S Madame Chic na úrovni

S Madame Chic na úrovni https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278283/bmid_s-madame-chic-na-urovni-xSb-278283.jpg 3 53 13

Madame Chic série

< 3. díl

Stačí, když dnes vyjdete ze dveří a všimnete si, že kultivovanost je v současném uspěchaném světě velkou vzácností. S Madame Chic na úrovni si připomenete skrytou sílu vystupování s důstojností, laskavostí i půvabem. Jennifer L. Scottovou dobře znáte už z jejích předchozích knih, ve kterých jste s úsměvem na rtech četli její postřehy o čase stráveném v Paříži u rodiny Chic. Madame Chic se stala její mentorkou i zdrojem celoživotní inspirace. Ztělesňovala eleganci samu, a to nejen správným držením těla, vybraným oblečením a přirozenými způsoby, ale i svou neochvějnou sebejistotou a kultivovaností ve všem, co dělala. V této půvabně ilustrované, praktické a inspirativní knize plné tipů, seznamů a nápadů se zamyslíte nad vhodným oděvem na společenské události, dobrou péčí o vzhled, uměním konverzace, nad tím, jak být správnou hostitelkou i hostem, nad vztahy se sousedy i cizími lidmi, sebedisciplínou a utvářením si vlastního image. Zkrátka se naučíte být chic a na úrovni!... celý text

Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Polish Your Poise with Madame Chic: Lessons in Everyday Elegance , 2015


více info...

Přidat komentář

Kikulka97
15.04.2023 1 z 5

Osobně hodnotím tuto knížku jako těžké nic moc. Začátek byl slibný, ale pak se v kapitolách opakuje jedno a totéž.

vendy246
23.05.2022 2 z 5

Hezky vyvedená knížka, odpočinkové čtení o věcech více či méně známých. Není od věci si jednou za čas přečíst něco o "zušlechťování všech aspektů našeho života". Opak nemusíme nijak vyhledávat, toho je všude dost.


Zlatinka.Emilly
03.07.2021 5 z 5

Jennifer víl, o čem píše. Studim ve Francii, když byla ubytována na půl roku u rodiny madame Chic, v ní zanechala tak hluboké dojmy, že se rozhodla nabídnout dál to, co vnímá jako posun k lepšímu. A má pravdu. Knížku číst je milé, uvolněné a dotkne se srdce toho, kdo chce být lepším člověkem. Jasně, každý má svůj názor a když jsem narazila na pasáž, která mi zrovna co říct neměla, prostě jsem to přečetla a šla dál. Její tři edice bych doporučila do každé rodiny.

yonda
15.06.2020 3 z 5

Knihy s podobnou tématikou jsem už četla, takže lze srovnávat. Je pravda, že jsem narazila i na pár ,,rad", které bych do života svého zrovna neuvedla (nošení jednoho oblečení po celý den..), ale např. mi byla konečně osvětlena situace s tak často zavrhovanými tělovými silonkami...:). Není to kniha na celý život, ale pár dobrých doporučení se tam najde.

HoneyBunny
11.06.2018 5 z 5

Nečekala jsem, že tato nenápadná kniha bude tak úchvatná. Spíše než jako povrchní průvodce stylem byla jednou z nejmilejších "motivaček". Kéžby se zase vrátily doby opravdových gentlemanů a zdravě sebevědomých dam na úrovni.

,,Vychutnejte si v dobrých časech každý přítomný okamžik. Život není jenom boj. Ani dobré časy, stejně jako ty zlé, netrvají věčně. Naše dny, vztahy, životy jsou tvárné a mohou se každou chvíli měnit. Je třeba si užívat dobrých časů a být připraven na ty zlé. Nechceme být přece jako třtina klátící se ve větru, šťastná jen ve chvíli, kdy vane správným směrem."

New-radus
25.04.2017 4 z 5

Objektivně je to jako s dobrým filmem, který se protáhne do dalších dílů... Téma mi přijde poněkud vyčerpané a kniha v podstatě nepřináší nic nového, parafrázuje předchozí dva díly. Nicméně subjektivně jsem ráda, že mi Madame Chic připomněla, jak být chic :-) Ocenila jsem zejména úroveň v oblasti pracoviště, také přiznání, že zlaté časy a ani ty nejhorší netvrají věčně a že nejtěžší je udržet si úroveń v těch nejtěžších chvílích. Fandům rozhodně doporučuji, méně nadšení čtenáři se možná obejdou.

GreenMagritte
09.02.2017 2 z 5

Třetí díl aneb S Madame Chic na úrovni nemohu doporučit. Podle mého názoru je to tak trochu mlácení prázdné slámy. Téma už se vyčerpalo a kniha je v podstatě o etiketě. Takže jestli jste slušně vychovaná, tak se z této knihy nic nového nedozvíte. Sama o sobě neurazí, ale podle mě by to byly vyhozené peníze.

hellena1523
01.09.2016 5 z 5

Taková moderní etiketa pro ženy. Autorka nepřichází s ničím novým, ale když vidím ženy okolo sebe, jejich nevkus a vulgaritu sálající z minišortek, z nichž jim leze půlka toho, co by měl vidět jen jejich muž, zavedla bych tuhle publikaci jako povinnou četbu.
Za mě plný počet hvězdiček, protože jsem staromódní konzerva. A taky za to, že jsem knihu dočetla a šla si uklidit ve skříni a v kabelce :-D

Kryštofka
30.07.2016 4 z 5

Jak jeden studijní pobyt ve Francii může nasměřovat váš další život i kariéru aneb chovejme se mile, slušně a kultivovaně. Nemám vůbec nic proti, je dobré si tyto věci připomínat.

ladydelicat
21.06.2016

V momente, kdy ji ctete, nechapete, ze ma nekdo potrebu ucit vas zakladni etikete v podrobnem popisu s navodem. Jakmile se podivate kolem, zjistite, ze potreba to je. Ale ctou vlastne tito lide knihy?

ikul
13.05.2016 5 z 5

Madam Chic je pro mě nenáročná kniha, přečetla jsem i její další dvě pokračování. Nejvíc se mi líbil druhý díl Madam Chic doma. Jak napsala již jedna čtenářka, knihy nabíjí pozitivní energií. Postřehy Američanky jsou mnohdy úsměvné, ale život by se měl tak žít. Co je špatné na tom snažit se o eleganci, úroveň, pohostinnost, empatii a hezké vztahy? Já myslím, že vůbec nic. Vnitřní krása totiž nestojí žádné peníze. Tak proč se nepokusit o sobě trochu zapřemýšlet.

Safienka
12.05.2016 5 z 5

S madame Chic a tentokrát na úrovni. Skvělá opět motivující kniha s pohlednou obálkou. I když se pořád vlastně jedná o to samé, tak jsem i v této třetí knize našla spoustu zajímavého a užitečného! Líbilo se a určitě jsem nečetla naposledy :-)

lesaka
10.05.2016 4 z 5

Objevuje se zde spousta myšlenek z autorčiných předchozích dvou knih, ale i tak se mi kniha líbila. Obsahuje zásady, které není nikdy na škodu si připomenout + i množsví nových tipů, jak žít na úrovni. Inspirativní čtení.

Štítky knihy

péče o vzhled kosmetika móda

Autorovy další knížky

2014  73%Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži
2015  72%S Madame Chic doma
2016  69%S Madame Chic na úrovni
2016  100%Madame Chic 1-3 komplet

Kniha S Madame Chic na úrovni je v

Přečtených76x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených2x
Knihotéce51x
Chystám se číst23x
Chci si koupit11x