Malá Sibiř

Malá Sibiř https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445164/bmid_mala-sibir-1OC-445164.jpg 4 26 7

Bývalý polní pastor Joel Huhta se dovídá novinku, která od základů změní celý jeho život. Současně dostane úkol hlídat drahocenný meteorit, který dopadl do malého města, v němž žije. V jednom okamžiku se všechno, na co spoléhal, obrátí vzhůru nohama – a nepřítelem může být kdokoli v jeho okolí. Malá Sibiř je detektivní román a černočerná komedie o víře a pochybách, lásce a smrti i o otázkách větších, než je sám člověk.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Pikku Siperia , 2019


více info...

Přidat komentář

Pítrs85
28.04.2022 3 z 5

Výborná noir detektivka, co mi svojí atmosférou ani tak nepřipomínala jiné severské krimi, jako spíš film Fargo. Spousta podivných bytostí, nějaká ta vraždička, to vše v mrazivém a zasněženém finském zapadákově. První půlka lepší, závěr už notně přitažený za vlasy, ale to do tohoto žánru tak nějak patří.

Dannyck
12.06.2021 2 z 5

No nevím, přišlo mi to jako ne moc dobře napsaný, pitomý příběh, a navíc s hlavním hrdinou co je mi, aspoň zpočátku, strašně nesympatický. Něco za půlkou nastal zvrat, který vše o trochu vylepšil, takže nakonec jsem knihu dočetl, a můžu říct, že úplně k zahození není. 2,5* - tohle asi nebude žánr úplně pro mě.


Alma-Nacida
18.03.2021 3 z 5

Čekala jsem černý humor, toho bylo pomálu, nebo se možná směju jiným věcem než autor. Kromě prostředí to byla úplně standardní detektivka, akční scény mě pobavily, protože takhle fyzicky vybaveného faráře aby pohledal. ;) Ale když je to ten veterán z Afgoše, tak dobře... Celkově je to čtivá věc, pobaví a neurazí.

bigben
14.01.2021 4 z 5

Z knihy jsem taková rozpačitá, četla se výborně...jen jsem oscilovala mezi tím, zda je příběh psán v nadsázce nebo navážno...v podstatě nesmrtelný hlavní hrdina...nakonec jsem si to pojala, tak i tak...ale určitě doporučuji...

mikika
26.10.2020 5 z 5

opět skvělá cynická a lakonická knížka z mrazivého severu. kdybych sice nečetla předchozí autorovu knihu, tahle by se mi asi líbila víc, nesou se v podobném duchu lehkého absurdna, sem tam někdo omylem umře... Joel je sympaťák nejen na kněze.

mysa.cek
06.09.2020 3 z 5

kto čaká severské krimi na spôsob Nesba, bude sklamaný..ale inak, (až na niektoré nepochopiteľné scény, ako z béčkového akčného filmu) celkom ujde. jednoduché čítanie na upršané nedeľné popoludnie.

pajaroh
24.08.2020 1 z 5

Joensuu a východní Finsko mě nalákalo... ale ani atmosféry ani dobrého příběhu či zajímavé postavy jsem se nedočetla. Slabé, odtažité, styl psaní na úrovni základní školy... "Řine se ze mě krev a pod mnou se chvěje sněžný skútr."
Tak nějak.