Operace Bakchus

Operace Bakchus https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12200/bmid_operace-bakchus-8l3-12200.jpg 4 36 5

Mark Stone s androidem Rayem jsou tentokrát pověřeni diplomatickým úkolem: na primitivní planetě Mira mají vyhledat agenta Vesmírné policie, o němž dlouhou dobu nejsou žádné zprávy. Celou akci organizuje admirál Neuman. Brzy se však ukáže, že všechno je jinak. Z dotyčného agenta se vyklube sličná dívka Lisa Carltonová a údajně bezpečná mise se změní v nejnapínavější dobrodružství, neboť planeta je zasažena zvláštní rostlinnou civilizací, která si pomocí implantátů podmanila zdejší obyvatele. Také Mark Stone se dostane do její moci…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Opération Bacchus , 1986


více info...

Přidat komentář

Terva
30.09.2023 3 z 5

Ať mě vezme čert,
jestli sem pustím někoho,
kdo si se mnou
nedá panáka
skotské nebo vodky.

Tento příběh se mi zdá úplně mimo zajetou formaci. Pár opakování tu najdeme, ale chybí dost zásadních věcí. Například tu není sekretářka generála Knova Peggy. Není tu o ní ani zmínka. Jakoby vůbec neexistovala. Místo ní jsou tu dvě sekretářky, které věrný čtenář vůbec nezná. Dále zde ani jednou není zmíněna Elsa Swensonová, dlouholetá partnerka kapitána Stonea. Také jako by vůbec neexistovala. Těžko spekulovat, co tím chtěl pan spisovatel Jean-Pierre Garen říci. Možná je to Mark Stone z jiné dimenze.

Malá ochutnávka:
Jakmile obrazovka zhasla, Mark se otočil k Rayovi.
Slyšel jsi rozkazy. Změň kurz.
Už se stalo.
Mám takový pocit, že se na dovolenou hned tak nedostanu, povzdychl si Mark.
Mně to moc nevadí. Létám s tebou rád.
Na to Mark nic neřekl, jen si natáhl nohy a zavřel oči.

Ale když se blíže podívám na tento příběh musím konstatovat, že je opět povedený. Možná bych mu vytknul slabší napětí a kupodivu i méně sexu. Naopak je tu jako hlavní chod opět vesmírné jídlo ve formě paštiky. A jako hlavní dramatická vložka je tu skoro až šílené chování robota Raye. Tady opravdu surově dokazuje, kterak je oddaný Marku Stoneovi. Jde doslova a do písmeně přes mrtvoly. Jeden z těch slabších příběhů, kdy jsem nepocítil žádné napětí ani jsem neměl pocit, že by hlavním hrdinům šlo opravdu o život. Možná by tak akorát mohli přijít o játra, V tomto příběhu se hodně chlastá. Tak že průměr.

Citát: Dávej pozor na krále a nevěř nikomu, kdo si s tebou nechce připít na zdraví.

Boboking
02.01.2023 3 z 5

Po hoooodně letech jsem se začetl do SF klasiky Mark Stone :-) Rychlé, akční, sexistické, a když už se neví jak ze šlamastyky, vždy se objeví superschopnost androida Raye :-) Jeden chápe, proč to bylo tak "milováno", že i české SF hvězdy jako Žamboch či Vrbenská pak napsali desítky pokračování... Přečteno v rámci ČV 2023


cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.

jukka3
02.01.2013

dobry dil :-) konecne vim kde dostal mark lepsi telepaticke schopnosti

Lusa
29.04.2011 5 z 5

Velmi doproručuji před touto knihou přečíst díl s názvem Mise na Miře, abyste se zorientovali v ději.

Jinak velice dobrý díl :))

Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král

Kniha Operace Bakchus je v

Přečtených83x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce37x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x