Nepřítel z paralelního vesmíru

Nepřítel z paralelního vesmíru https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12217/bmid_nepritel-z-paralelniho-vesmiru-g4g-12217.jpg 4 20 4

Jedna z řad knih, ve které se nevyskytuje Mark ani Ray, Pozemskou unii ohrožují neznámé lodě, které patrně přilétají z paralelního vesmíru. „Okno“ mezi oběma světy se nachází v mlhovině Orionu. Pozemšťané tam potřebují vybudovat základnu, a proto se snaží kontaktovat zdejší obyvatele – jednobuněčné bytosti Entameby. Ti však jsou ochotni jednat pouze s kapitánem Jessem Kanem, který je už pět let nezvěstný na jedné vzdálené planetě. Veliteli lodě Sírius se podaří kapitána najít a přesvědčit ho, aby pomohl Pozemské unii. Brzy nato je však Sírius napaden nepřátelskou lodí a jeho cestující včetně Kana zajati útočníky z paralelního vesmíru…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Attaque parallele , 1976


více info...

Přidat komentář

Terva
06.04.2024 5 z 5

„Jestli vaši muži
nejsou schopni poradit se
s hrstkou
degenerovaných primitivů,
pak si ani nezaslouží žít.“

Opět další z příběhů v sérii Mark Stone bez Marka a Raye. A druhý příběh se sympatickým ochranářem primitivních civilizací kapitánem Jessem Kanem. Jen pro upřesnění, Jess Kan byl napsán o několik let dříve, než Jean-Pierre Garen začal psát příběhy s Markem Stoneem. Nepřítel z paralelního vesmíru byl napsán v roce 1976, kdežto první kniha s Markem Stoneem, Poslední obyvatel z planety Zwor, byla napsána až v roce 1982. Tak že ten chaos vydávání příběhů stále pokračuje a přináší nová a nová překvapení.

Malá ochutnávka:
Když si Kan zvykl na přítmí, začal si prohlížet vězení. Podlaha byla z udusané hlíny a posypaná napůl shnilým listím, které sloužilo zřejmě za podestýlku. Větralo se tam dvěma malými otvory těsně pod stropem.
Vzadu leželo na zemi asi dvacet zcela apatických vězňů.
Pozemšťané ještě nějakou dobu zůstali stát, potom klesli k zemi. Někteří, a byli mezi nimi i tvrdí lodníci, propukli v pláč . . .

Příběh je opět akční, plný překvapení a smrti. Jess Kan se v první knize usídlí na jedné planetě, kde žije se svou družkou Brit. Objevují se zde opět rosolovití humanoidi, kteří si Jesse Kana žádají, jako mluvčího unie. Jess Kan se vydává na další dobrodružství. Jeho málomluvná žena je s ním. A to ona připravuje zajímavá překvapení v příběhu, i když vlastně skoro vůbec nemluví. A objevuje se zde i strojník Gregory. Pokud nevíte, o čem to tu píšu, doporučuji si nejdříve přečíst příběh s názvem Magnetická bouře.

Citát: Vysekl mu facku něžnou jako náraz buldozeru a hned nato druhou.

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.


Eigis
16.11.2014 5 z 5

Dobře promyšlený příběh s tématikou nacismu a rasismu ve sci-fi světě. Většina hlavních postav se objevila už v ,,Magnetické bouři", nyní jsou, ale v ještě lepším příběhu. Mark Stone rozhodně stojí za přečtení.

Lusa
10.04.2011 5 z 5

Skvělé, musím řici, že jsem se na konci odhalení velmistra velice bavila XD

Štítky knihy

paralelní světy

Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král

Kniha Nepřítel z paralelního vesmíru je v

Přečtených52x
Doporučených1x
Knihotéce34x
Chci si koupit3x