Drak na Wilku

Drak na Wilku https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12201/bmid_drak-na-wilku-tyR-12201.jpg 4 34 2

Generál Khov, který pevnou rukou řídí Službu pro dohled nad primitivními planetami, se nevrátil ze své poslední mise a nejsou o něm žádné zprávy. Mark Stone byl vyslán, aby ho co nejrychleji nalezl, avšak tentokrát ho nedoprovází Ray, nýbrž cizí android, který mu byl přidělen. Ten se ale začíná chovat velmi podivně a Mark se stále víc utvrzuje v podezření, že někdo usiluje o jeho život…... celý text

Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Le dragon de Wilk , 1986


více info...

Přidat komentář

Terva
28.10.2023 5 z 5

Není nad to,
když je člověk
nějaký čas daleko od civilizace,
potom si víc váží
jejich výdobytků.

Konečně jsem se dopídil toho, proč jsou některé příběhy na přeskáčku. Proč je v jednom příběhu Mark Stone už obdařen mimořádnými psychickými schopnosti a pak v následném to ještě neumí. Proč v jednom příběhu už jeho osobní loď Neptun 2 je vybavena zbraněmi a v následujícím je to jen obyčejná výletní jachta Neptun. V této knize je totiž na konci seznam knih, tak jak je pan spisovatel napsal a hned vedle je ten samý seznam s Českým číslováním.

Citát: Pamela Obdivuje Zdatného a Odvážného Reka. (POZOR)

Tak pan Jean-Pierre Garen není sklerotik, který v šuplíku našel nějaké nevydané starší příběhy, jak jsem si myslel. To jen Česká nakladatelství jako je Najáda a Ivo Železný v tom udělali chaos a vydávaly knihy jen tak halabala na přeskáčku. Nevím, podle čeho to berou, zda náhodně nebo tam byly jiné problémy. Ale už v tom konečně mám jasno. Pořadí knihy vydaných ve Francii a pěkně popořadě najdete v mé recenzi u této knihy a nebo na mém profilu.

Malá ochutnávka:
Kdo tedy jste, pane Garene?
Vedu dvojí existenci na způsob doktora Jekylla a pana Hydea. Ve dne jsem spořádaný pařížský chirurg Goiran, otec dvou synů Jeana-Michaela a Pierra-Oliviera, a v noci, o výkendech a o dovolené se měním ve scifistického Hydea Garena.
(Z rozhovoru s Jean-Pierre Garenem na konci tohoto příběhu)

A teď k tomuto příběhu. Toto je příběh který má jednu prvotinu. Poprvé se totiž stalo, že Mark Stone se vrací na planetu, kterou již prozkoumal. Tak že tu má přátele a vnadné děvy, které mu prokazují určité, řekněme tomu dary. Ano, sex je taky dárek. A nebojte je tu opravdu i drak. Jasně, na Wilku je drak, ale tak trochu z jiného těsta, dá se říci. Ale jinak zase příjemné akční i veselé dobrodružství plné nástrah a smrti. Na konci mimo již zmíněného pořadí najdete dokonce rozhovor z Jean-Pierre Garenem.

Citát: Můžeš ho nenápadně zničit laserem?

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.


Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král

Kniha Drak na Wilku je v

Přečtených78x
Knihotéce44x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x