Pomsta

Pomsta https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172397/bmid_maeve-kerrigan-pomsta-kFR-172397.jpg 4 49 13

Maeve Kerrigan série

< 2. díl

V očích veřejnosti je za hrdinu: vrah, jehož oběťmi jsou usvědčení pedofilové. Dva muži jsou již mrtví - umučil je k smrti. Ani pro samotnou policii nejsou tyto případy prioritní. Většina vyšetřovatelů považuje pár mrtvých pedofilů za krok správným směrem. Podle kriminalistky Maeve Kerriganové by ale nikdo neměl mít dovoleno brát zákon do vlastních rukou. Mladá a nezkušená Kerriganová pevně věří, že vražda zůstává vraždou, ať už se oběť provinila jakýmkoliv hříchem. Se stupňujícím se vrahovým násilím je ale nucena přehodnotit, jak daleko je až ochotna zajít, aby bylo spravedlnosti učiněno zadost…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Reckoning , 2011


více info...

Přidat komentář

DavidKeller
17.08.2021

Jako, není to špatný ..jen je kolem na mě moc takové te "sladké" omáčky....

Lumír23
04.09.2020 4 z 5

Tak musím zdůraznit to, že kniha je hrozně pomalá. Dá se to ale odpustit, protože je zároveň dobrá, napínavá, dá se odhalovat, přitom nenapovídá moc, netají příliš. Klasicky, jak je dnes běžné, má plno chyb překladatelských, češtinářských a s velkou pravděpodobností i autorských.


soukroma
21.05.2019 2 z 5

Mě kniha vůbec nezaujala: po úvodu a prvních informacích o dvou vraždách se nadlouho musíme ponořit do osobního života Maeve, která mě taky nijak nezaujala, natož abych měla zájem o podrobnosti o jejích (anti)patiích ke kolegům a sousedům a ... Pokud je v detektivce o 400+ stranách věnovaná více než půlka soukromí jediného vyšetřovale, které povětšinou vůbec nesouvisí s klíčovou zápletkou, je to dle mého špatně (text byl rozvláčný, i co se týkalo vyšetřování, a to bohatě stačilo). Další knihy autorky zkoušet rozhodně nebudu. 45%
Pozn.: jediné plus pro mě je zajímavé soukromé zjištění, co přesně znamená jméno Maeve.

aralka
27.12.2018 4 z 5

Detektivka, která baví, ale zas to není taková bomba, kterou by si člověk dlouho pamatoval, myslím, že za dva tři měsíce už nevím, o čem to bylo.... řekla bych skvělé odpočinkové čtení, hlavní postava vyšetřovatelky Kerriganové mi byla celkem sympatická , děj a zápletka taky celkem o.k., prostě lepší průměr, takže za 4 hvězdičky :-)

Tess04
17.08.2018 5 z 5

Druhý díl se stejnou hlavní hrdinkou také skvělý. Maeve a Rob :)) četla se mi jedním dechem. Zvrácenost proložená láskou... Člověk se těší na rozuzlení, kdo to všechno spáchal, ale zároveň se těší jak to dopadne s hlavní hrdinkou.

BlackFun
08.07.2018 5 z 5

Výborný, skvělý, úžasný! Příběh byl zajímavým způsobem propracovaný a nemohla jsem se od něj odtrhnout. Jediné, co mě štve, je že není další díl :(. Doporučuji všema deseti, kniha obsahuje vše, co je potřeba pro správnou detektivku :).

NikaMirka
10.12.2015 4 z 5

Detektivky psané ich formou mi moc nesedí, špatně se mi čtou, protože mám tenhle styl psaní hodně spojený spíš s romantikou. Člověk se víc ztotožňuje s osobou než s dějem. Každopádně, pokud pominu styl, jakým je příběh napsán, pak musím říct, že tenhle příběh má hlavu a patu, je propracovaný, ale neřekla bych, že se jedná o psychologickou detektivku. Za mě čtyři hvězdičky, protože vždy když jsem si myslela, že jsem došla k hluchému místu a začíná se vlastně "nic nedít", došlo k zvratu, který překvapil a dal celému vývoji situace nový směr, na druhou stranu ubírám hvězdičku právě za to, že jsem přišla k takové myšlence, že jsem došla k hluchému místu, u naprosto strhující detektivky taková myšlenka nepřijde na mysl. Rozhodně si ale přečtu i předcházející knihy, formu psaní určitě zvládnu :D...

Oksalakka
11.12.2014 4 z 5

Solidní psychologická detektivka s velmi zajímavé propracovanou hlavní postavou. I když téma a děj jsou celkem drsné, po všech těch šokantně-depresivních Keplerech a Axlech Sundech působí normálnost a soucit Maeve Kerriganové jako pohlazení. Určitě to není poslední Caseyová, kterou jsem si přečetl.

kanitsuj
09.12.2014 4 z 5

Pomsta mne zaujala stejně jako předchozí autorčiny romány. Pěkně se četla, nechybělo napětí ani romantika. Od první do poslední stránky jsem se ani trochu nenudila. Jen postav bylo na můj vkus občas trochu příliš a špatně jsem se orientovala ve jménech hrdinů. Také některé dějové linie byly možná zbytečné.

RADOST
11.02.2014 4 z 5

Dobře udělaná detektivka, napětí se stupňuje i přes pokroky ve vyšetřování. Přínosné je upozornění na rizika virtuálních přátelství. Kniha je psána tak, aby zaujala široký okruh čtenářů. Je tam vyšší stupeň brutaliy (pro muže), ale i milostný příběh (pro ženy), psychologie, pracovní prostředí a vztahy, svět virtuální i skutečný svět pachatelů, obětí i vyšetřovatelů.

Izu
06.02.2014 5 z 5

Opět vynikající detektivka.Maeve si prostě zamilujete.Chytrá vypointovaná zápletka.

Hella
31.01.2014 4 z 5

Skvělý počtení, velmi vřele doporučuju!

Shanib
12.11.2013 5 z 5

Když jsem knihu dočetla, má první myšlenka byla: "Neee, já ještě nechci konec, já chci číst dál!" Jane Casey mě opět nezklamala a mohu o ní říct, že je již po třech knížkách moji nejoblíbenější spisovatelkou. Knížky jsou napínavé, nechybí jim akce, vskutku promyšlená zápletka, trocha romantiky a dokonalé rozuzlení. Také mě potěšilo (jakožto studentku antropologie) občasné zabrouzdání právě do antropologických vod. Už se nemůžu dočkat, až od J.C. vyjde další knížka...snad to bude brzy!

Štítky knihy

pedofilie psychologické thrillery zabijáci

Autorovy další knížky

Jane Casey
britská, 1977
2012  79%Beze stopy
2013  81%Oheň
2013  83%Pomsta

Kniha Pomsta je v

Přečtených63x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce72x
Chystám se číst31x
Chci si koupit1x