Kniha stínů

Kniha stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506635/mid_kniha-stinu-nFE-506635.png 4 9 3

Mágové z Agarveny série

< 2. díl

Poslední zápas velkých čarodějů s temnou mocí Knihy. V prvním věku Agarveny stvořili zpupní čarodějové smrtelně nebezpečnou knihu. Od velké bitvy u Staxonu ji v rukou drží Heroben, nejobávanější čaroděj Gruzaru. Drek je vyhlášený karbaník a zloděj, ale v jeho nitru koluje krev velkých mágů. Proto je se svým bratrancem Kenrikem a dalšími bojovníky povolán na cestu za dopadením čaroděje. Vždy dokonalý Kenrik se však náhle chová podivně a stává se nebezpečným. Může to souviset s mocí Herobenovy Knihy stínů, se kterou se Kenrik už kdysi ve Staxonské pevnosti důvěrně setkal?... celý text

Přidat komentář

Šimon.2858
04.04.2024 5 z 5

První díl byl pěkný a napínavý, ale druhý byl ještě pěknější a napínavý napínavější. Hodně jsem se o postavy bál a když prožívaly radost, tak jsem jí prožíval s nimi. Je to asi nejlepší knížka, kterou jsem četl. Jen jak už jsem psal u prvního dílu, tak bych doplnil mapu pro lepší orientovaní v Agarveně.

Andelaknih
04.01.2024 5 z 5

Druhý díl je propracovanější, přesto ani jednička neubírá na čtivosti


knizninadsenec
25.12.2022 5 z 5

Velmi krásné pokračování. Příběh je plný lásky, přátelství, nástrah, překvapení, ale i temnoty a boji s ní.

Postavy se potýkají se zlem, které je ovládáno právě knihou stínů, jak již napovídá název. Kniha se plná temných kouzel, které je nebezpečné jen číst. Postavy bojují se svými vlastními pocity a i těmi, které by měli cítit, ale nechtějí. Bojují sami se sebou nebo knize zcela podlehnou, ale i se známými a přáteli či rodinou.

Setkáváme se s postavami, které známe z předešlého dílu Kenrikem, Deili, Siran a jinými.

Příběh je dobrodružný, temný, ale i o těžkých rozhodnutích. O uniklých detailech a vzpomínání. Všechny detaily hrajou svou roli a mohou být důležité, jen si vzpomenout.
Jiné postavy v sobě objevují sílu, odvahu odpovědnost.
Musí mnohé objevit a spojit si, než dojde na konečný boj.

Často jsem se o postavy bála, ale také se s nimi radovala a doufala stále v objevení pravdy, možné naděje na nápravu a poražení zla.

Je to zajímavé, krásné fantasy s dobrodružstvím, boji a magií. Příběh nakonec dopadne jistě jinak, než budete čekat. Já byla rozhodně překvapena.

Příběh se mi velmi líbil a vychutnavala jsem si po kouskách. Považuji ho za jeden z nejlepších, které jsem letos četla. ️
Opravdu velmi velmi se mi líbil.

Autorovy další knížky

2022  88%Balada o snech
2023  90%Rozbité světy
2020  78%Prokletá pevnost
2022  89%Kniha stínů
2013  84%Rodinné tajemství

Kniha Kniha stínů je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst6x
Chci si koupit8x