Kdo pochopí Mariku?

Kdo pochopí Mariku? https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87804/mid_kdo-pochopi-mariku-87804.jpg 4 25 5

Marika série

1. díl >

Marika žije sama s babičkou. Se svými dívčími sny se chodí svěřovat mámě na hřbitov. Babička podstoupila banální operaci, která skončila tragicky. Marika zůstává na světě úplně sama. Končí v dětském domově, kde si nemůže zvyknout. Aby toho na ni nebylo málo, připravil jí osud další šokující překvapení

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
08.03.2019 5 z 5

Knížky od Věrky Řeháčkové jsou příjemným retro příběhem, je to prostě něco z našeho života a v každé knize je nějaká moudrost. Marika má hodně zamotaný život, ale ve svých třinácti letech si umí poradit a zvládá i ty pro ni nejtěžší situace. Je to mladá dívka, která se snaží najít místo v životě a teď jsem se pustila do pokračování této knihy - Rozhodni se, Mariko - a jsem zvědavá, jak setkání s její novou rodinou bude pokračovat.

Ann98
13.01.2019 5 z 5

Tuto knížku jsem jako náctiletá dostala k Vánocům a měla jsem ji přečtenou jedním dechem. Jedná se o krásný příběh třináctileté Mariky, která žije sama s babičkou. I když je kniha velmi smutná, jednou si ji určitě přečtu znovu. I nějaká ta slzička mi při čtení ukápla. Nemít matku, přijít o jednu jedinou příbuznou, skončit v dětském domově a odhalit další rodinné překvapení, to chce hodně síly, aby se s tím člověk dokázal vyrovnat.


suze
19.04.2013 5 z 5

Hodně dobře napsaná knížka. Zachycuje tragédie života, které mohou postihnout i děti...

TessDragon
15.09.2012 5 z 5

1. knížka,kterou jsem od Řeháčkové četla.A nelituji!Byla úžasná,i když smutná,Mariky mi bylo hodně líto.Už se těším na 2 díl. ;)

Hancza
07.09.2011 3 z 5

Kniha je poměrně hodně pesimistická a Marika dostává jednu ránu za druhou. Je to nejspíše odraz autorčina vlastního života - četla jsem od ní 3 knihy a všechny měli jeden stejný znak - hlavní hrdina se vyrovnává s jednou tragedií za druhou.