonů, neváhá i ona sama riskovat život – po vysilujícím utěku z pracovního tábora se vydává po Kyových stopách do Příčného řezu, tajemného místa, v němž prý lze nalézt poslední záblesky svobodného života a možná i Vzpoury, k níž se Cassia touží přidat. Jenomže přeje si to samé i Ky, jenž toho o sobě zamlčuje mnohem víc, než se původně Cassie zdálo? A jaké tajemství skrývá Xander?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Crossed , 2011


více info...

Přidat komentář

Ketfl
10.02.2021 3 z 5

Tento díl byl za mě o něco slabší, než díl první, ale hlavní důvod proč ubírám hvězdy je spíš to, že mi na knize něco nesedí. Děj byl fajn, pěkně plynul, byla tam i akce, ale chybí mi tam prostě nějaká hloubka, při které se čtenář do děje může víc vžít. Postavy nejsou moc popsány, všichni mají hrozná tajemství, která ale po částečném vyplutí na povrch nejsou zas tak hrozná. U popisu prostředí jsem si to stejně vůbec nedovedla představit, jak to tam vypadá. Celý děj se točí hlavně kolem toho, že Cassia hledá Kye, ale když se najdou, vlastně se zase hnedka rozejdou. :-D No, samozřejmě se pustím i do třetího dílu, protože mě zajímá, co s tím autorka vymyslí...

rencovav
15.12.2020 4 z 5

Když jsem před pár lety četla první díl, bylo to pěkné. Druhý jsem číst začala, ale po pár stránkách mě to nějak přestalo bavit. Teď jsem se k tomu vrátila a jsem strašně ráda. Není to dokonalá knížka, ale je to pěkné. Čte se dobře, dává smysl, postavy mě neštvaly. Naopak odrážely řadu mých pocitů. A jsem ráda, že ne každý druhý díl z Young adult trilogií je špatný. :)


Arsinoe_06
26.02.2020 2 z 5

Smarja to bylo utahany...Jako prvni dil mne pomerne zaujal, tak jsem logicky hned sahla po dalsim, ale pripada mi ze tenhle i kdyby byl o polovinu kratsi, tak bude porad dlouhy...neskutecne nudne pasaze o nicem, Fakt by se to dalo shrnout na par strankach... No prectu si i treti, at vim jak to dopadne, ale po slibnem zacatku pro me zatim spise zklamani...

Kacennnka
04.11.2019 4 z 5

Někde hodně na pomezi mezi 4* a 5*. Čtyři hvězdičky asi nejsou fér, ale Cassia je někdy fakt otravná a navíc si potřebuju nechat rezervu na další díl. :) Btw. Někteří autoři by si měli ujasnit, co je konec a co ne! Grrr...

Clea259
08.05.2019

Ahojte, máte niekto na predaj túto knihu?

Barbara182
25.03.2018 2 z 5

Pořád jsem se toho o Společnosti či Vzpouře moc nedozvěděla, celá kniha byla de facto o tom, že Cassia hledá Kye a Ky hledá Cassiu :-( Do třetího dílu jsem se pustila spíš ze setrvačnosti...

gabriela-r
05.10.2017

Podle mě je tahle kniha pro všechny, co přečetli Hunger Games, hodně slabá... Opravdu jsem snažila, ale druhý díl jsem už dočíst nezvládla a ke třetímu nesebrala dost sil...

EvikU.
08.04.2017 3 z 5

Obálky knih této série jsou pěkné, ale tím to asi končí. I když musím říct, že druhý díl o kapku lepší než první. Aspoň zde byla nějaká akce. A rozhodla se, koho bude milovat. Šla hledat Kya.

Edona
23.11.2016 5 z 5

Mnoho čtenářů píše, že je druhý díl zklamal. A já se jen ptám, jak je to možné? Vždyť oproti prvnímu dílu, kde nebyla žádná akce, je druhý díl akcí přímo nabitý. Nemohla jsem si pomoct a četla jsem a četla. Moc se mi pokračování líbilo, i když můj oblíbený Xander tam moc nevystupoval. Těším se na třetí a zároveň závěrečný díl.

Turmee
02.11.2016 4 z 5

Na rozdíl od prvního dílu mě tento bavil už od začátku a těžko jsem se od knížky odtrhávala. Děj měl spád, prožili jsme si několik těžkých chvilek i okamžiků štěstí a lásky. Pořád mi v příběhu chybí něco originálního, mám pocit, že tohle jsem už několikrát četla, takže většina zvratů není nijak překvapivá - a přesto se tím prokousávám jako nadšená dvanáctiletá holka. Už se těším na třetí díl. :)

pink_ivy
15.07.2016 2 z 5

Druhému dílo jsem dala šanci i přesto, že mě první díl moc nezaujal. A musím uznat, že ani druhý díl se mi moc nelíbil, právě naopak byl ještě nudnější. Děj se hrozivě táhnul, strašně dlouho se tam nic nedělo a já přiznávám, že jsem místy přestala úplně vnímat.
Opět mi to přijde jako, kdyby si autorka přečetla několik dystopických novel a pokusila se je dát dohromady, jenže to nefunguje, protože děj není dostatečně zajímavý a hlavně autorka nedokázala napsat postavy tak, aby vám nebylo úplně fuk co s nimi bude. 2*

Mozkovna
15.06.2016 3 z 5

Kniha dokazuje, že nic není dokonalé. Bez světla nemůže být tma a den nemůže být bez noci. Údajně dokonalá Společnost má v rejstříku čím dál více „nedokonalostí” a Cassia je v druhém díle jednu po druhé odkrývá. Krutost, moc, smrt, lži... na tom Společnost stojí, ale tvář má nevinnou. Podobně je na tom ovšem Vzpoura, ke které se Cassia chce přidat.
Střídání pohledů mezi Cassiou a Kyem ještě více utvrdilo moje přesvědčení, že je Ky moje nejoblíbenější postava. Nových postav v příběhu přibylo, ale nebylo to nepřehledné. Děj se odehrával většinu knihy v Příčném řezu a bylo zajímavé se neustále dozvídat nové věci, ať už o Společnosti, farmářích, anomálech apod.
Druhý díl se mi líbil asi tak stejně jako ten první. Putování krajinou bylo hezky popsané a z pár nezodpovězených otázek se stalo hned několik. Doporucuji.

Barbra06
23.05.2016 3 z 5

Pro mě trochu slabší, než první díl, ale i tak se vrhnu na třetí díl, ať vím, jak to dopadne.

milunka21
09.04.2016 5 z 5

sSkvělí příběh pokračuje.... :-) Celou dobu jsem byla napnutá jestli se najdou :-)

Adriana21
21.03.2016 2 z 5

Pro mě velké zklamání. První díl paráda, ale tento druhý pro mě prostě ne. Musela jsem se vážně nutit, aby jsem si knihu znovu vzala a vůbec ji dočetla. Některé pasáže se mi docela táhly a byly nezáživné. Snad se někdy donutím přečíst ještě třetí díl.

Madlenkačte
15.11.2015 5 z 5

O trošku slabší než Dokonalý pár, ale stejně jsem jí hltala a rychle přečetla. Jen Ky mě trochu zklamal. Všem moc doporučuju k přečtení. A teď hurá na Dokonalý svět.

deedulka
24.08.2015 3 z 5

Hodně se v tomto díle řešil život v pracovních táborech a na útěku před Společností...takové válečné podmínky po celou dobu a poněkud depresivní. Chyběl mi popis života a struktury ve Společnosti, ale v posledním díle si ho snad ještě užiji. Trochu mne nudilo neustálé opakování úryvků básní a hledání kousků knih a nejen to...nudných částí tam bylo více...chybělo tomu trochu více šťávy a spád :) Nesmíme také zapomenout na mnou zavrhované vyprávění příběhu z pohledu více postav - Cassie a Kye. Člověk se občas ztrácí, kdo zrovna vypráví. No každopádně ve třetím díle nám přibude ještě pohled Xandera, abychom si to řádně užili. :) V knize se objevily také nové postavy, které děj trochu obohatily. I když to není trhák, tak jsem zvědavá, jakou zápletku autorka vymyslela na třetí díl a jak to všechno zakončí.

Davina
14.08.2015 4 z 5

Tenhle díl byl o poznání lepší, i když se mi stále nečetl moc dobře. Příběh to je určitě zajímavý a zakončený tak, že se nedozvíte konec, dokud si nepřečtete poslední díl. Dále se mi líbilo, jak se střídaly kapitoly Cassii a Kye.
PS: Jsem jediná, kdo nevěří Vzpouře? Podle mě je to skoro totéž, jako Společnost.

marasaj
06.08.2015 4 z 5

Na začátku mě to moc neoslovilo. To se však od druhé třetiny změnilo. Četlo se to skvěle a rychle.
Od poloviny knížky jsem myslela na to, jak to dopadne. Konec byl pro mě částečně překvapující, ale z části ne. Každopádně se pustím do třetího dílu. Dávám hvězdičky, protože příběh mě donutil přemýšlet nad věcmi, v našem - skutečném světě.

vedana
30.07.2015 3 z 5

První díl byl příjemně čtivý, ale tento díl mě moc nezaujal, ale dočetla jsem. Bohatě bych si vystačila s
prvním dílem. Asi to je tím, že knížka je spíše pro mladší a já v tom hledala něco víc.

Štítky knihy

antiutopie, dystopie, kakotopie

Autorovy další knížky

Ally Condie
americká, 1978
2012  73%Dokonalý pár
2013  72%Dokonalý sen
2013  71%Dokonalý svět
2021  77%Hlubina

Kniha Dokonalý sen je v

Právě čtených5x
Přečtených532x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených14x
Knihotéce270x
Chystám se číst187x
Chci si koupit52x
dalších seznamech12x